Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Avluttet året i slalombakkene

Date:
31.12.2014
Characteristic:
Alpine skiing

Min sønn og jeg hadde en flott dag i bakkene på nyttårsaften. Eikedalen ligger bare en time fra Bergen. Denne sesongen er den beste åpningen Eikedalen har hatt siden første åpningsdag for over 30 årsiden. Så mye snø har det kommet på Kvamskogen. Deilig da det så og si aldri er snø i Bergen.

Map    

Solnedgang fra Holafjellet

Date:
27.12.2014
Characteristic:
Hillwalk

Jeg bor ca 50 meter rett nedenfor stedet jeg tok dette bildet. Har bodd i dette området i 15 år og trives godt. Lyderhorn til høyre i bildet som er det vestligste av Bergens 7 fjell

Map    

Skitur til Kringlehovda, Rjukan

Date:
20.12.2014
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Skitur fra Gvepseborg til Kringlehovda (1082m). Blåste helt vanvittig i dag og jeg startet noe sent, så tilbaketuren ble i mørket. Har heldigvis alltid 2 hodelykter i sekken. Super utsikt over Rjukan med Gaustatoppen fra Kringlehovda Mye vind, men flott vær ellers

Topptur Gaustatoppen

Date:
17.12.2014
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:00h

Følte at mandagens tur til Gaustatoppen var litt mislykket pga. null sikt og mye vind. Da jeg tittet ut av stuevinduet til mine foreldre i dag og så toppen på Gaustatoppen bestemte jeg for å prøve igjen. Det var såpass bra i dag at jeg fikk kjørt ned en av rennene. Fine forhold i renna med antydning til pudder. Lengre ned er det noen steder hardt og isete, men på klardag unngår man disse stedene og får kjørt greit helt ned.

Map    

Lngrennstur på Gvepseborg, Rjukan

Date:
16.12.2014
Characteristic:
Cross-country skiing

Tok meg en langrennstur i dag. Gikk rundløypa på Gvepseborg som er ca. 1 mil. Gikk til toppen på Piggnatten (1137) også for å få med meg en topp. Her fra Piggnatten Rjukan sett fra Gvepseborg En kaffe på Gvepseborg kafe før jeg tok Taubanen ned

Topptur Gaustatoppen

Date:
15.12.2014
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Tok meg en tur på Gaustatoppen i dag. Veldig dårlig sikt og dårlig føre. Jeg koste meg uansett og valgte å stoppe ved Turisthytten hvor jeg tok meg en matbit i nødbua før jeg kjørte ned igjen.

Map    

Topptur til Såta på Kvamskogen

Date:
06.12.2014
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Skulle egentlig på Tveitakvitingen (1299m) på Kvamskogen, men valgte å avslutte på Såta da et plutselig væromslag gjorda at jeg knapt så noenting. Startet ved Furedalen Alpintsenter. Man kunne ta på skiene etter kort tid. Greit føre til enden av Negerlandsbyen. Derfra var det nok for litt spesielt interesserte som meg. Så heller ingen andre. Jeg trives like godt fremover og oppover som nedover, så jeg hadde en fin dag med tanke på at det bare er 1 time fra Bergen. Utsikt fra Såta mot Rosendalsaplene Litt lek måtte man jo

Panoramautsikt over Aurlandsfjorden

Date:
16.11.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:07h
Distance:
3.9km

Jeg kjørte til Aurlandsvangen og videre opp fjellet forbi det kjente utsiktspunktet Stegastein. Parkerte på en parkeringsplass ovenfor Bjørgo. Der begynner det en oppmerket sti mot fjelltoppen Prest (1478). Da det var panoramautsikten jeg var ute etter og skulle videre til Bergen avsluttet jeg turen på Røyrgrind (1363) og Prestegjeldet. Utsikten er helt magisk!

Map    

Sesongens første skitur

Date:
14.11.2014
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Brukte frihelgen til å få meg en skitur for første gang denne sesongen. Planen var å gå opp Rasletinden, men det kunne jeg glemme da det var tett tåke. Jeg så ikke en meter foran meg. Jeg gikk meg en tur i området og det føltes godt uansett :) Dagen etter var været akkurat det samme, men jeg stoppet ved stien som går opp til Bitihorn (1607). Der var ikke tåka så tett, så jeg gikk ganske langt opp.

Fantastiske Bakkanosi i Aurland

Date:
15.10.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:04h
Distance:
16.1km

En kollega og jeg kjørte fra Bergen til Jordalen ved Nærøydalen. Parkerte i Jordalen, og gikk innover Slettedalen til Slettedalstjørni og derifrå mot toppunktet på Bakkanosi. Turen går i relativt lettgått terreng. Belønninga du får når du når toppen av Bakkanosi er en spektakulær utsikt utover Nærøyfjord verdsarvområde og Sognefjorden. Utsikta frå toppen med 1300 høgdemeter rett ned i Nærøyfjorden kan ta pusten frå dei fleste.

Map