Saukampen - 1,659m

Name Saukampen
Search name Saukampen
Elevation 1,659 meter
Region Nord-Fron
Parent regions Europe, Norway, Norway mainland, Innlandet, Oppland
Vertical separation 522 meter
Adviser admin (Administrator)
Last modification 09.03.2016
First ascent
Level of difficulty not rated
Coordinates 32V 523237 6832802 (UTM)
Map Show object on map
Saukampen

© Garm

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register ascent of Saukampen.

Overall 78 members have registered 110 ascents of Saukampen.

Saukampen is contained on 11 lists.

Map

Introduction

Saukampen er et av Nord-Fron kommunes - og Gubrandsdalens flotteste fjell. Enkelt tilgjengelig, men likevel fritt beliggende som gir en flott og unik utsikt hvor man ser mye av Rondane og Jotunheimen. Fjellet med sine slake sider er et flott turmål hele året.

Saukampen sett fra sørvest (Skardfjellet ved Skåbu).
Saukampen sett fra sørvest (Skardfjellet ved Skåbu).

Getting there

Enkleste adkomst sommerstid er fra fjellveien som går mellom mellom Skåbuveien/Kvikne over til Skjedalen, ned Øldalen og videre til Vinstra. Ved veiens høyeste punkt, rett nedenfor Sillikampen, er det fint å parkere og herifra går det sti som følger nedenfor ryggen rett mot toppen fra sørøst. Herifra er det 1-2t å gå til toppen. Alternativt kan man også starte ved de innerste setrene i Skjedalen og gå opp østsiden av fjellet. Her er det flere alternative ruter - fjellsiden er stort sett veldig lettgått.

Det er også fint å gå til toppen fra Skåbusiden av fjellet, da er Breilstulen beste utgangspunkt.

Winter

Fjellveien mellom Kvikne og Skjedalen/Vinstra er stengt vinterstid. Det er brøytet et stykke opp fra Kvikne, ca. til tregrensen. Herfra er det 2-4t å gå til toppen i slakt og flott terreng for fjellski. Stort sett er det snøsikkert og fint skiføre her fra slutten av november og ut april.

Vinterstid kan man også fint gå både fra Skåbusiden/Breistulen og fra Skjedalen (Vinstrasiden), her er det varierende hvor langt det er brøytet.

Tips and miscellaneous

Saukampen er en flott topp å kombinere med omkringliggende topper. En flott lengre tur er å gå Kongslikampen/Høgsetrin og innover forbi eller over Glupfjellet, mot Sillikampen og videre til Saukampen. Spesielt vinterstid er dette et flott alternativ i snøsikkert og slakt fjellterreng hvor man hele veien har god utsikt både vestover og østover.

Pictures

Literature and references

Other pictures

Trip Reports

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: