Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Sollikammen med flere

Date:
30.08.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
4:09h
Distance:
9.8km

En grei helgetur til Sollikammen, Hårfjellet og Gieværsteinen. Variert turterreng med myrer, stier og skog.

Map    

Romsdalseggen igjen

Date:
22.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:39h
Distance:
14.7km

Dro på nytt til Romsdalseggen. Hadde gitt noen venner et turgavekort og måtte jo holde det jeg hadde lovet. En dag med ypperlig turvær og venner. Mye enklere å gå enn forrige gang med bare og tørre områder. Mye folk i fjellet denne dagen. Ekstremruta frista, men får bli neste gang den.

Map    

Rotaheia

Date:
16.08.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
4:19h
Distance:
10.0km

Tur fra Vanvikan og over til Roten over Grønnliklumpen og Rotaheia.

Map    

Snøhetta

Date:
13.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:27h
Distance:
12.5km

Det var meldt godvær på Dovre så da tenkte jeg at Snøhetta hadde vært et fint mål for dagen. Etter en lang dag på Gjevilvasskamman trengte jeg noe enklere. Valgte derfor å hive meg på bussen til Snøheim. Underveis var vi heldige å få se en hel flokk med moskus. Snøhetta er en av mange turistmaskiner i Norske fjell, men ikke så veldig mange med denne dagen. Liker ikke noe særlig å gå i kø. Veldig bra merking og grei sti opp til toppen. Stein hele veien. Gikk vestover til Midt toppen når jeg først var der og kunne derfra se hele Snøhetta traversen. Her trengtes det skikkelig klatreutstyr for å kunne forsere den. Fint vær hele dagen. En grei og ukomplisert tur.

Map    

Gjevilvasskamman

Date:
12.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:37h
Distance:
22.7km

Hadde før ferien planlagt å gå Gjevilvasskamman i Trollheimen. Flere uheldige omstendigheter hadde gjort at ferien nærmet seg slutt og fortsatt ingen tur. Men så siste uka om onsdagen lovte meteorologen at det skulle bli brukbart vær, hva nå det er i Trøndelag. Jeg pakka og dro til Gjevilvatnet og overnatta der tirsdag kvelden. Hadde fra andre turrapporter skjønt at det var enkelte luftige klyvepartier underveis, jeg er ikke av de tøffeste så var usikker på om jeg skulle klare dette. Startet fra turistparkeringa om morgenen og fulgte stien til Trollheimshytta i starten. Når jeg kom opp på der stien begynner og følge elva gikk jeg ned til elva og lette etter et sted å komme over. Etter noen hundre meter så fant jeg et sted og kom tørrskodd over. Satte så kursen for Hemre Gjevilvasskammen >>>

Map     2 comments

Storknuken fra Innerlangen

Date:
09.08.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
4:57h
Distance:
13.4km

Tur fra parkeringa ved Langen, Landsmyrbakken. Gikk til Fuggellangen og over elva og forbi Litj Gokartjønna og opp over Litj Knuken og til Stor Knuken. Fint vær hele dagen. Vi gikk om Slipersetertjønna og Moen ned igjen. Gikk over elva ved Skruddudalstjønna og vestover til bilen igjen.

Map    

Forbordsfjellet

Date:
06.08.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:07h
Distance:
8.2km

Etter en skuffende kort tur til Hårskallen fant jeg ut at jeg kunne ta Forbordsfjellet med det samme, det ville komplettere samlinga av fjell jeg ser hjemmefra. Som tenkt så gjort. Parkerte ved kirka og begynte å gå veien opp. Etter en dryg kilometer fant jeg skilt om Fordbordsfjellet og Våttåstien som pekte inn i skogen. Jeg fulgte denne. Ble litt skeptisk da det gikk mye nedover og nordover, men etter ei stund var det et skilt som sa Våttåstien og pekte oppover. Satset på at det var stien til toppen. Litt lokal navnebruk ved merkinga som forvirra litt, men så lenge det gikk oppover nærmet vel toppen seg tenkte jeg. Skjønte også at det var en sti som gikk rundt fjellet. Våttåstien endte som antatt på toppen. Grei og fin sti. Toppen er full av installasjoner og man skal sikkert >>>

Map    

Hårskallen

Date:
06.08.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:41h
Distance:
6.5km

Hadde en ledig dag og tenkte jeg måtte opp på Hårskallen. Kjørte til Skallstuggu og fant en sti brei som en motorveg opp mot toppen. Var til og med laget steintrapper i starten. Kjapp tur opp. Valgte å gå gå litt vestover langs ryggen for å få til litt mere til tur. Hadde ventet at det var lengre å gå. Men ellers fint.

Map    

Merking Spelholtheia

Date:
03.08.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:23h
Distance:
4.1km
Map    

Merking Årliklumpen

Date:
02.08.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
5:27h
Distance:
16.8km
Map