Archive - Date

Collected lists

Lille Blåmann

Date:
26.01.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:51h
Distance:
10.0km

I dag var siste dag av Tromsø-besøk for søsteren min og siden været viste seg fra sin fineste side igjen fikk jeg lure søsteren min ut på en tur til Lille Blåmann. Vi lånte truger til henne pga hun ikke kan kjøre på ski og det gikk forsåvidt greit å gå i lag på vei opp siden det var ganske hardt føre i dag etter vinden hadde herjet i høyden dagen før. Det tok litt over 2 timer for å komme oss begge opp til toppen og der ble det en rask skift til dunjakke før vi begynte å kjøre/gå ned. Det var sikkert første gang hun har opplevd så kaldt vær og kanskje et lite sjokk på kroppen da hun hadde nylig vært på ferie i Australia.... men jeg tror hun var meget fornøyd med å ha kommet opp (og ned) og sett litt av det fine januarlys Tromsø kan tilby før hun måtte sitte >>>

Map    

Gorzelvtinden

Date:
25.01.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:35h
Distance:
6.8km

Det ble en vellykket velkommen-tilbake-til-sola tur i lag med Tony, Kamila og Johanna. Hadde søsteren på besøk denne helga men jeg fikk lov til å dra ut på en liten topptur med turkompisene mens hun så sola fra byen. Fikk et supert skiføre øverst på fjellet til tross for en sur vind fra nordøst og det var mye folk ut på tur, så vi måtte starte fra den siste parkeringsplassen lengst inn i Andersdalen. Var fint å prøve en ny rute opp iallefall. Det skal sies at det var sykt deilig å få kjenne på solskinn i ansiktet igjen etter 68 dager uten sol. Flott gjeng, nydelig utsikt og herlig skiføre - en bra lørdag i januar!

Map    

Tromsdalstinden

Date:
19.01.2020
Map    

Lille Blåmann

Date:
18.01.2020
Map    

Blåtinden

Date:
17.01.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:53h
Distance:
9.2km

Årets første forsøk på å hilse på sola, sammen med Tim og Johanna. Tim var litt ivrig på å sjekke ut den brattere ruta for å kjøre ned, så det endte opp med at vi gikk opp denne veien også, noe som jeg ikke hadde anbefalt på det varmeste siden siste delen mot skogsgrensen er bratt og tidkrevende å komme seg opp hvis man vil ha ski på beina. Uansett, vi fikk ikke se sola i sin helhet, men det var definitivt antydning til den og det var -14 og helt vindstille på toppen. Varmt nok til å spise en brødskive!

Map    

Fagerfjellet

Date:
05.01.2020
Map