Plattkofel - Mittelgipfel - 2,958m

Name Plattkofel - Mittelgipfel
Search name Plattkofel - Mittelgipfel
Elevation 2,958 meter
Region Dolomiten, Trentino - Südtirol
Parent regions Europe, Italy, The alps, Eastern Alps, Southern Eastern Alps
Vertical separation 60 meter
Adviser admin (Administrator)
Last modification 09.03.2016
Alternative name Sasso Piatto, Sasplat
First ascent
Level of difficulty not rated
Coordinates 32T 708384 5154665 (UTM)
Map Show object on map
Plattkofel - Mittelgipfel

© Ole-Petter Andersen

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register ascent of Plattkofel - Mittelgipfel.

Overall 12 members have registered 12 ascents of Plattkofel - Mittelgipfel.

Map

Pictures

Introduction

Plattkofel, eller Sasso Piatto, er den eneste av de store toppene i Sassolungo-massivet tilgjengelig for folk flest. Vi snakker egentlig om midttoppen og nordvest-toppen. Resten av fjellene i dette massivet krever klatring, om enn ikke så vanskelig teknisk. Selv et så kvasst toppmassiv som Cinque Dita (Fünffingerspitze) skal visstnok kunne bestiges uten vanskeligere klatring enn på tre-tallet. Anbefaler klatrefører for området, da det er et utall spir og skar å gå seg vill i.

Getting there

Sasso Piatto bestiges lettest fra sørvest (rute 527), og byr ikke på noen tekniske vanskeligheter annet enn noe løs grus. En tanke luftig mot slutten. Stort kors på toppen, som du neppe får for deg selv på en godværsdag. Går du derimot den noe luftige egga et par hundre meter mot nordvest, er det stor sjanse for å få sitte alene på nordvesttoppen.
Fra øst kan man klatre via ferrata til topps via Oscar Schuster klettersteig, som teknisk sett er en middels vanskelig ferrata. Regne 2,5 t fra Rifugio Vicenza.
For den som vil ha ekstra utfordringer, anbefales den noe høyere sørtoppen. Egga bort mot denne er svært luftig, men kan omgås i sin helhet ved å holde ned i grushellingene i sørvest. Dog må man klyveklatre siste biten opp til topps, maks grad 2 her, men såpass utsatt at en del vil føle behov for tausikring. Retur ned vestegga anbefales ikke, da det er løst, bratt og utsatt. Returner heller tilbake til midttoppen, og følg turiststien ned til Rifugio Sasso Piatto.

Retur fra toppen gjøres lettest ned rute 527 i vest. Man trenger ikke å gå helt ned til Rifugio Sasso Piatto om man skal østover og tilbake til Sella-passet, da det finnes en snarvei (ikke på kartet) ned til 557. God sti videre mot Pertini-hytta og seinere F. August-hytta - men det tar sin tid. (Det går fort 2 timer på rute 557 helt tilbake til Sellapasset.)

Winter

Tips and miscellaneous

Kartutsnitt fra kart 686 Val di Fassa, fra "Kompass". 1:25000
Kartutsnitt fra kart 686 Val di Fassa, fra "Kompass". 1:25000

Pictures

Starting points

External links

Literature and references

Other pictures

Trip Reports

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: