Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Topptur Gullfjellet i Bergen

Date:
26.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:46h
Distance:
10.4km

Takket være snøfallet i går hadde jeg et håp om at det ville være greit fra Gullbotn i dag. Tok 8:20-bussen til Gullbotn V. Tok på skia og gikk til toppen. Greit med snø helt opp. Da busstidene i helgen gjør at jeg må gå superfort eller sakte, valgte jeg sistnevnte og 13:48-bussen tilbake til Bergen busstasjon. Fra toppen og nedover var det et lite lag med tørr løssnø helt mot bunnen av renna vist på bildet under. Hadde jeg kjørt oppe til høyre som er samme vei man går opp ville jeg nok hatt en del flere riper under skia da det er mindre snø der. Vi var faktisk 8 stykker som startet omtrent samtidig fra Gullbotn. Tåka kom og gikk, men var for det meste tilstede. Topp-punktet nærmer seg. Flott når man har kommet et stykke oppover Virker som det kommer et påfyll med snø i begynnelsen >>>

Map    

Eidsvåg til Bergen sentrum

Date:
17.02.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:55h
Distance:
13.6km

Tok bussen til Lønborglien snuplass og startet turen derfra. Kort tur opp til Ørneberget hvor man ser Bergen fra Nord-vest. Liker denne utsikten godt da man får et annet perspektiv enn de vanlige fra Ulriken, Fløyen Løvstakken osv. Gikk ned fra Ørneberget til jeg kom til Langevatnet. Der går det en sti opp mot Orretua som er noe bratt. Er tau man kan holde seg i oppover. Greit i dag som det var vått. Flott utsikt! Gikk videre til Emanul Mohns utsikt og Lavet. Nå hadde tåka omringet meg og sikten var omtrent 10 meter uansett retning. Hadde egentlig tenkt å fortsette til Rundemanen, men ombestemte meg og gikk ned mot Storediket og opp til Sandviksfjellet. Gikk litt tilbake igjen og ned Skredderdalen, Fjellveien og ned til sentrum og tok bussen hjem. En kjempefin tur!

Map    

Løvstakken

Date:
13.02.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:49h
Distance:
5.2km

Map    

Gullfjelltoppen

Date:
12.02.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:52h
Distance:
9.3km

Tok 11:50-bussen fra sentrum og ankom Gullbotn parkering ca. 12:30. Nydelig vær til toppen på det høyeste fjellet i Bergen, men sørgelig å gå opp her til fots og ikke på ski. Myrpartiene er harde, så man blir ikke våt på turen. Deler av stien er dog isbelagt. Tok på brodder da den første bratte stigningen begynte. Herfra og til toppen er det en del snø. Flere som gikk uten brodder og de sleit mer enn jeg gjorde som kunne gå nesten rett opp uten å traversere og skli. Brukte halvannen time til toppen inkl stopp. Slappet av på toppen og gikk ned til 15:33-bussen.

Map    

Byrkjefjellet med teltovernatting

Date:
11.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Tok bussen fra Bergen til Wallemtunet på Kvamskogen. Tok på skiene ved parkeringsplassen og gikk opp til ca. 600m. Der satte jeg opp teltet og koste meg resten av dagen da solen var i ferd med å gå ned. I dag tidlig gikk jeg opp til Byrkjefjellet 1047m, en populær topptur for snøsultne Bergensere. Lite snø og hardt, men gøy!

Map    

Gråhorga i Ølen med super utsikt

Date:
06.02.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:33h
Distance:
8.4km

Kjørte fra Haugesund mot Ølen og tok av mot Innbjoa, Dalen, Eikås og Gråhorga parkeringsplass. Vi fulgte en kjerrevei opp til 312m. Der står det et lite skilt med Gråhorga. Derfra stiger det oppigjennom skogen på god merket sti. Flotte utsiktspunkt på vei opp. Etter skogen flatet det ut og fortsatte med svak stigning til den fine toppvarden. Det blåste friskt og det var noe snø over skogen, men ikke mer enn at det ikke var noe problem. Skydekket begynte å sprekke opp og det ble ganske så fint, men det blåste bra hele veien. Flott utsikt også fra toppen Tok en god pause med mat og kaffe.

Map    

Skitur på Seljestad via Oddavarden

Date:
05.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:56h
Distance:
12.9km

Hadde lyst til en skitur i dag og valget falt på Seljestad. Kjørte fra Haugesund og ankom Korlevoll parkering etter ca 2 timer. Greit med snø og fine oppkjørte løyper. Vi gikk en runde og fikk med oss Oddavarden.

Map    

Håfjellet i Etne, Hordaland

Date:
04.02.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:40h
Distance:
10.4km

Flott tur til Håfjellet i Etne i dag. Vi kjørte fra Haugesund og ankom Hålandsheio parkering etter litt over en time. Vått myrparti i begynnelsen og noe forvirrende å finne riktig vei, men det gikk greit opp til Nesestølen. Derfra ble det en del snøpartier og stien var vanskelig å følge. Var dog små varder her og der. Etterhvert valgte vi å ta på brodder. Det føltes lurt da snøen var hard og delvis glasert. Flott vær opp, men det blåste godt på toppen. Utsikt over Åkrafjorden ikke langt fra topp-punktet. Toppen Niste før returen. Mens vi spiste så vi et nedbørsområde som var på vei. Vi bestemte oss for å gå. Ikke lenge etter begynte det å snø. Sikten var grei, men utsikten forsvant, så vi var veldig heldig opp med klar sikt. Alt i alt en super tur med super fjordutsikt.

Map    

Damsgårdsfjellet og Olsokfjellet i snøvær!

Date:
01.02.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:38h
Distance:
4.1km

Omtrent samme tur som i går, men i dag var Bergen kledd i hvitt. Startet ved Rema1000 Nygård og gikk gjennom Eliasmarken og opp forbi Nygårdslien skole til jeg kom til stien. Dette bildet er tatt på samme sted som i går. Stor forskjell. Dette var i går ganske nøyaktig et døgn før. Droppet trigpunktet og gikk Damsgårdsfjellet og Olsokfjellet og ned til Melkeplassen på jobb. Kanske glatt med snødekte glatte fjell og steiner. Hadde noen kontrollerte fall på veien.

Map