Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Jebel Toubkal

Date:
31.12.2015
Characteristic:
Hillwalk

Siste fjelltur på juleferien ble en tur til Marokkos høyeste fjell Jebel Toubkal, nok en gang med (unødvendig) tidlig start kl.7 og med mange flere turgåere som dro fra Neltnerhytta samtidig. Den første delen av turen opp gikk på en ganske grei sti i ellers veldig-mye-løs-stein terreng og den førte oss opp mot en slags dal. Jeg hadde ikke sovet særlig godt da det hadde vært altfor varmt i sovesalen om natta og slet med hodepine så jeg tok anledning til å spise ibux da vi først tok en liten pause ved snøgrensen. Snødekket her var ganske hardt men overflaten var ru nok til å gi bra fest under foten så vi fikk aldri ta på oss stegjerna, ihvertfall ikke på vei opp. Ruten vi fulgte fortsatte opp dalen og opp til skaret i sørryggen på fjellet og endelig fikk vi solskinn da vi >>>

Map    

Ras Ouanoukrim

Date:
30.12.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
4:30h

Juleferien i år ble tilbrakt på tur i Marokko. Jeg hadde egentlig vurdert å komme hit på tur året før, men dessverre fant jeg ingen venner/turkompiser som hadde like mye lyst til å planlegge en tur til Atlasfjellene. Da var løsning ganske enkel og jeg bestemte meg for å være med på en ‘kommersiell’ tur, arrangert av en britisk bedrift som jeg var kjent med fra før. Etter en kjapp tur hjem 1. juledag reiste jeg direkte fra Manchester til Marrakech den 26. desember hvor jeg traff lokalguiden Mohamed og Scott, den andre som skulle bli med. Derfra ble det tre dager med lett vandring rundt noen fjell og små landsbyer i Atlasfjellene for å akklimatisere og vi var endelig kommet frem til Neltnerhytta på 3200moh den 29. desember. I motsetning til de vinterlige forhold jeg hadde forventet >>>

Map     2 comments

Great Gable

Date:
23.12.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h

Tok en liten morgentur opp Great Gable med start fra Seathwaite. Få folk ut på tur da jeg var der men møtte flere på vei ned. Mer overskyet enn som var meldt (#lurtavBBC??) men likevel ingen regn. Altfor mildt for denne årstiden og helt snø- og isfritt. Gadd ikke med å lete etter en lunsjplass i le for vinden så jeg gikk ned til bilen igjen og kjørte litt nordover mot Skiddaw hvor gikk en kjapp etter-lunsj tur.

Map    

Skiddaw

Date:
23.12.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:30h

Kom ned fra Great Gable og tok en liten lunsjpause på bensinstasjonen i Keswick. Og så dro jeg på en liten tur til Skiddaw for å utnytte resten av dagslys (mange timer med dagslys her, flere enn 7 timer!!). Parkerte ved Underscar hotel og fulgte stien opp fjellet. Her var det skikkelig fint vær, ihvertfall den første halvtimen på tur opp. Deretter skyet det til og det var surt med sterk kuling helt til topps og ned igjen. Men det var likevel godt med å ha fått litt påfyll av vitamin D :)

Map     2 comments

Fra fenomenalt til forferdelig

Date:
19.12.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:00h

Fredagens mildvær har nådd nesten helt til toppen. Skiføret på Fagerfjellet har forandret seg fra fenomenalt til stort sett forferdelig. Til tross mye vind fra sør i går var det derimot ingen antydning til noe innblåst snø på normalruten opp Fagerfjellet. Ser ut som om alt av pudderet har vært smeltet/regnet bort. Fikk noen svinger i fin styresnø men mesteparten av nedkjøringa var preget av gjennomslagssnø. Litt lufting av skiene var greit.

Map    

Fenomenal etterjobbtur til Fagerfjellet

Date:
17.12.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Ble med på fellestur med fjellsportgruppa etter jobb. Vi var 6 stykker som dro til Fagerfjellet denne kvelden - Håvard som ledet turen, Ole-Jacob, Robert, Helene, Tove og meg. Kunne ikke ha hatt det bedre på en fellestur. Måneskinn, rolig vær, fantastisk nordlys og fenomenalt bra skiføre. Lå 30-40cm lett puddersnø på en fin såle fra bilen til toppen. Episke forhold på nedkjøringa og mye folk som jublet over puddersnøen i kveld! Takk til alle for en strålende tur og flott selskap :) Noen bilder av ekstremt dårlig kvalitet (hadde jeg skjønt at vi skulle se nordlys, hadde jeg sikkert tatt med stativ på tur....):

Map    

Før-jobb tur til Steinskartinden

Date:
17.12.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Finværstorsdag er tilbake :) Jeg avspaserte noen timer på formiddagen for å ta en kjapp tur til Steinskartinden da jeg hadde hørt noen rykter om at det var fine snøforhold der. Og nydelig skiføre var det, men en del vind gjorde det en ganske kjølig tur. Det viste seg at jeg var litt tidlig ute og alle gamle skispor hadde forsvunnet under litt fokksnø. Måtte derfor brøyte hele veien opp siden gutten bak meg klarte å ikke ta meg igjen. Ellers hadde jeg kanskje takket ham for brøytejobben.

Map    

Rødtinden x 3

Date:
13.12.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Det er ikke ofte jeg føler meg motivert til å skrive om en tur til Rødtind, men av alle dagene jeg har vært der i år, var dagens forhold uten tvil årets beste etter min mening. Takker det polare lavtrykket for levering av pudderet. Første runde på formiddagen var litt ødelagt av flatt lys så jeg kom tilbake senere for å gå med hodelykt. Ble to runder til. Pudderplankene gjorde det en knallbra kveld!

Map    

Gorzelvtinden

Date:
05.12.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Når det har regnet i dagsvis, blir man lett ekstatisk når det kommer en halvdag med skyet oppholdsvær. En sånn liten periode skal selvsagt utnyttes. Da ble det skitur med Kine til Gorzelvtinden i dag med relativt tidlig avgang fra byen. Trodde det skulle ha vært litt kaldere i Andersdalen og kanskje en liten sjanse for ok skiføre i lavlandet, men det var egentlig regnskare og elendig gjennomslagsføre opp til ca. 200moh. Derfra gikk det plutselig over til rent knedypt pudder og selv om det lovet bra for nedkjøringa var det likevel tungt arbeid å tråkke spor oppover gjennom den tette skogen. Jeg jublet da vi var endelig over tregrensen. Pudderføret fortsatte en god stund mens vi fulgte en slags rygg videre. Det har vært mye vind fra sørvest de siste ukene og jeg hadde regnet med >>>

Map