Hjarttinden - 967m

Name Hjarttinden
Search name Hjarttinden
Elevation 967 meter
Region Lurøy
Parent regions Europe, Norway, Norway mainland, Nordland, Helgeland
Vertical separation 967 meter
Adviser Signar (Signar Andre Nilsen)
Last modification 21.10.2016
Alternative name Aillertinden
First ascent
Level of difficulty not rated
Coordinates 33W 412608 7365543 (UTM)
Map Show object on map
Hjarttinden

© Signar Nilsen

Content
Language
Adviser Signar - Get in touch with Signar for questions regarding this article.
Statistics

Register ascent of Hjarttinden.

Overall 10 members have registered 10 ascents of Hjarttinden.

Hjarttinden is contained on 15 lists.

Map

Pictures

Introduction

Forholdsvis enkel topp på øya Aldra som krever litt planlegging i forhold til transport.

Getting there

Utgangspunktet for turen er Aldra kai dersom man kommer med rutegående transportmiddel. Kommer man med egen båt vil Hjart som ligger sørvest på øya være et alternativ. Da det ikke er kai man kan legge til på Hjart forutsetter dette at været er bra og at man har en liten båt som helst kan dras på land.

Med utgangspunkt Aldra kai kan man følge opparbeidet jordbruksvei ca. 5 km til Hjart. Fra bebyggelsen på den sørligste gården går man opp i nordlig retning hvor man støter på grensegjerde mot utmarka. For å komme på stien er det er best å gå til man finner grinda i gjerdet.

Herfra kan man følge stien oppover mot vatnet og myrområdet som strekker seg mot nordvest før man begynner på oppstigningen mot tinden. Stien er delvis overvokst og vanskelig å holde. Terrenget er likevel greit å gå selv om man kommer ut av stien. Fjellsida oppover kan nok passeres på flere steder, men det er en fordel å gå så langt nordover mot en markert renne som er merket på bildet. Denne renna er noe bratt og løs, hold gruppa samlet. Når man kommer til toppen av renna tar man til høyre og følger den helt opp til ett flatere platå. Der består terrenget for det meste av grov ur som forseres greit. Her kan det være lurt å markere renna med ett fargerikt plagg/stav etc. da den ikke er synlig fra toppen. På toppen belønnes du med en imponerende utsikt, spesielt inn mot tindene i Aldersundet. (Liatind, Okstind, Strandtinden). Varden er bygd helt ut på kanten av ett stup på ca 300 høydemeter.

Tips and miscellaneous

Aldra kan nås med rutebåten ”Lurøyprinsessen” med avgang fra Tonnes ca. kl 07.00 på hverdager. Retur fra Aldra ca. kl 17.45
I skoletiden og ellers kan man kontakte Rudolf Haugen, Bratland, (mob. 99636137) som utfører skole- og privat skyss fra Aldersund havn til Aldra og Stuvland.

Pictures

Renna som følges til toppen er markert med rødt. Sett fra Stokkvågen.

Starting points

External links

Literature and references

Other pictures

Trip Reports

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: