Archive - Date

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Kommunetopp Hvaler

Date:
30.07.2016
Characteristic:
Walk
Distance:
0.8km
Map    

Finnkollnakken med lokalkjent

Date:
18.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:35h
Distance:
8.0km
Map    

Reinebringen i tåke og lett regn

Date:
17.07.2016
Duration:
2:23h
Distance:
3.3km

Selv om været var dårlig og turen egentlig ikke er anbefalt pga bratt sti som lett blir gjørmete og glatt, valgte vi å gå. På veien opp møtte vi et amerikansk par som hadde valgt å snu, og litt lenger oppe møtte vi en jente som hadde overnattet på toppen. Etterhvert som stien snirklet seg oppover ble det brattere, og mindre vegetasjon. Da vi kom til toppen var det litt til og fra med skyer, så vi fikk sett Reine et par ganger. Det var ganske glatt og gjørmete, men med gode sko så gikk det fint både opp og ned, selv om vi skled litt et par steder på nedturen.

Map    

Møysalen

Date:
15.07.2016
Duration:
10:00h
Distance:
22.6km

Startet turen fra parkeringsplass ved E10 med opphold og lavt skydekke. Stien fra parkeringsplassen var god, og det var lagt ut stokker over myrene de første 4-5 km. På grunn av det lave skydekket så vi ikke hvor langt innover det var til toppen og lurte på om Møysalen var en topp mye nærmere enn det den egentlig var. Vi fikk sjekket kartet fulgte stien videre innover. Da vi hadde passert de to stikryssene med stier fra Lokanfjorden og Snytindhytta så vi for første gang andre folk i fjellet, men de forsvant fort over en kant og opp mot skydekket. Nedenfor "Topp Sør av Øvre Møysalvannet" mistet vi stien. Det var relativt bratt og en del løsmasser, men gikk greit å gå bortover. Da vi kom til ryggen av møysalen og så tilbake, så vi at det gikk en sti vesentlig lenger >>>

Map    

3 av 5 på listen over nordmarkas 700m topper

Date:
03.07.2016
Duration:
3:04h
Distance:
10.8km

Fin tur i bra vær. Vi var litt ivrig da vi gikk ned fra helgehaugen og skulle bestige helgehaugen. Vi gikk opp en traktorvei som gikk tilbake mot lamannshaugen, men burde antagelig gått lenger bortover før vi startet klatringen. fra traktoveien fant vi en sti i riktig retning et stykke før vi gikk ut i terrenget og gikk helt fritt. Mot toppen er det et større åpent felt, så det var ikke vanskelig å se hvor toppen kanskje var, men siden topppunktet er skjult blant noen trær måtte vi tett på før vi så det. Gikk tom for strøm på telefonen rett før vi besteg Svarttjernshøgda.

Map