Puig Campana - 1,409m

Name Puig Campana
Search name Puig Campana
Elevation 1,409 meter
Region Comunidad Valenciana
Parent regions Europe, Spain
Vertical separation 528 meter
Adviser admin (Administrator)
Last modification 01.04.2020
First ascent
Level of difficulty not rated
Coordinates 30S 744453 4275817 (UTM)
Map Show object on map
Puig Campana

© Ove Lotsberg

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register ascent of Puig Campana.

Overall 29 members have registered 39 ascents of Puig Campana.

Map

Pictures

Toppen sett fra Serra de Cortina i sør. Rolandsskaret er lett synlig.
Toppen sett fra Serra de Cortina i sør. Rolandsskaret er lett synlig.
Puig Campana sett fra vest (El Realet).
Puig Campana sett fra vest (El Realet).

Introduction

Puig Campana er Benidorms store og ruvende vokter, der det merkelig hakket ved toppen, kjent som Porten og Rolands-hogget (Roland's stab), er opphav til flere legender om fordums heltedåder. Toppen kan bestiges på sti fra sør og nord, men krever en viss innsats, da det uansett blir opp mot en vertikal kilometer å overvinne.

Rundskue (video) fra toppen en januardag:

Getting there

Det er flere muligheter og kombinasjonsmuligheter for å ta seg opp på Puig Campana:

Puig Campana (vesttoppen) fra Font de Moli i sør. Sørrenna sees tydelig til høyre i bildet, og er en mye brukt rute opp.
Puig Campana (vesttoppen) fra Font de Moli i sør. Sørrenna sees tydelig til høyre i bildet, og er en mye brukt rute opp.

1) Kortest ad sørrenna
Fra Font del Moligrei sti oppover og etter hvert inn i den noe løse sørrenna. Vel oppe sving mot høyre (flere stivarianter) til topps. Solvendt og varm rute, og en vertikal kilometer å overvinne.
2) Returruta er lengst
Fra Font del Moli på god sti nordover og vest for fjellet. Man passerer et område som ble kraftig herjet av skogbrann i 2009. Etter rundt 4 km, da en befinner seg rett nord for toppen, svinger stien gradvis mot sør og sørvest og bratt (og tidvis noe løst) opp til sadelen vest for høyeste punkt, før det blir mindre stigning østover til topps. Denne ruta er lengst, men mest behagelig å returnere på. Den går dessuten en del i skygge.
3) Minst stigning fra El Maset
Etter Finestrat på asfalterte veier opp til El Maset. Grei liten parkering her nordvest av Puig Campana. På umerka stier opp til nødbivuakken Refugio Jose Manuel Vera Catral, der en kommer inn på merka sti til topps. Se rute 2. Skyggefull variant, med minst antall høydemeter (ca 800). Ulempen er et stykke å kjøre inn til parkeringa på smale veier.

En returvariant, når man har kommet ned nord for fjellet, til Collado del Pouet, 882 m, er å svinge østover og etter hvert ned sørover (øst for Puig Campana) og dreie vestover og ned mot Font del Moli eller Finestrat igjen. Selvsagt er det mulig å gå rundt hele fjellet også, uten å besøke toppen.

Winter

Tips and miscellaneous

Pictures

Starting points

External links

Literature and references

Other pictures

Trip Reports

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: