Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Ullstinden

Date:
30.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:20h

Følte meg noe umotivert på en ordentlig tur i dag siden jeg hadde sovet dårlig etter turen på lørdag. Så det ble kun en rolig tur til Ullstinden i skyet vær.

Map    

Store Jægervasstinden

Date:
29.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
7:30h

Store Jægervasstinden er en av utallige majestiske topper i vakre Lyngen og den høyeste av de Jægervasstindane. Nok en topp som har lenge vært med i ønskelista mi. Endelig så det ut til at det skulle bli en perfekt anledning for å gjøre et forsøk denne helgen med fint vær og forholdsvis stabile snøforhold. Jeg hadde også hørt med Kine og Johanna noen dager i forveien og overtalt dem til å bli med på et forsøk. Leiv ville også bli med på dametur. Vi bestemte oss for å ta første ferga fra Breivikeidet som gikk kl.8.10 for å ha god tid og forhåpentligvis ikke være på tur opp den bratte renna når andre folk skulle kjøre ned. Etter å ha kommet frem til parkeringsplassen ved Jægervatnet og pakket alt av utstyret var det litt etter kl.9 da vi begynte å tusle langs skogveien >>>

Map     1 comment

Gabrielfjellet

Date:
27.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:45h

Fin tur etter jobb med 10cm pudder på skare. Traff to stykker på parkeringsplassen, men jeg var ellers alene på fjellet!

Map    

Skitntinden

Date:
25.04.2017

Kjapp tur før jobb, møter osv.

Map    

Tverrfjellet

Date:
23.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Martine hadde spurt meg om å gå en tur i lag da vi tok en prat på lørdag kveld og etter en del diskusjon falt valget på Tverrfjellet, nabotoppen til Sennedalfjellet på østsiden av fastlandet. Skredfaren var en 3er for Lyngen på søndag, med potensiale for et svakt lag av nedføyket kantkorn i nord- og østvendt heng. Vi derfor bestemt oss for å ikke ta Sennedalfjellet for å unngå dette skredproblemet, siden topphenget på Sennedalfjellet var mer østvendt. Derimot var Tverrfjellet mer sør/vestvendt, så vi mente at det kunne bli et noe tryggere alternativ og fortsatt gi oss mulighet for å besøke en topp som verken Martine eller jeg hadde vært på enda. Øystein og Mathilde ble også med. Vi skulle starte turen fra Ritaneset, noen kilometer sør for Sjursnes, så det tok litt >>>

Map    

Buren

Date:
22.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Var noe umotivert for å gå en tur i dag og slet litt med vondt i ankelkulen etter turen til Tromsdalstinden kvelden før, men gikk en liten tur til Buren til slutt. Fint føre og hyggelig med andre folk der, men kjørte ned på ryggen istedenfor gryta pga østlige heng var ladet opp med fokksnø etter kraftig vestavind natta før.

Map    

Tromsdalstinden

Date:
21.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:00h

Sist gang jeg gikk opp Tromsdalstinden var en kald januardag og -16C på parkering ved Asko. I dag ble det etterjobbtur med +6C i lavlandet. Nydelige forhold, både temperatur- og føremessig!

Map    

Kattfjordeidet 584

Date:
20.04.2017

Straumsaksla

Date:
17.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:15h

Ettermiddagstur etter å ha kommet tilbake fra Middagstinden. Fjellet var nesten tomt og det ble mye fin skikjøring i tørr puddersnø :)

Map    

Middagstinden - Lakselvdalen

Date:
17.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:30h

Mens Tromsø ble preget av bygeværet hele formiddagen var det ganske fint vær sør for Lavangsdalen, så jeg orket ikke å kaste bort tid for å vente på at været skulle lette før jeg dro ut på tur. Bestemte meg for å sjekke ut Middagstinden i Lakselvdalen fra nordvestsiden. Fint føre der med en god del urørt pudder, mens topphenget var fortsatt litt hardt pga solpåvirket snø. Uansett en fin luftetur.

Map