Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Fløyna

Date:
28.02.2010
Map    

Øyakollen

Date:
28.02.2010
Map    

Rett opp fra sentrum

Date:
27.02.2010
Map    

Sundstua

Date:
27.02.2010

Lør.27.02.10. Vi kom fra Veten og tok fergen fra Måløy til Oldeide. Kjørte videre til Rugsundøya. Fikk anbefaling å gå fra fra Rugsund i nordøst. Tok på oss ski og fulgte røde piler. Pga mye snø så forsvant merkingen. Vi tok sikte på ryggen. Det ble en del basking i løs snø før vi var på ryggen mot målet. Vår turvenn Joar var med å tråkke spor. Etter tregrensa var det mye enklere å gå. På toppen var det varde med trim kasse og bok. Flott utsikt til Hornelen. Flott pudder-nedkjøring.. Lengde 6,2 km -Tid 3 timer t/r - Luftlinje 1.7 km.

Map    

Fanneskarvarden

Date:
22.02.2010
Map    

Voksa

Date:
10.02.2010
Map    

Ruvende kolle

Date:
06.02.2010

Vi parkerte ved E6 på Grønnbakken. Gikk under den gamle steinsatte jernbanebrua og fortsatte i rett linje mot Kolla. Dette er Oppdals sydligste topp. Flatt innover til foten på fjellet. Ofte har vi sett moskus på denne strekningen. Gikk bratt opp ved Kollbekken nord for Kollberget og videre på østryggen til KOLLA 1651. Stor varde med kasse og bok. Glimrende utsikt mot Snøhetta og Svånåtindene. Fint å skli ned på nordvestsiden og runde fjellet mot nord eller syd på returen eventuelt samme retur. Har vært på denne turen X antall ganger. Med på turen Inger Lise. Lengde 13-15km - Tid ca 5timer t/r.

Map    

Topper på Hareidlandet

Date:
04.02.2010

Vi kom rv.61 over Hareidlandet til Hareidseidet (høyeste punkt på veien). Kjørte opp en stikkvei mot Kiberget og parkerte ved et fjøs etter tillatelse fra bonden. Gikk på ski opp lia og var først innom KIBERGET 423 og videre til BREIFJELLET 424. Skled ned og fulgte skispor opp øst for Skeidsnakken og videre til MOSVARDEN 550. Her var det bare og fortsette over den ene toppen etter den andre. Først ned på vestsiden av Mosvatnet og opp til SARSHORNET 542. Videre over Skålnakken og til dagens høyeste BRØRNE VEST 620. Flott utsikt og en pause på toppen. Fortsatte over BRØRNE ØST på østsiden av Mosvatnet, forbi Bjåstadsætra og opp til SKAFJELLET 573. Herfra fin nedkjøring mot dagen siste topp BJØRNENAKKEN 487. Denne toppen er godt synlig fra riksveien med sine "pistrete" trær >>>

Map    

Keipen

Date:
03.02.2010

3.2.2010. Våknet i Fosnavåg hos Ole Jonny innehaver på MAKI . Kjørte til Halgeir Skorpen som har vokst opp ute på Skorpa. Han hadde tid til å kjøre oss utover på denne vindstille og solfylte dagen. Underveis fortalte han mye om hva som hendte under krigen. Skorpa var stedet hvor Shetlands-ligaen holdt seg skjult. Det finnes også grotter hvor det er funnet levninger etter homo sapiens. Ute på øya er det Norges største og kanskje eneste bestand av vill-geiter. Flokken teller i dag ca 100 dyr. Ørn er med å regulere bestanden av dyra. Det er registrert 18 ørn på en sesong her ute. Før folk flyttet herfra var det også en stor bestand av måser. Det ble plukket egg 2 ganger hver sesong, men etter at øya ble avfolket forsvant også måsene. Hver høst ble det også plukket mye multer >>>

Map    

Rinden

Date:
02.02.2010

2.02.2010 I går kveld sjekket vi inn på Flatøy Holidays hos Ambjørg Flatøy. Her fikk vi god seng og mat. Cris jobbet som en helt med nytt bygg som en gjeng karer skal bruke til utdrikkningslag til helgen. Vi kjørte til Vågen på øst-siden av toppen. Parkerte rett før to hus. Gikk rett opp lia på ski med skifeller. Fikk melding fra JoSo på Oppdal om minus 20 gr, mens vi koste oss i minus 1 gr og sol. Det ble en flott tur med vakker utsikt til Skorpa, Riste og Nonshornet på Kvamsøya som er neste mål for dagen. Knallbra nedkjøring i pudder-snø. Det er også merket sommer-rute fra det gamle museet. Mens vi ventet på fergen, besteg vi Voksehaugen på Voksa som er under 100 meter. Tid 1 time t/r.

Map