Guigui

Name Guigui
Search name Guigui
Type Bathing area
Elevation 0 meter
Region Gran Canaria
Parent regions Europe, Spain, Canary Islands
Adviser admin (Administrator)
Last modification 09.03.2016
Coordinates 28R 418574 3091581 (UTM)
Map Show object on map
Guigui

© Wikipedia

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register visit of Guigui.

Overall 4 members have registered 16 visits of Guigui.

Map

Pictures

Introduction

Gran Canarias fineste og mest øde strand.

Getting there

Ca 4 km å gå fra Tasartico - fin fottur på eselsti - kan gås med gode tursandaler, Ca 350 høydemeter opp, deretter 550 høydemeter ned til playa Guigui grande.

Fra San Nicolas de Aldea er det ca 11 km på tilsvarendes sti. Mer krevende tur over 2 pass, det høyeste 710 moh. Godt kart og turbeskrivelse på skilt fra der bilveien slutter og stien begynner. En kremtur med flott utsikt i ulike retninger stort sett hele veien.
Ca 550 høydemeter opp, så 400 høydemeter ned til Guigui Chico, så 150 høydemeter opp og til slutt 450 høydemeter ned til playa Guigui Grande.

Den nordligste dalen heter Guigui Chico, den sørligste dalen Guigui Grande. Når man kommer ned til havet ved Guigui Grande er ikke stranda stort å skryte av. Ved høyvann kan det være nesten bare steiner. Ved lavvann er det mulig å vasse og enkelte ganger gå tørrskodd rundt en bergnabb til playa Guigui Chico, der den virkelig fine stranda er og der det er fint å telte. Helt lovlig er det ikke å telte her, men det er alment akseptert, ettersom det er en liten ekspedisjon å komme hit.

Winter

Samme ruter

Tips and miscellaneous

Trygt drikkevann finnes i overkant av det øverste "huset" langs stien mot Tasartico

Husk å sjekke tidevannstabellene om du har tenkt deg til Playa Guigui Chico

En nødutgang fra Playa Guigui Chico finnes om man skulle bli fortapt på stranden pga høye bølger og høyt vann. Et lite tråkk går opp ved en liten utgravd hule ganske langt nord på stranden. Det ser umulig ut, men man kommer opp fra stranden via et litt luftig parti. Antar at stien går videre opp langs bunnen av den bratte dalen opp mot der normalstien krysser dalen. Stien er prøvegått det første stykket opp fra stranden, men ikke helt opp.

Pictures

Starting points

San Nicholas de Aldea
Tasartico

External links

Video fra den lengste ruten
https://www.youtube.com/watch?v=Qf-GLHjv4a4

Literature and references

Trip Reports

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: