Pico Turquino - 1,974m

Name Pico Turquino
Search name Turquino Pico
Elevation 1,974 meter
Region Cuba
Parent regions North America
Vertical separation 1,974 meter
Adviser admin (Administrator)
Last modification 09.03.2016
First ascent
Level of difficulty not rated
Coordinates 18Q 307924 2211365 (UTM)
Map Show object on map
Pico Turquino

© Bjarte Dyngjeland

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register ascent of Pico Turquino.

One member has registered one ascent of Pico Turquino.

Pico Turquino is contained on one list.

Map

Pictures

Introduction

Pico Turquino er det høyeste fjellet på Cuba og ligger i fjellkjeden Sierra Mastra. Fjellkjeden består av en rekke spisse fjelltopper og opprevne daler og er helt kledd tett vegitasjon. Det meste av området er nasjonalpark med restriksjoner på ferdsel og overnatting.

Getting there

Fra Sanda Domingo
Fra Maso går det en fjellvei opp til Santo Domingo. Bratt med betongdekke så firhjulstrekk og god bakkeklaring er lurt. I Santo Domingo er det gode overnattingsmuligheter og bra restaurant. Det går vei fra Santa Domingo og opp til Alto del Naranjo på ca 950 moh. Transport og guide kan bestilles i besøkssenteret til nasjonalparken. Det er påbudt med guide og det er ikke lov å telte i parken andre steder enn i leirene.

Fra Alto del Naranjo kan man gå til La comandancia La plata, som er Castros Gerilliahovedkvarter. Hovedkvarteret er tilsvarende Milorg hytter i Norge. Ca 3 km fra Alto del Naranjo. Det er i motsatt retning av toppturen. Ganske flat og grei sti inn så en times tid holder.

For å gå til Pico Turcino starter man på traktorvei mot La Platica. Veien er skiltet.
Etter ca 1 km går det sti ned til La Platica og det er ca 150 høydemeter ned til landsbyen. Her er det mulighet for overnatting og bespisning. Enkel standard i 8 sengs rom. To dusjer med kaldt vann og vannklosett. Salg av øl og vann. Fra La Platica kan man enten gå opp igjen på stien eller ta en sti innover i dalen og som kommer opp på hovedstien senere. Denne stien er gjørmete og glatt ved regn.

Normalveien fortsetter forbi stiskillet til La Platica og videre til Campismo Joachin. Her er det mulighet for overnatting i 10 sengsrom og bespisning / salg av vann/øl etc. Toalett/dusjrom men pt ikke innlagt vann så vann tas fra spring ved toalettanlegget.

Stien følger toppeggen og det er ganske mye opp og ned så de 8 km inn er ganske dryge. Beregn 4-5 timer.

Fra Joachin til toppen er det ca 5 km. Grei tur på god sti, men man må også her oppom flere topper mange høydemeter ned igjen før man endelig er på toppen.

Fra toppen er det null utsikt siden den er ganske flat og det er 3-10 meter høy vegitasjon. Stor statue av Mr Marti, en av heltene fra firgjøringskrigen mot Spania.

Fra toppen kan man returnere samme vei, eller fortsette til Pico Cuba og Las Cuevas. Dette krever ordnet transport og avtale med Guidene.

Fra Las Cuevas
Dette er en den kortere, men tynger veien opp siden man starter nermest på havnivå. Start ca 7 km vest for Ocujal.
Merket sti opp. Mulighet for å overnatte i Camp Cuba som ligger ved Pico Cuba. I 2015 var det ikke mat eller drift på hytten utover vaktmannskap. Mulig å overnatte på Las Cuevas visitor senter. Telt eller sovesal.
Pris for adgang og guide er Coc 15 (tilsvarer 15 USD). Det er påbudt med guide
Turen er angitt til 10 timer 10 km en vei.

Winter

Tips and miscellaneous

Guidene er ikke overbetalt så de bør tipses med 10-20 COC. Guidene snakker spansk, men kan normalt nok engelsk til at man forstår det grunnleggende. (Utsikt, Pause, mat, vann, Fugler, fauna etc). Guidene er i bedre form en deg.

Foreslått tur: Overnatte i Santo Domingo og bli kjørt opp til Alto De Naranjo. Gå først til Comandancia. (bagasjen kan settes i vaktbod ved snuplassen) og så inn til Joachin. Overnatt her og gå så over toppen og videre til Las Cuevas.
Da får man 11 km dag en og 15 km dag to.

Alternativt Fra Alto De Naranjo direkte til toppen og så overnatte i Joachin og retur dag to .
Da får man 13 km dag en og 8 km dag to. Dette gir også mulighet for å ta toppturen dag to i fall det regner mye.

Kart
Det finnes topografisk kart med høydekurver, men det er ikke kart til salgs i besøkssentrene. Så skaff kart før en reiser til Cuba.
Nå går en med lokalkjent guide på den eneste stien i området så faren for å gå seg vill er liten.

Pictures

Starting points

External links

Literature and references

Las Cuevas: Lonely Planet/ Local Guide
Sanda Domingo': Egen tur.

Other pictures

Trip Reports

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: