Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

I haven't joined any lists yet.

Halbrendsnipa

Date:
30.06.2012

Etter en litt slakk uke måtte vi ut en tur. Seinere i sommer skal unghunden være med en uke på Hardangervidda, så vi trengte treningen. Ustabilt vær gjorde at jeg valgte Halbrendsnipa som treningsbane denne dagen. Førde har åtte toppvarder rundt byen, og vi hadde vært på tre andre. Nå ville jeg opp på en av de andre og tilfellet ville bare Halbrendsnipa var uten tung regnskodde eller snø da jeg satte meg i bilen. Veien opp til varden er godt merket og en vanlig tur selv for unger i barneskolealder. Det er to veier til toppene fra samme utgangspunkt og når det er veldig vått i terrenget er den litt lengre og slakere stien mot vest om Kalsetvatnet absolutt å anbefale. Den mer direkte stien opp fra øst er en brattere, gjørmete og sleip affære. Turen opp gikk rolig for seg og vi >>>

Map    

Sørbøheia

Date:
27.06.2012
Map    

Skattejakt på høyt nivå

Date:
24.06.2012

Geocaching og toppturer kan godt kombineres når en vennlig sjel sørger for å plassere en liten skattekiste i umiddelbar nærhet av varden. Hunden og jeg startet fra p-plassen på Langeland, og tok med oss en cache på Hunsrasta før vi fortsatte skogsveien forbi Brulandsstøylen og opp til toppen. Vi var tilbake ved bilen rett før midnatt, og hadde hatt en uforglemmelig opplevelse av natur, spenning og fysisk utfoldelse. Så sov vi godt den natten.

Map    

Fureviknipa

Date:
03.06.2012

Fureviknipa er det første fjellet i Førdes utgave av sjufjellsturen. Det ligger rett opp for alpinbakken i Kråkenesmarka. Turen gikk sammen med en kompis og hundene våre. Stien går fra Rv.609 litt opp i bakken fra parkeringsplassen ved alpinanlegget og gokartbanen. Den er godt merket og svært tydelig pga. mye tråkk. Turen opp er ikke spesielt bratt og tar rundt 45 minutter.

Map