Archive - Date

Collected lists

Fagerfjellet x 2

Date:
22.01.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:45h

Noe av en grå søndag, men fint turvær egentlig og ingen tåke på fjelltoppene i dag. Det var så overraskende fantastisk skiføre med 20-30cm nysnø over nesten hele fjellet at jeg måtte gå to runder. Skulle gjerne gått en runde til, men det viste seg at to tørkede fikener ikke var nok turmat til å gjøre det aktuelt for meg i dag ;)

Map    

Ullstinden

Date:
16.01.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:15h

Tok et par timer fri fra jobb for å utnytte denne siste finværsdagen siden det var mer stormfullt vær i vente resten av uken. Blåste friskt på toppen og jeg var for tidlig ute for å rekke soloppgangen, men det var deilig med frisk luft før kontorarbeid uansett :)

Map    

Skitntinden

Date:
15.01.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:00h

Etter forrige dagens kjempeforhold på Blåtinden hadde vi ikke tro på at det faktisk kunne bli bedre i dag. Likevel hadde vi hørt noen rykter om at det var konge snøforhold på Skitntinden og det var jo meldt pent vær i dag så da var valget avgjort og det ble en tur til Skitntinden for andre gang denne uken, sammen med Kirsten og Renate. Vi var helt sikkert ikke alene på fjellet i dag. Allerede kl. 9.15 var parkeringsplassen nesten helt full med biler og turgåere. Men jeg synes det er bare trivelig med flere turfolk. Skjønner at det kan fort bli veldig mye folk andre plasser i verden, men her var det neppe for mye. Jeg hadde noen bekymringer for at det kunne bli litt tynt med snø i topphenget da det hadde vært kun 10cm nysnø på et skarelag da jeg var der på onsdag, men i dag var >>>

Map    

Blåtinden

Date:
14.01.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:30h

Dette var dagen vi hadde ventet altfor lenge på! Endelig en værmelding som lovet oss oppholdsvær, fin løssnø som hadde falt i løpet av natta og et turfølge som de fleste skulle vært sjalu på. Fikk med meg Johanna, Renate, Kirsten og Karsje på tur. Vi avtalte å treffes i byen og samkjøre til Kantornes men det ble en liten stund før vi kom oss avgårde. Uansett, vi var klare til å gå litt før kl.10.30, et lite stykke bak et annet damelag som noen av oss kjente. Det var fantastiske snøforhold i skogen og vi alle trodde at det kom til å bli slutt på dette jo høyere på fjellet vi gikk. Men det ble aldri noe sånt. Puddersnøen fortsatte og det var bare kos å kunne gå i flotte pudderspor som noen med tynne ski hadde tydeligvis lagt. Slak og jevn stigning med mange kryssinger. >>>

Map    

Skitntinden

Date:
11.01.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Kortsummert; en lovende start med kjempfint skiføre men det ble en annen tur preget med flatt lys og lave skyer.

Map    

Tromsdalstinden

Date:
04.01.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Kald og vakker vinterdag på Tromsdalstinden. -16 på parkeringsplassen, tipper -20 eller mindre på toppen?? Pga kulden var det ganske trått føre og det var som å kjøre ned med skifeller på! Kameraet mitt var lite samarbeidsvillig i dag, så det ble dårlig bildekvalitet med mobilen.

Map