Rondane rundt

Name Rondane rundt
Search name Rondane rundt
Type Mountain / Alpine trip
Region Dovre, Rondane, Folldal, Sel
Parent regions Europe, Norway, Norway mainland, Innlandet, Hedmark, Oppland
Adviser admin (Administrator)
Last modification 09.03.2016
Route type Regular route
Level of difficulty PD
Marking Partially marked
Coordinates 32V 538487 6864182 (UTM)
Map Show object on map
Content
Language
Adviser none
Statistics

Register visit of Rondane rundt.

Overall 2 members have registered 2 visits of Rondane rundt.

Map

Introduction

Å gå over alle 2000-metertoppene i Rondane på en tur, er i ferd med å bli en klassiker. For noen er det et mål for å teste ut sin egen kondisjon og utholdenhet, for andre er det en effektiv måte å huke ut Rondane i forbindelse med sin toppsamling. For mange er det en uskreven regel at turen må gjennomføres innen 24 timer for å være «godkjent».
Den raskeste runden vi har hørt om er orienteringsløperen Knut Stabell som gikk på under 13 timer. Flere idrettsutøvere, herunder Vegard Ulvang og Lars Berger, har tatt turen. I disse dager går dessuten den tidligere skiløperen Jon Per Nygaard med planer om å arrangere turen som ekstremløp. Første løp skal finnes sted i 2010 og deretter annethvert år, om alt går bra.
Turen over de 10 toppene er 35–40 km lang med omlag 4500 høydemeter. De 4 sekundærtoppene ligger enten midt i løypa, eller forutsetter minimale avstikkere, så å ta med seg disse er medfører ikke særlig ekstrajobb.
Det anbefales å gå med klokka og starte med Veslesmeden. Da klyver man opp de mest krevende passasjene og det er også noe enklere å finne riktig vei. Fra Veslesmeden fortsetter man over Smedeggen til Storsmeden og ned på bandet mot Steet. Man tar en snarvei i flanken over til sørryggen mot Trolltinden. Fra Trolltinden bærer det ned nordryggen før man holder litt oppe i lia over Døråldalen rundt Smedhamran. Digerronden bestiges fra vest, deretter går det rakte veien over Midtrondane til Høgronden. Fra Høgronden er det raskest å ta beint ned flanken mot sør til sørvest, krysse Langglupdalen så høyt oppe som praktisk forsvarlig og videre opp på Rondslottet. Fra Rondslottet fortsetter det, formodentlig på slitne bein, over Vinjronden og opp til Storronden fra nord-nordvest, innen den siste sjarmøretappen ned vestryggen på Storronden.
Hvis man er opptatt av tidsforbruk, kan man helt sikkert spare en del ved å ha foretatt noe rekognosering på forhånd.

Literature and references

User comments

  • -
    avatar

    Rondane 10k maraton

    Written by birkenhanne 21.07.2018 18:30

    Hei! Jeg ønsker å gå Rondane 10 k på en og samme tur. Jeg har gått en del i Rondane tidligere. Jeg har derimot ikke gått bandet mellom Veslesmeden og Storesmeden. Jeg har heller ikke vært på Trolltind (bare på fortoppen). Men de andre toppene i Rondane har jeg vært på. Det jeg lurer på er om det er noen jeg kan ta følge med på en sånn tur?

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: