Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Overnatting på Gullfjelltoppen med turer til småtopper

Date:
26.07.2017
Duration:
24:06h
Distance:
23.6km

Et fantastisk døgn på det høyeste fjellet i Bergen med turer til topper i nærheten. Gikk en del på sti og en del utenom sti. Startet på Gullbotn i går og gikk opp til Gullfjelltoppen via Gullfjellhalsen. Slo opp teltet og slappet av. Jeg gikk så bort til Kofta som var en fin tur. Likte spesielt dalen mellom Søre Gullfjelltoppen og Kofta. Hadde egentlig så tenkt til å gå til Ronamanen, men det begynte å bli litt sent. Jeg gikk en annen fin vei tilbake til Gullfjelltoppen for å spise og se det jeg håpet ble en solnedgang. Solen snek seg under skyene like før den forsvant i horisonten. Det var helt vindstille på toppen. Hadde tenkt å ligge under åpen himmel, men det ble litt mye knott og det var mange flaggermus som jeg ikke er så sikker på vet hvor fly om ikke rett på meg.

Map     2 comments

"Topptur" Folgefonna

Date:
23.07.2017
Duration:
4:48h
Distance:
12.2km

Endelig ski på beina igjen! Kjørte fra Bergen til FONNA Glacier Ski Resort som tar ca 2.5t hvis man treffer fergen, noe vi gjorde. Tok trekket opp og gikk til Punkt på Nordre Folgefonna og gikk derfra videre nedover mot Sørfjorden og fikk flott utsikt mot Odda, deretter krysningen av Hardangerfjorden, Sørfjorden og Eidfjorden. Man kan så vidt skimte Hardangerbroen på det første bildet.

Map    

Trengereidhotten - En liten utsiktsperle i Bergen

Date:
22.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:37h
Distance:
12.1km

Tok bussen fra Bergen busstasjon til Gullbotn. Bussholdeplassen er rett ved parkeringen, så bare å legge i vei. Jeg fulgte samme sti som man bruker opp til Gullfjelltoppen, men etter ca. 2km skiftet jeg retning og gikk mot Langatjørna. Grei sti å følge til Trengereidhotten. En del myrpartier, men ikke verre enn at jeg holdt meg tørr på bena. Faktisk litt multer på veien hit også. Jeg ankom toppen på Trengereidhotten etter ca. 1t. Tok bilder og nøt utsikten en stund før jeg ruslet videre. Hadde valget mellom å jogge ned til bussen eller ta det med ro og heller ta neste to timer senere. Valgte det siste og improviserte en liten runde før jeg gikk ned igjen til Gullbotn. Trengereidhotten er absolutt verd å ta med seg som en omvei til feks Gullfjelltoppen. Herlig utsikt.

Map    

Teltovernatting på Ulriken i Bergen

Date:
15.07.2017

Litt sliten i går etter 50t jobbing på fire dager og en formiddagsøkt på treningssenteret. Bestemte meg for en kort tur. Gikk hjemmefra opp til et supert sted å telte på Ulriken. Satte opp teltet og bare nøt dagen. Tok banen ned igjen i dag tidlig

Map