Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Skulgamtinden Søre

Date:
10.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:06h
Distance:
8.6km

Endelig ble det ny tur med høygravide Kine! Siden Kattfjordeidet hadde vært såpass populært dagen før, satset vi på en tur på Ringvassøya og helst noe som ikke var bratt. Uten noen som helst info om forholdene der var vi ganske spente på om vi skulle få like god skikjøring som på Kvaløya... Stortinden eller Skulgamtinden Søre ble turmålet og det var kun et par andre som gikk denne turen på rundt samme tidspunkt som oss. Skogen var kanskje dagens utfordring, med relativt lite snø (men likevel god såle) og bare masse trær og busker. Men over tregrensen var det fint og slakt terreng, men tydeligvis mindre snø her også. Kine var litt bekymret for å kjøre på stein og tryne så hun avsluttet turen før vi kom oss opp til siste bakken. Men jeg fikk lov til å fortsette og vi >>>

Map    

Skitntinden

Date:
09.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:58h
Distance:
9.2km

Dagen startet med klar himmel og fint, kaldt vintervær og som kanskje resten av Tromsøs befolkning bestemte jeg meg for kjøre til Kattfjordeidet for å gå en tur til Skitntinden. Allerede før kl10 var nesten alle parkeringsplasser helt fulle (med unntak av Steinskartinden) så det endte opp med jeg måtte parkere bilen lenger øst der man vanligvis begynner en tur til 884. Det var omtrent -12 grader ute og masse pudder lå på bakken. Jeg var ganske spent på om steinene var like godt dekt av snø lenger opp! Siden det ble "sein" start etter kl10 var det allerede tråkket et godt spor helt til toppen, så jeg benyttet meg av dette. Over vannet så det ut som om det var en god del stein, men det var ikke så enkelt å skjønne hvor mye snø lå på dem. Notert at jeg måtte kjøre >>>

Map    

Lille Blåmann

Date:
08.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:23h
Distance:
10.1km

Gårsdagens førjobbtur var såpass flott at jeg måtte gjenta opplevelsen og gå en ny førjobbtur på Lille Blåmann :) Temperaturen var bittelitt kaldere i dag (-13 ved Håkøybotn) men heldigvis mindre vind i høyden, så det var varmt nok å gå kun i fleecejakke. Det var ikke noen store endringer i forholdene siden dagen før, men det hadde dukket opp flere spor langs normalruta, så jeg kjørte ned en litt annen variant. Fortsatt strålende, kaldt vær og godt å være nede før andre folk hadde begynt å starte turen!

Map    

Lille Blåmann

Date:
07.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:30h
Distance:
10.1km

Endelig ble det slutt på det store snøfallet og jeg våknet opp til en fin blå himmel og nydelig kaldt vintervær. Startet fra parkeringa like før kl8 for å rekke en tur på Lille Blåmann før jobb og registrerte at det var -12, så det var nok litt kjøligere enn helgen var. Noen plasser på ryggen var det litt vindpåvirket, men ellers veldig fine forhold for å kjøre ned i!

Map    

Lille Blåmann

Date:
03.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:22h
Distance:
7.6km

Ganske dårlig sikt gjorde at jeg snudde før toppen, men skiføret var helt topp og det var en veldig bra såle i skogen, så det var ikke grunn til å være bekymret for stein i dag!

Map    

Sesongåpning på Fagerfjellet

Date:
02.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:45h

Plutselig var skisesongen 2019/2020 i gang! Værgudene har nok tatt hensyn til at jeg ikke drar til Nepal i høst og trenger noe artig å fylle November-måneden med. Jeg fikk med meg Johanna på tur og vi dro til Fagerfjellet ganske tidlig på dagen, tydeligvis tidlig nok til å måtte tråkke nye spor opp fjellet. Men nedkjøringa ble fin (ihvertfall ned til tregrensen) og i skogen var det fortsatt fin og løs puddersnø, men dårlig såle. Heldigvis var vi fortsatt veldig fornøyd med sesongstart :)

Map