Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Topptur Herlandsfjellet

Date:
21.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:25h
Distance:
11.3km

En liten utforskningsdag. Kommer det mer snø kan dette bli artig.

Map    

Byrkjefjellet x3

Date:
20.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:32h
Distance:
8.1km

Fortsatt supre forhold på Byrkjefjell. Tok ikke bryet med å gå opp til toppvarden. Kjørte ned til det begynte å flate ut litt og gikk opp igjen

Map    

Toro i Bergen

Date:
18.01.2018

Følte for å gjøre noe annerledes i dag, så jeg kjørte til Hausdalen. Masse snø helt fra parkeringsplassen. Utrolig fint her inne nå

Map    

Topptur Byrkjefjellet og Gullfjellet

Date:
17.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Tok meg en tur til Kvamskogen i dag siden alt egentlig lå til rette for en super topptur. Det var ikke akkurat mangel på snø! Siden jeg var relativt tidlig ute var fjellet nesten urørt. Heldigvis hadde noen gått før meg slik at jeg slapp å brøyte opp. Møtte han som hadde brøytet på toppen og han mente jeg burde vippse han for jobben. haha! Fantastisk nedkjøring! Siden dagen var ung lurte jeg på om jeg skulle ta en tur til opp, men bestemte meg heller for å stoppe på Gullbotn på vei tilbake til Bergen for å sjekke Gullfjellet. Det viste seg å være bortimot like mye snø der. Lyset var dessverre flatt, så jeg var uheldig med det.

Map    

Fyresnipa i Voss med teltovernatting

Date:
09.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:22h
Distance:
8.7km

Da jeg våknet i dag tidlig var det tidenes vær. Blå himmel og ikke et vindpust. Etter frokost og kaffe la jeg i vei mot Fyresnipa. Slit i dag også med å brøyte vei oppover, men gøy ned!

Map    

Øyastølsfjellet i Voss med teltovernatting

Date:
08.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:55h
Distance:
8.5km

Jordalen er et topptureldorado, men kan fort bli litt langt unna Bergen på denne årstiden når det blir mørkt så tidlig. Tok derfor med teltet. Parkerte på Nosi og gikk et stykke innover Berdalen. Satte opp teltet på ca. 720m, rett ved oppstigningen til Øyastølsfjellet. Mye snø, så det var tungt å brøyte seg vei oppover. Tok mange korte pauser på vei opp. Da jeg ankom toppen ble sikten nesten 0, så jeg måtte kjøre første stykket på gps. Lettet nedover heldigvis. Så ankom jeg teltet og lagde middag og kaffe. Gradene sank betraktelig utover kvelden, men det var ikke et vindpust. Månen var heller ikke oppe, så det var ikke noe lysforurensning. Helt magisk!

Map    

Topptur Mykkeltveitveten, Voss

Date:
06.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:43h
Distance:
6.9km

Kjørte fra Bergen til Voss. Et stykke før man nærmer seg sentrum tok jeg av mot Hamlagrø. Fulgte denne et stykke før jeg tok av mot Hyljarås og videre ned bakken og over brua før jeg svingte til høyre. Så holdt jeg til venstre opp en bakke før det gikk nedover igjen. Etter et stykke til delte veien seg i to og holdt venstre før jeg kunne parkere. Min GPS fant signal da jeg var kommet et stykke oppover. Tok på meg skia og gikk et lite stykke langs veien før jeg fulgte skispor gjennom skogen og opp til toppen. Sporet som gikk opp var lagt temmelig bratt, så turen opp gikk på bare litt over en time.

Map    

Topptur Gullfjelltoppen med avstikker til Trengereidhotten

Date:
05.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:49h
Distance:
14.6km

Nydelig dag fra Gullbotn til den høyeste toppen i Bergen. Hadde god tid, så jeg tok en avstikker til Trengereidhotten på vei opp. Helt vindstille på toppen i kveld! Ok føre fra toppen og ned halve renna. Ikke mange som har kjørt, så det var litt styresnø.

Map     1 comment