Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Topptur Gaustatoppen

Date:
29.12.2015

Kunne ta på skia fra parkering ved veibommen og gikk derfra langs veien opp til Gaustabanen. Synlig vegetasjon i begynnelsen videre opp derfra, men mulig å bruke skia. Videre oppover er det forblåst en del steder og mye stein. Er kanskje for spesielt interesserte dette, så ikke bruk beste skia. Ønsker man god nedkjøring anbefaler jeg foreløpig Gaustablikk. 12 m/s, tåke og -10, så jeg valgte å avslutte turen ved hytta. Kunne bare glemme å kjøre noen av rennene ned. Krevende, men artig tur :)

Map    

Over 4 fjell til jobb

Date:
13.12.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:15h
Distance:
8.4km

Tok den fine veien til jobb i dag. Flott turvær, men veldig glatt enkelte partier. Hadde tenkt å ta med Strandafjellet også, men fikk ikke tid siden det gikk noe saktere pga. glatten. Godt med avbrekk fra regnet.

Map    

Topptur til Gullfjellet i Bergen

Date:
07.12.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:12h
Distance:
8.3km

Tok en råsjangs i dag siden det var finvær innimellom all regnet og vinden. Sol og vindstille! Da jeg var avhengig av busstider tok jeg det rolig og nøt turen. Gikk fra Gullbotn parkeringsplass og ved varde 7 etter ca. 2.5 km var det nok snø. Kjørte faktisk uavbrutt fra toppen og ned hit. Er kanskje for spesielt interesserte, men jeg storkoste meg!

Map    

Hananipa i Vaksdal

Date:
21.11.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:55h
Distance:
6.4km

En kort, men flott tur i dag. Det supre været holder seg utrolig nok ennå. Jeg kjørte fra Bergen til rundkjøringen i Trengereid og tok til venstre mot Skulstad og øvre Skulstad parkering. Derfra er det lett vei opp til toppen knapt en time. Mitt spor avviker litt fra stien da jeg går litt rundt og fotograferer.

Map     4 comments

Topptur til det høyeste fjellet i Voss og Granvin

Date:
20.11.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:09h
Distance:
14.8km

Vindtille og sol hele veien. Trodde nesten jeg hadde gått inn i påska 2016. Jeg kjørte fra Bergen og til Voss gjennom den relativt nye tunnelen. Etter den kjørte jeg mot Granvin til jeg så et skilt til Espeland og kjørte til vestenden av Espelandvatnet hvor man tar en vei av mot nord (ved Liasete). Humpete og dårlig vei, men man kan kjøre til snøgrensa.

Map    

Sesongens første topptur på ski!

Date:
19.11.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:45h
Distance:
6.5km

Kjørte forbi Myrkdalen, gjennom Kvassdalen og parkerte på plass (Samecampen) rett etter å ha kjørt opp svingene. Ankom etter ca. 2.5t fra Bergen. Mye snø nå, og opp til 1100m var det pudder til ankelhøyde omtrent. De fleste snur her og kjører ned, men jeg gikk til toppen som er ca 1.5 km videre på relativt flatt parti. Må vel det for å kalle det topptur ;) Belønningen jeg fikk da jeg ankom toppvarden var et reinsdyr som sto der. Hadde dessverre kamera i sekken, så det tok litt tid før jeg fikk det opp.

Map    

Ørneberget i Bergen

Date:
06.11.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
8.4km

Skulle egentlig bare inn til byen for å levere bøker på biblioteket. Bestemte meg for å ta bussen til Handelshøyskolen og gå opp til Ørneberget for deretter å gå videre ned til byen og biblioteket.

Map    

Over fjell til jobb

Date:
04.11.2015

Hadde seinvakt i dag og siden det var strålende vær droppet jeg styrketreningen og gikk over fjellet til jobb. Stien begynner bare 200m fra der jeg bor i Bjørkelien. Den går opp til Holafjellet og jeg fortsetter over Damsgårdsfjellet og ned til Melkeplassen hvor jeg jobber. Bruker ikke særlig mer enn 30 min mer tid ved å gå over fjellet enn å gå rundt. :)

Map    

Stoltzen og solnedgang fra Lyderhorn

Date:
02.11.2015

Hedda og jeg tok en formiddagstur opp Stoltzen. Deretter tok jeg bussen hjem, spiste og gikk opp til Lyderhorn for å få med meg solnedgangen. Mye jobbing og fokus på styrketrening, så det har blitt få fjellturer i det siste. Gleder meg som et barn til snøen kommer slik at jeg kan begynne på topptursesongen :) Vant i går min aldersklasse i Bergen Kommune sitt årlige trappeløp i rådhuset. 14 etasjer med 256 trappetrinn. Min tid ble 1 min og 5 sek. Veldig fornøyd :D

Map    

Telting på fantastiske Breiskrednosi med Nordlys

Date:
18.10.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
22:16h
Distance:
13.5km

Kjørte fra Bergen til Gudvangen, forbi kaia i Gudvangen og videre forbi Bakka kirke til Tufto. Der er det en liten parkeringsplass hvor stien Rimstigen starter. Rimstigen er en bratt stigning på 2.7km opp til 725m. Så flater det litt ut før det er en ny stigning opp til Skarsvotni og så stiger det igjen retning Rimstigfjellet før det flater ut mot Breiskrednosi. Utsikten fra Breiskrednosi er helt ubeskrivelig. Førsøker å vise med en video og noen bilder. Sporet tilbake treffer bedre enn sporet til

Map     6 comments