Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Korpheia og Bjørsjøen

Date:
31.03.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
14.7km

Skulle ta en kjapp trimtur før besøk. Valgte å gå fra Bjørsjøen og vestover så langt æ følt for det. Endte til slutt opp på toppen av heia. Gnistrende skare i dag også. Gikk en time raskere ned av heia enn opp. Det sier litt om føret. Ei fin og lite brukt lei til toppen av heia. Passerte Skjettenbergsetran på vei opp. Uthuset så tynget ut.

Map    

Gavellangsheia

Date:
30.03.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
20.0km

Nok en dag med fantasktisk vær og føre. Skarpt med skare men også morsomt. Litt utfordrende nedover. Tenkte jeg skulle ta alle de markerte elementene rundt om Gavellangsheian. Ingen veldig store eller høye topper, men likevel mye terreng og til tider utfordrende både oppover og nedover. Minner litt om rundturen på 7 topper i Meråker i området rundt Mannfjellet. Litt mindre innstegshøyde her, men alt i alt omtrent like tungt på grunn av veldig kupert terreng. har også en del fantastiske lange myrområder som en bare staker avgårde på. En morsom runde som anbefales, særlig på vinteren. Dette er ei ski rute, med ski mener jeg da bortover ski. Mye rein i området i dag, det berer også bildene preg av. Kalles tamrein, men ikke enkel å komme inn på.

Map    

Jendemsfjellet

Date:
28.03.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.2km

En ny og fin topp for min del. Står som en pyramide ute mot havet. Fantasktisk utsikt. Ikke vanskelig å bestige. Grei sti opp, men is gjorde brodder nødvendig.

Map    

Aunslettet og Langløftslettet

Date:
27.03.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
10.0km

En kjapp trimtur fra Elvvatnet om formiddagen. Tørrpinne med frostroser Stormyra mot Skråssvatna Bekken før Elvvatnet med mye snø.

Map    

Stor og Litj Knuken

Date:
26.03.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
23.3km

En dag med gnistrende skare og sol fra skyfri himmel. Kaldt på morgen, minus 8 hjemme. Planla å dra en runde på Innerskogen. Valgte fjellski, men dro av halvfellene da jeg fryktet de ikke tålte føret. prøvde i stedet med klister. Valgte en silver universal med tanker om at det sikkert ble mildere utover dagen. Det ble det men ikke mildt nok. Måtte smøre 3 ganger på turen, men hadde ypperlige stakeski på de flate partiene. Startet fra Myrmo og lysløypa, men det var isete og hardt her så valgte å gå over Brannhaugan og Kartjønnåsen. På Innerlangen valgte jeg den gamle leia mot Knuken og staket og skøyta helt til Fuggellangen. Tok mat og smørepause før den bratte lia før Litjknuken. Måtte igjen smøre før oppstigningen til Storknuken. Stor fart ned igjen og nesten alpin >>>

Map