Liaåsen Foss Isklatring

Name Liaåsen Foss Isklatring
Search name Liaåsen Foss Isklatring
Type Steep ice and snow
Elevation 660 meter
Region Valdres
Parent regions Europe, Norway, Norway mainland, Innlandet, Oppland
Adviser admin (Administrator)
Last modification 09.03.2016
Alternative name Isklatring ved veien opp mot Liaåsen
Coordinates 32V 524174 6747992 (UTM)
Map Show object on map
Liaåsen Foss Isklatring

© Ole-Petter Andersen

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register visit of Liaåsen Foss Isklatring.

Overall 2 members have registered 2 visits of Liaåsen Foss Isklatring.

Beskrivelse

Fin treningsplass for isklatring, kort anmarsj og topptaufeste

Et greit øvingsfelt for isklatring. Vannfallet er lett tilgjengelig fra bilvei om vinteren, og har et solid topptaufeste i form av en diger gran i overkant av fossen. Vanskelighetene stiger ettersom en klatrer også, ettersom bare de siste 6-8 meterne er loddrette.

Adkomst: Fra veien mellom Sundvollen og Reinli, tas opp til høyre på bomvei mot Liaåsen. (Ønsker en å spare bompengene (30kr/2010), kan en parkere i krysset, og rusle opp ca 400m.)
Noen lommer ved veien er det, så en får parkert. Man ser rett opp på fossen, og er det dyp løs snø må en kanskje regne 5-10 min opp til standplass. NB: Gps-punktet (PBEen) er for grana i toppen av fossen!

Alternativt kjører en bomveien oppover noen hundre meter forbi fossen, og parkerer like før broa over Liaelva. Herfra går det ofte et scooterspor bratt opp mot SØ (sti på sommeren) som kan følges, før en tar av og tråkler seg bort og ned til grantreet over fossen. Gps er selvsagt en fordel. Her har man et alle tiders solid topptaufeste i form av den digre grana.

50-meters tau er for kort for rappellering her, men med 60 m går det akkurat (takket være strekken i tauet.) En løsning kan være å feste 6-7m tau til treet, og bruke enden av dette tauet som topptaufeste.

Other pictures

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: