Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rasletind

Date:
07.12.2010

Rasletind 2105 moh. Lett skitopp i desember. Dette var mitt tredje forsøk på å nå denne lette toppen denne høsten/vintern. De to tidligere gangene har jeg snudd pga av tåke. Det var en kald tirsdagsmorgen i desember jeg tok fatt på denne toppen, altså for tredje gang. Gradestokken viste - 26 kalde da jeg steg ut av bilen på Valdresflya. Jeg hadde bilskyss opp til Valdresflya Vandrerhjem, og hadde avtalt henting nesten 6 timer senere på dagen. Det var 7 - 9 m/s med vind, så de effektive kalde var ikke til å spøke med. Jeg hadde på meg gåsedunjakke og ull etter alle kunstens regler. I sekken lå det ombytt med varme klær. Jeg spente på fellene allerede ved fisketjern og gikk opp steinflya. Etter ca 2,5 timer innsats var jeg på Raslet. Jeg tok en god pause med mat og varm drikke >>>

Map    

Avstikker mens vi venter

Date:
28.07.2010

Avstikker til Stehøe Vi hadde et opplegg i Jotunheimen med bascamp i Leirdalen - ikke langt fra Slethamn. Det var 4 stk grupper som var der på omgang. Mellom gruppe 2 og 3 hadde jeg ca 18 timer jeg måtte fylle med noe, så da ble det en tur opp til Leirvassbu og Stehøe denne dagen. Etter 3 km far campen fikk jeg haik med en tysk campingbil - de tok meg villig på. På tur inn til Leirvassbu ble det litt "guiding" i bilen - de ville gjerne høre om ditt og datt. Hyggelige folk var det i alle fall. Rutevalget ble med utgangspunkt fra nødbua inne i dalen. Tilsvarende rute ble valgt ned igjen, men mer på snø. Etter turen ble det et varmt karbonadesmørbrød på Leirvassbu.

Map    

Bukkelægret med sidevariant

Date:
26.06.2010

Bukkelægret Gikk fra Gjendebu til Memurubu. Tok første båt fra Gjendesheim til Gjendebu, hoppet av og tok en kjapp avstikker bort til Gjendebu selve hytta. Tok en kaffe - og satte i marsj ganske raskt. Etter klyvingen opp på selve ryggen valgte jeg en variant som holdt ut til høyre langs Gjende på en måte. Det ligger flere småvann der inne, men jeg holdt til høyre for disse også. Etter kanskje 1,5 time kom jeg innpå mainstreet igjen, og her var det flere folk. Totalt brukte jeg 4 timer og 15 min på denne ruta. Hvis du vil gå Bukkelægret for deg selv, så er dette en fin variant :-)

Map