Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Store Grøntinden

Date:
05.10.2017
Distance:
7.0km

Blei kraftig lei av betongulv og lukkede haller så tok avspasering fra jobb og fikk litt frisk luft og høy puls igjen. Fantastisk høstvær så måtte bare hive på turklean og labbe til fjels. Denne gangen blei det Store Grøntinden på 644m. Startet turen opp mot Gammen som ligger et lite stykke unna toppen, blei både svett og sliten som selvfølgelig er normalt men får liksom ikke kroppen til og lite økning i kondis, går beina veldig raskt stive og sure, men har nok med at man har trent eksplosivt styrke i snart 30 år så ikke akkurat bygget min muskulatur for seige lier :) Men nok om det, var et fantastisk vær og helt vindstille når jeg kom opp til gammen og bestemte meg for å bare labbe videre til toppen og heller ta pause og mat når jeg kom ned til den igjen, sikta >>>

Map    

Grønlikollen

Date:
23.09.2017
Distance:
9.6km

Starta ut med godt mot i dag, flott vær og fin temperatur for å labbe i fjellet. Planen var å gå på Grønlikollen og deretter til Kråktinden, og blei for sovidt nesten slik. Min tur endte med å snu med klypa, siden jeg føler svimmelhet ved bratt klyving så fant jeg det best å ta fornuften fatt og ende min tur der. Jeg går jo helt alene i fjellheimen så lite gunstig å være uheldig å ramle der og ende opp med skader. Når nu det er sagt får di som eventuelt har vært dær og klatra opp den klypa og syns den er lett, så bra for di. Men var en flott tur på 5t og 45 min og mye flott utsikt selv om jeg ikke fikk den utsikten jeg gikk for. Snakka med en lokal som bodde der stien starta både før og etter turn, synd jeg ikke fikk vite det han sa til meg når jeg kom ned før >>>

Map    

Småtindan Øst

Date:
16.09.2017
Distance:
11.8km

Blei tur i dag gitt.. flott tur. Labba veien opp til Tretinden mast, derfra skulle jeg gå traversen over mot Småtindan Øst, var for såvidt greit å gå til man måtte byne å klyve uten sikring, så da blei jeg enig med meg selv om at detta får di som har flere liv holde på med. Rusla tilbake traversen og labba ned i ura og fulgte den på skrå under toppen og kryssa i retur og opp til toppen, helt greit å gå , ur er ur så må jo følge litt med kor man setter beina og passe på for løse steiner. Er så sterk i beina så den ura syntes jeg var helt grei å gå i stedet for å risikere noe på klyving. Flott utsikt som vanlig fra toppan her i Nord og med inntak av ei eske rosiner og noen kopper varm sjokolade drikk og litt havrekjeks så var batterian ladda og man kunne rusle >>>

Map    

Steibergtind

Date:
09.09.2017
Distance:
3.1km

Tengt mange ganger på dene knausen og i dag hoppa e til og dro for å prøve. Den er bratt fra bunn til opp på aksla og noen kronglete terreng oppå, kom nesten helt i mål, måtte gi meg tre meter fra platået men godkjenner det som besteget for min del, blei for mye klyving uten sikring til at jeg fant det forsvarlig å gå opp. Kløyv vel egentlig for langt der jeg stoppa men da var nok nok. Trenger vel et kurs i klattring og sikkring så man kan begynne å ha med seg noen meter tau og utstyr for sånne små partier, men når nu skuffelsen la seg litt så var det jo en svimlende utsikt fra der jeg var og kroppen funka veldig bra. Hærlig var det uansett, flott tur.

Map    

Lilandstinden

Date:
07.09.2017
Distance:
6.8km

Var et fantastisk vær i hele dag på jobb så.. klarte selfølgelig ikke å la være å jakte ny topp i dag :) Var overaskende grei å gå denna toppen, har venta den værre for å si det sånn, men kan jo være en sammenheng me bedre kondisjon og ikke minst bedre forberedt i dag med mere mat og ennergi i kroppen. Var helt fantastisk vær og utsikt i dag med lav sol mot horisont og blankt hav. Satt ei lang stund på toppen og bare nøt øyeblikket og drakk et par tre kopper varm kakkao og litt annet for å ladde batteriene til nedturn. Så da e det bare å hvile ut og ta ny topp ved neste tur.

Map    

Tur på Snøsen

Date:
04.09.2017
Distance:
7.3km

Blei jo flott vær i dag og man va jo selfølgelig på jobb hele dagen, men fjellet lokka hele tia så hiva me rundt med en gang jeg kom hjem og knaska en boks cottage cheese og hoppa i klean. Toppen har e jo kjørt forbi daglig i lengre tid og den har jo sett grei ut den... var forsovidt det men me en hel dag på jobb i kroppen og puskent med mat så var den lang nok å gå .. Men når nu det er sagt så var det en flott tur og en topp til i beltet. :)

Map    

Tur til Reinkalvtind

Date:
26.08.2017
Distance:
9.0km

Har ligget å ruga bak i mitt hode i lengre tid å gå på Reinkalvtind igjen.. var dær en gang i 8 eller 9 klasse med friluftsgruppa som jeg hadde som valgfag på skola. etter en god frokost og kaffe så bestemte jeg meg at i dag skulle den til pærrs igjen. Kjørte til Lakså og labba opp derfra til Erlingbu og videre opp mot Reinkalvtind.. flott turvær med bare 8 grader på graderstokken på Erlingbu. Det er lite folk som går opp mot toppen så det er ikke noe sti å snakke om, så fant beste tilnærming i forhold til min kondisjon og kropp. Det blei litt annen rute noen steder ned igjen som normalt er siden det er lettere nedover :) Turen blei 9,9 km tur retur. Fikk fint vær på toppen og kunne sitte der og nyte utsikta ei god stund og drikke varm kakao, det gikk noen >>>

Map    

Sæterstind

Date:
12.08.2017
Distance:
6.3km

Kjente e måtte labbe opp på Sætertinden i dag Blei tungt gitt gikk tom for energi på tur halveis opp, måtte kaste innpå en ennergibar og labbe videre. Men vell oppe så var slitet glemt som vanlig og bare å nyte utsikten .. Gikk regnbyger på sia av fjelltoppen mens jeg satt der, men ikkeno regn der jeg satt. 8 på Topp på Engeløya logga på turkortet for i år . kunne vært gjordt færdig i juni da jeg var på alle 8 da men mangla toppturkortet til første tur.

Map    

Tur på prestkona

Date:
23.06.2017
Distance:
4.1km

Joda da va kona tatt og 8 på topp på Engeløya tatt for i år så nu blir det å sikte på nye topper som e ikke har vært på før. Veldig fin tur opp på Prestkona men er en sugen tur for beina, har tung kroppsvekt og kraftige lår etter masse år med vekttrening så merker melkesyra gitt, men når mann sitter på toppen og nyter litt mat og fantastisk utsikt så er alt annet glemt.

Map    

Trohornet og Klekkstinden

Date:
18.06.2017
Distance:
11.0km

Blei en fin tur om ikke været var helt på min side.. Var noe skodde og vind under turn opp og fikk en del regn ett stykke på tilbaketurn, men superfornøyd alikavel, kroppen virka bedre og bedre så ser frem til nye topper.

Map