Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Holafjellet, Damsgårdsfjellet og Olsokfjellet

Date:
31.01.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:33h
Distance:
4.4km

Nok en flott dag. Etter den herlige skidagen i går ble det en liten tur her i Bergen vest. Startet hjemmefra og gikk til Melkeplassen hvor jeg jobber. Glaserte steiner på fjellet, så det var ganske glatt enkelte steder. Denne turen er ikke så mye lenger enn om jeg hadde gått rundt fjellet. Tok med meg Olsokfjellet også. Bildet er tatt rett før man kommer til Trigpunkt nord på Damsgårdsfjellet

Map    

Topptur light Finnbunuten

Date:
30.01.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:33h
Distance:
3.6km

Jobbet i helgen, så jeg har fri i dag. Med tanke på snøen som falt i går og varselet for i dag bestemte jeg meg for Myrkdalen. Tok 8:43-toget til Voss og gratisbussen fra Voss til Myrkdalen og var fremme ca 10:40. Tok skitrekket helt opp til Kari Traa. Der tok jeg på fellene og gikk til toppen på Finnbunuten. Kun to som hadde gått før meg, så snøen var nesten urørt ned til Kari Traa. Underlaget var hardt, men ikke isete som rapporten herfra i går var. Et supert lag med tørr nysnø oppå. Herlig å kjøre! Det var ikke en sky og helt vindstille, tilogmed på toppen! Kjørte ned igjen til bånn av Kari Traa-trekket, tok heisen opp, tok på igjen fellene, gikk opp og kjørte ned. Slik gikk nå dagen.

Map    

Gullsteinen, Løvstakken og Strandafjellet til jobb

Date:
27.01.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:12h
Distance:
8.3km

Hadde seinvakt i dag og skulle begynne kl. 15. Siden det var så fint vær bestemte jeg for å ta en fjelltur før jobb. Tenkte å ta en tur ut av det og tok med klær i sekken, for vi har dusj på jobben. Tok bussen hjemmefra til Gyldenpris N og hoppet av der. Gikk over veien til Gyldenpris og tok 15-bussen til Hatten. Mener det var stoppet. Uansett gikk jeg et lite stykke før jeg kom inn på en sti etter noen rekkehus. Gikk opp mot Gullsteinen og videre mot Løvstakken. Da jeg nærmet meg Løvstakken hadde nesten all tåken forsvunnet, men det lå igjen et tynt lag. Nesten så jeg befant meg under vann. Hadde god tid, så jeg satte meg ned og inntok niste på Løvstakken. Gikk ned retning Melkeplassen og tok med meg Strandafjellet. Gikk tilbake derfra og kom inn igjen på stien ned til Melkeplassen >>>

Map    

Lyderhorn i tåke og solnedgang

Date:
23.01.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:24h
Distance:
10.7km

Gikk hjemmefra til Rema 1000 Nygård og videre til Gravdal. Fulgte asfaltveien opp til ca. 130 moh. Der ser man en gress-slette. Gikk innover den hvor det begynner en sti oppover. Da får man fin utsikt mot Askøybroen. Gikk videre oppover til jeg kom inn igjen på asfaltveien. Ved enden av asfaltveien gikk jeg til venstre mot Ørnafjellet. Videre til Skjenafjellet og Lyderhorn. Gikk Banuren ned og videre til Rema og hjem. Kombinasjonen av tåke og solnedgang skapet et flott lys.

Map    

Holafjellet og Gravdalsfjellet

Date:
21.01.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

Startet hjemmefra og gikk et par hundre meter før jeg kom til stien som begynner fra Bjørkelien opp til Holafjellet. Gikk videre til Gravdalsfjellet, Viggohytten og Nipetjørna hvor jeg stoppet. Skulle teste noe der i forbindelse med hengekøyen. Gikk samme vei tilbake. Flott med tåka i dag, men sørgelig mildt og bart for oss som liker vinteren.

Map    

Skitur i Fløyen-området

Date:
16.01.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:19h
Distance:
8.7km

Siste mulighet for skitur i byen i følge værvarselet. Tok meg en fin runde før jobb

Map    

Telting og toppturer i Jordalen, Voss

Date:
14.01.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
9:00h
Distance:
34.0km

Kjørte tidlig fra Bergen til Voss og videre til Nærøydalen hvor jeg svingte av mot Jordalen. Heldigvis er det ny tunnel til denne fantastiske dalen. Kjørte inn til Nosi og parkerte. Gikk et stykke innover og satte opp teltet. Spiste og la i vei mot Skarsnosi og Vardafjellet. Pga. høy snøskredfare kjørte jeg ned samme vei jeg gikk opp. Etterpå ble det kos ved teltplassen. Kom litt snø på kvelden og gjennom natten. På lørdag var været mye bedre. La i vei mot Øyastølsfjellet. Hardere føre i denne dalen og det blåste godt på toppen Stedet jeg satte opp teltet var skjermet for vind hele helgen. Blafret knapt i teltet. Søndag morgen var det -13 da jeg våknet, men holdt meg god og varm bortsett fra da jeg tok på støvlene. Super helg!

Map    

Årets første topptur og det i Bergen!

Date:
07.01.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:20h
Distance:
11.3km

I følge værvarselet skulle det være et værvindu i går. Siden jeg skulle på jobb kl 15 og jeg ikke har bil måtte det som så mange ganger før bli buss. Jeg tok 8:20-bussen til Gullbotn V og kunne i grunn ta på skia på bussholdeplassen. Siden bussen gikk tilbake 13:48 hadde jeg masse tid. På hverdager tar jeg 9:50-bussen hit og 13:48-bussen tilbake. Jeg la i vei og mens jeg gikk var jeg spent siden det var god dekning med snø fra hovedveien og oppigjennom skogen. Da jeg var ferdig med skogen ble det dessverre mindre snø. Den første bratte stigningen var ekstra krevende denne dagen siden snøen var glasert og hard som betong. Etter den første bratte ble det noe bedre til toppen. Nedkjøringen ble krevende og krevde full konsentrasjon. Jeg tok bussen tilbake til busstasjonen, gikk >>>

Map    

Lyderhorn med flere i mørket

Date:
05.01.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:44h
Distance:
7.5km

Nettopp kommet hjem fra en flott fjelltur i mørket. Startet hjemmefra og gikk opp Banuren til Lyderhorn som er det vestligste av de syv fjell som omringer Bergen by. Jeg valgte å gå denne veien da jeg fikk en nordøstlig retning mot Skjenafjellet og Ørnafjellet. Dette i tilfelle jeg skulle være så heldig å se Nordlyset. KP-Indexen var på 3 da jeg gikk, så et lite håp var det. Så ikke noe, men nå plinget jammen appen at den er på 4 :) Bildet er fra Ørnafjellet mot Bergen sentrum.

Map    

Runde fra Fisketorget inkl. Stoltzekleiven

Date:
02.01.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:21h
Distance:
9.4km

Hedda og jeg tok oss en fin runde i formiddag før jobb. Kommet en del snø i natt og det var nydelig vær. Flott skue med Bergen kledd i hvitt. Med litt vilje og gamle ski kunne vi faktisk gått på ski på Fløyen i dag. Håper virkelig temperaturen holder seg lav slik at snøen ligger. Enda bedre hvis det kommer mye mer!

Map