Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Topptur Gaustatoppen

Date:
13.11.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:31h
Distance:
10.7km

Etter et mislykket forsøk i går prøvde jeg meg igjen i dag. Valgte å avbryte i går pga mye vind og dårlig sikt. Den satt langt inne, det skal jeg innrømme. Uansett, i dag så det ut på værmeldingen som at det skulle klarne litt fra omtrent kl. 12. Satset på at det stemte og kjørte til parkeringsplassen på Svineroe rett før bommen som stenger veien fra Rjukan til Tuddal. Ganske tåkete da jeg begynte å gå, men den lettet sakte men sikkert. Er lite snø ennå, men fullt mulig. Er man bare ute etter nedkjøring er det bare å vente til det kommer mer snø eller dra til Gaustablikk som åpnet i går. Valgte å traversere en litt annen vei enn det som er normalt på vinteren. Ble veldig bratt oppover, men fant ut at det var fint å kjøre denne veien ned igjen. Ta jeg ankom Turisthytta >>>

Map    

Såtefjellet på Osterøy

Date:
07.11.2016

Rita og jeg kjørte til Haverdalen på Osterøy rett utenfor Bergen. Vi parkerte noe over 1km fra der vi egentlig skulle da den siste bakken så meget glatt ut. Vi la i vei og fant ut etterhvert at dette ble en tur med snø over anklene og tidvis over knærne. Turen er ikke lang, men vi brukte vesentlig mere tid enn vi hadde tenkt på de vel 8km. Kom ned etter mørket, men novemberlyset var magisk.

Map    

Gullfjelltoppen og Mannaleitnipa i Bergen

Date:
02.11.2016

Hadde fri i dag og været var strålende. Fikk lyst til en tur på det høyeste fjellet i Bergen. Tok 11:50-bussen fra Bergen busstasjon til Gullbotn parkering. På vei oppover bestemte jeg meg for å gå oppom Mannaleitnipa da jeg hadde god tid. Relativt glatt oppover de bratte partiene og en del snø har lagt seg de siste par hundre høytemeterene. Da jeg ankom toppen var det helt vindstille. Bestemte meg for å slappe av og vente på solnedgangen. Ruslet nedover igjen i mørket og tok 18:30-bussen tilbake til sentrum.

Map     2 comments