Muldalsegga - 1,766m

Name Muldalsegga
Search name Muldalsegga
Elevation 1,766 meter
Region Tafjordfjella, Fjord
Parent regions Europe, Norway, Norway mainland, Møre og Romsdal, Sunnmøre
Vertical separation 565 meter
Adviser admin (Administrator)
Last modification 09.03.2016
First ascent
Level of difficulty not rated
Coordinates 32V 419917 6906153 (UTM)
Map Show object on map
Muldalsegga

© Oddvar Selnes

Content
Language
Adviser Oddvar - Get in touch with Oddvar for questions regarding this article.
Statistics

Register ascent of Muldalsegga.

Overall 41 members have registered 45 ascents of Muldalsegga.

Muldalsegga is contained on 14 lists.

Map

Weather for Muldalsegga

This service is temporarily unavailable.

Introduction

Muldalsegga er med sine 1766 meter den høyeste toppen i området mellom Tafjorden og Valldalen. Dermed er også utsikten meget vid. Det meste av de høyeste toppene mellom Storfjorden og Romsdalsfjorden (Moldepanoramaet) sees godt herfra. Det samme gjelder de høyeste toppene i Romsdalen som Store Trolltind, Breitind og Vengetindane. Toppene i Tafjordfjellene er selvsagt godt synlige og det samme gjelder Sunnmørsalpene på østsiden av Hjørundfjorden. Av de fjerneste toppene som er godt synlige (forutsatt god sikt), er blant annet Galdhøpiggen og Skardstinden i Jotunheimen og Lodalskåpa i Breheimen.

Getting there

Bestigningen av Muldalsegga er en god dagstur. Den enkleste og letteste adkomst er å kjøre opp fra Fjøra i Tafjord til de øverste gårdene i Selboskar. Her er det en ganske stor parkeringsplass. Da har en allerede unnagjort rundt 380 høydemeter. En følger kjerreveien som går opp- og østover mot Nysetra. Herfra valgte jeg å følge stien mot Heggursetra. Fra høyeste punktet på stien er det best å følge ryggen innover mot Blåfjellet. Jeg prøvde å følge fjellsiden innover, men dette er ikke å anbefale da det er bare løs ur. En kan gå litt til høyre for toppen av Blåfjellet (1602) om en ønsker å spare høyde. Derimot må en over 1599-toppen da Trollkyrkjebreen har store sprekker (hvis en ikke er flere i laget og har med tau).
Utsikten fra toppen er som tidligere nevnt, meget vid. Like i nærheten har en den fire meter lavere Trollkyrkja som har en mer alpin form enn Muldalsegga.
Raskeste retur er antagelig at en fra skaret mellom 1599-toppen og 1602-toppen tar en glissade ned de bratte snøbakkene til Heggurbotnen. Herfra kan en holde høyden utover til en møter stien fra Heggurdsetra. Denne setra ligger for øvrig ganske nær kanten av såret etter det store raset i Tafjord på 30-tallet. Selv valgte jeg å følge Blåfjellryggen utover på grunn av utsikten.

Winter

Tips and miscellaneous

En mye kortere oppstigning i antall kilometer er å gå opp til Muldal gård og ta seg opp på ryggen nordvest for gården. Denne har jeg studert på avstand, og selv om den delvis er bratt, synes den å være en mulig adkomst. Men her starter en på havnivå og får derfor noen flere høydemeter å forsere.

Pictures

Utsikt fra Muldalsegga mot Trolltindene
Utsikt fra Muldalsegga mot Trolltindene

Starting points

External links

Literature and references

Other pictures

Trip Reports

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: