Marsteinhøgda klatrefelt

Name Marsteinhøgda klatrefelt
Search name Marsteinhøgda klatrefelt
Type Climbing area
Elevation 455 meter
Region Nord-Aurdal
Parent regions Europe, Norway, Norway mainland, Innlandet, Oppland, Valdres
Adviser admin (Administrator)
Last modification 09.03.2016
Alternative name Veslefeltet
Coordinates 32V 512292 6762100 (UTM)
Map Show object on map
Marsteinhøgda klatrefelt

© Ole-Petter Andersen

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register visit of Marsteinhøgda klatrefelt.

Overall 2 members have registered 3 visits of Marsteinhøgda klatrefelt.

Map

Pictures

Standplass for midtveggen ved kjempestein. Hule under denne, hvor en kan søke ly ved regn. (Ikke flatt => dårlig soveplass!)
Standplass for midtveggen ved kjempestein. Hule under denne, hvor en kan søke ly ved regn. (Ikke flatt => dårlig soveplass!)
Standplass for høyre vegg.
Standplass for høyre vegg.

Introduction

Sentral plassering nær Fagernes sentrum ligger denne veggen i skogen, med sol fra omtrent midt på dagen til godt utpå kvelden. Med 5 minutter anmarsj fra enten nord eller sør, er feltet ytterligere lett tilgjengelig. Vegghøyden er fra rundt 5 - 20 meter, og veggen er ca 60 meter lang. Det er noen korte svaruter, men ellers er det stort sett bratt klatring i vegg som preger feltet.

Det har blitt rensket en del i rutene, men fortsatt kan steinblokker løsne, så hjelm bør brukes i området. Alle rutene har borrebolta topptaufester. Disse er plassert litt ned i veggen, for å unngå slitasje på tau over kant. Toppen av feltet er lett tilgjengelig fra sti i venstre (nordvest) kant. Flere trær over feltet gjør det enkelt med en rappell ned til de bolta topptaufestene.

De fleste av rutene har få repetisjoner, og kan trenge noe kalibrering.
En stor takk til Joakim Voytovich (voytovich@gmail.com) som har tilrettelagt mye i veggen og publisert mye informasjon på nettet. Han har også førstebesteget, gradert og navngitt alle rutene (1-10) i perioden 2004-2007.

Getting there

Fra Fagernes sentrum: Fra E16 mellom Hydro Texaco og Statoil er det skiltet mot Spikarmoen. Etter 850 m skiltet til høyre mot idrettsanlegget Blåbærmyra. Stor p-plass her. Gå litt tilbake (mot nordvest) for å finne stien opp i skogen til høyre, merket med gul/svarte stripete plastikkbånd. 5 min skogssti fram til klatrefeltet.

Fra Marsteinhøgda: Parker på kjerrevei i skogen. Dette er rett før en kommer opp til Elgvegen og Rådyrbakken. Ved gangveien i vest er det en liten steinvarde som viser stien ned i skogen. 5 min til klatrefeltet.

Tips and miscellaneous

Vis spesielt hensyn i området, som ligger på privat grunn. Grunneier tillater pussing av ruter og montering av borrebolter. Det skal IKKE felles flere trær i området. Og selvsagt; ta med deg søpla igjen!

Klatrefører i laminert A3-format ligger ved den digre steinen. La den ligge der!
Klatrefører i laminert A3-format ligger ved den digre steinen. La den ligge der!

Pictures

External links

http://www.isklatring.no/valdres/fjellklatring/marsteinhogda.pdf

Literature and references

Other pictures

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: