Nupsegga - 1,674m

Name Nupsegga
Search name Nupsegga
Elevation 1,674 meter
Region Vinje, Odda, Hardangervidda
Parent regions Europe, Norway, Norway mainland, Vestfold og Telemark, Telemark, Vestland, Hordaland, Hardanger, Ullensvang
Vertical separation 124 meter
Adviser admin (Administrator)
Last modification 16.10.2016
Alternative name Nupseggji
First ascent
Level of difficulty not rated
Coordinates 32V 397534 6642062 (UTM)
Map Show object on map
Nupsegga

© Dag Gullesen Evje

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register ascent of Nupsegga.

Overall 92 members have registered 113 ascents of Nupsegga.

Nupsegga is contained on 17 lists.

Map

Pictures

Introduction

Nupsegga ligger i den vestlige og sørlige delen av Hardangervidda og er kommunetoppen i Vinje, Telemark fylke. Topp-punktet deles med Hordaland og 5 kilometer lenger mot nord ligger Sandfloegga, kommunetoppen i Odda som med sine 1721 moh også er Hardangerviddas høyeste. Utsikten fra Nupsegga er formidabel. Hardangerjøkulen, Hårteigen, Hallingskarvet, Setesdalsheiene Vassdalsegga kan skues uten kikkert. Under vestsida av Nupsegga brer Nupsfonn seg utover og på varme sommerdager kan man ofte se villreinen avkjøler seg på fonna.

Getting there

Ved kommunegrensa 3 km vest for Haukeli er det parkering og en sti går austover og opp til Mannevasstjønn. Gå så nordvestover og passer vannene 1362 og 1443 og fortsett videre i samme retning til toppen. Ca 9 kilometer inn. En litt artig retur er å krysse fonna (pass på sprekker) og gå ned "breutløperen" ca 400 m vest for fylkesgrensa. Kløfta ned til Trolltjønn klyves ned mellom kampesteiner og smeltebekken. Ved å gå utover Trolltjønn på austsida og videre forbi Trollnup krysser man snart stien man gikk opp.

Winter

Tips and miscellaneous

Pictures

Starting points

External links

Literature and references

Other pictures

Trip Reports

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: