Tradisjonstur 2019 (28.12.2019)


Map
Ascents Høgfjell (1,010m) 28.12.2019
Rokofjellet (892m) 28.12.2019
Bålidyll i vinterskogen 2019
Bålidyll i vinterskogen 2019

For 11. romjul av 13 mulige var det igjen duket for den årvisse romjulsturen. Vi peilet oss i år inn på Vikerfjell og som i fjor inviterte vi noen flere til å bli med. Var ikke så mange som hadde mulighet eller guts til å rive seg løs i romjulstiden, men vi som dro fikk en kjempefin opplevelse langt fra julekaker og inneliv, selv om været var litt dårligere enn middels egentlig hele helga, men fortsatt fint utevær.

I år var Påls mangeårige turkompis Jon Inge med for første gang, et nytt og trivelig bekjentskap for min del. I tillegg kom Øyvind som etter hvert begynner å bli rutinert med 3 av de 11 turene under beltet. I tillegg hadde vi han Jørn som er glad i tur, men ikke like glad i å sove ute om vinteren, som kom rekende til morrabålet dagen etterpå.

Vi dro alle litt seint av gårde på lørdagen og møttes på parkeringen ved Langtjern litt innafor Flaskerudsetra. Jeg ventet litt på Øyvind, så for å finne en plass før mørket ble altfor påtrengende, gikk Pål og Jon Inge i forveien.
Øyvind kom og omsider kunne vi to også følge på. Litt slitsom med pulk opp alle bakkene. Merket at det var lenge siden sist, men opp kom vi og etter litt telefonering fikk vi lokalisert fortroppen i snødrevet.

Så var det bare å begynne på leirrutinene. Jon Inge spadde ei imponerende bålgryte og vi andre sanket ved. Spesielt Øyvind gjorde seg bunnsolid flid med feite grove granstokker. Og bål blei det. En lang og trivelig kveld ved bålet ispedd litt vedsjauing endte med leggings på feil, eller rett om du vil, side av midnatt.
Pål og Jon Inge sov under tarpen sin, mens jeg Øyvind krøllet oss sammen ulike steder på bakken, noe som funket greit bortsett fra en del snødrev som prikket kaldt i fjeset.

Morgenen etter var Jon Inge (sikkert en kronisk morgenfugl) tidlig på'n og fikk dreis på morrabålet. Ikke lenge etter kom Jørn og Embla. Det ble en lang stund ved bålet før vi la i vei mot dagens mål Høgfjell. Vi prøvde oss i terrenget først, noe som resulterte i seriøs kladding og litt laber skiglede. Vi fortsatte senere mest i skispor, noe som fungerte mye bedre.

Kaldt og surt på toppen, men topp er topp, og så ned til ettermiddagsbål innen vi pakket pikkpakket og reiste hjem med et fint avbrekk i bagasjen.

Takk for turen alle sammen!


Flere bilder

Klar for tur
Klar for tur
I bålgropa spraker det.
I bålgropa spraker det.
Jon Inge fikser morrabål.
Jon Inge fikser morrabål.
Jeg prøver å bidra litt jeg også.
Jeg prøver å bidra litt jeg også.
Sein frokost.
Sein frokost.
Jon Inge på vei nedover.
Jon Inge på vei nedover.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.