Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Over fjell til butikken

Date:
30.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:12h
Distance:
6.2km

Da jeg bor i fjellsiden 60 moh og stien opp fjellet starter ca 150m fra der jeg bor valgte jeg å gå over fjellet til den søndagsåpne dagligvarebutikken Appa i Lyngbøveien for å kjøpe noe jeg glemte i går. Fin liten runde i med noen skikkelige regnskurer innimellom. Stoppet ganske lenge for å få til bildet slik jeg ville. Måtte vente til det slutte å regne.

Map    

Tur til Skålatårnet

Date:
27.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:16h
Distance:
13.4km

Hedda og jeg reiste fra Bergen etter jobb Onsdag. Vi overnattet på Nesset Fjordcamping i Olden som var helt greit. Torsdag morgen kjørte den korte turen fra Olden til parkeringsplassen Tjugen ved Loelva. Vi startet litt over kl. 9 og ruslet pent oppover med flere pauser og var oppe ved tårnet under 4 timer. Været var veldig skiftende og heldigvis fikk vi innimellom fri sikt og glimt av sol. Vi droppet Stryneskåla som er det høyeste punktet. Har uansett vært der før. Etter turen ble det bad og god middag på Hotel Alexandra som er supert etter en slik tur. Liker virkelig denne turen veldig godt både sommer og vinter.

Map    

Gullfjelltoppen, Bergen

Date:
20.08.2015

Flott ettermiddagstur med Camilla til det høyeste fjellet i Bergen

Map    

Bruviknipa, Osterøy

Date:
19.08.2015

Camilla og jeg tok oss en ettermiddagstur til Bruviknipa på Osterøy. Totalt er turen på ca. 5.2 km siden vi kjørte helt opp til parkeringsplassen ved Båtaleitet ovenfor Bruvik.

Map    

Gullfjelltoppen i Bergen

Date:
14.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:48h

På årets kanskje varmeste dag tok Hedda og jeg turen til Gullfjellet som er det høyeste fjellet i Bergen. Vi tok bussen fra Bystasjonen 13:25 og ankom Gullbotn 14:10. Vi gikk i rolig tempo slik at det klaffet med bussen som gikk tilbake 18:23.

Map    

Hausdalshorga, Austefjellet, Slettegga og Livarden i Bergen

Date:
03.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:31h
Distance:
15.0km

Tok 600-bussen fra Bystasjonen kl. 07:45 til Kaland skole og byttet til buss 73 som ventet på holdeplassen. Den kjører innover Bontveit og jeg satt på til endeplassen som er Lund snuplass. Derfra gikk jeg rolig opp til Hausdalshorga på under 1 time. Det begynte å regne da jeg kom opp og det blåste greit. Videre gikk jeg til Austefjellet og satte kursen mot Slettegga. Det går sjeldent buss tilbake og den første gikk ikke før 15:15, så jeg nøt turen mens det nå sluttet å regne og solen forsøkte å bryte igjennom. En del myrområder og veldig bløtt store deler av turen. Da jeg ankom Livarden fortsatte jeg å følge stien som etterhvert endte opp ved veien et stykke før Frotveit lysløype. Fin og veldig rolig rundtur på min fridag.

Map