Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Adventstur til Gullsiberget

Date:
06.12.2015
Duration:
3:30h
Distance:
11.5km
Map    

Ilfjellet i slutten av oktober

Date:
24.10.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
5:07h
Distance:
14.6km

Gikk opp fra Vejrvannet i Rennebu. Tørt og fint terreng, ingen myrområder å snakke om. Valgte en rute som gikk rett sør for Nordbygdhåmmåren i nokså rett linje opp til bekkedalen ved foten av Ilfjellet. Ble litt mer kupert enn nødvendig, men absolutt overkommelig. Derfra valgte vi å gå rundt høyde 1147 på sørsiden, og ble belønnet med en flott utsikt mot fjellene sørover. Flott utsikt vestover mot Trollheimen nesten hele turen :-D Fantastisk utsikt på toppen! Herfra tror jeg man ser det aller meste av Sør-Trøndelag. Valgte en litt annen rute ned igjen, anbefaler å bruke denne veien opp. "Klumpete" terreng, men ellers en overraskende fin topp relativt nær Trondheim :-)

Map     2 comments

Rundtur i Sylan/Meråkerfjella

Date:
11.10.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
7:55h
Distance:
23.6km

Gikk opp til Ramsjøhytta i skumringen kvelden før, og fikk en fantastisk dag i fjellet på søndagen. Skyfri himmel, nesten vindstille og temperaturer rundt null er vel så bra man kan drømme om i oktober. Fulgte løypa mot Schulzhytta, og tok av opp mot Fongen ved Ramskardet. Tilbaketuren gikk over Ramfjellet, Tofjellet og Ettfjellet. Kjapp matbit på hytta, før retur til bilen.

Map     2 comments

Dåapma i Roan

Date:
08.10.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
5:47h
Distance:
16.8km

Solfylt og vindfullt! Lang og fin mars på t-merket sti fra parkeringa. Vakker utsikt over våtmarkene i Vargfossnesa naturreservat på første del av turen. Passerer bro over Kjølåkerbekken, og passerer tregrensa før Storheitjønnin. Videre forbi Skurvvatnet og opp mot toppen. Ingen typisk topptur, heller en fin gåtur med jevn og slakk stigning hele veien. Veldig interessant geologi i området!

Map    

Storheia i Osen

Date:
27.09.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
3:51h
Distance:
11.1km

Vakre farger i fjellet denne dagen gjorde dette til en flott opplevelse. Startet fra en inngjerdet parkeringsplass ikke langt fra Kvennlandssetertjønna. Valgte å gå ned mot tjønna og følge løypa som var merket inn på kartet, men her var det knapt noen sti igjen. Rotet litt rundt i skogen før vi traff på t-løypa som startet på traktorveien ved parkeringsplassen. All regnet dagene i forveien gjorde at Austvasselva gikk flomstor, og en foss et stykke opp fra Kvennlandssetra var et imponerende skue. Passerte den gamle boplassen Austvassgården et stykke opp i dalen, før vi fortsatte opp mot Storheia.

Map    

Minitopptur på Frøya

Date:
26.09.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:02h
Distance:
7.2km

Fin vandring inn til Frøyas tak. Grusvei fra Øverskardsvågen gjennom Stutvassdalen, godt merket sti vestover etter Grasdalsvatnet mot Besselvassheia.

Map    

Kveldtur til Ruten

Date:
23.09.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
3:47h
Distance:
11.5km

Kveldstur etter jobb til Ruten, kommunetopp i Hemne. Kontinuerlig stigning helt til toppen, med 800 høydemeter på drøye 5 km. Fin utsikt mellom skyene, og på nedturen måtte hodelyktene på da vi kom ned i skogen. Ankom Borstadsætra i stummende mørke.

Map    

Mørkdalstuva på Hitra

Date:
13.09.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
3:42h
Distance:
14.6km

Grei restitusjonstur etter Storsylen dagen før. Fulgte traktorvei inn fra sør inn til foten av tuva, grei stigning opp. Fin utsikt over kyst-Trøndelag og hurtigruteleia.

Map    

Storsylen i regn og tåke

Date:
12.09.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
9:56h
Distance:
23.0km

Veldig fin værmelding, og alt virket lovende da vi ankom Nedalshytta fredag ettermiddag i strålende sol og nesten 20 graders varme. Våknet lørdag morgen til kulde, vind, lavt skydekke og yr i lufta. Tåka møtte oss rett oppfor Syltjønna, men det ble likevel en veldig artig tur til toppen med et herlig følge turglade mennesker. Null utsikt, men det betyr bare at jeg må tilbake dit igjen senere!

Map    

Kråkfjellet og Rensfjellet fra Samsjøen

Date:
10.09.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
9:05h
Distance:
23.0km

Traff godt på ruta opp til Kråkfjellet, og slapp unna mye av blautmyra andre forteller om. Kjapp lunsjpause sammen med Kong Olav og Per Borten på kommunetoppen i hjemkommunen Klæbu, før jeg fortsatte ned i Tangvolldalen. Her var det mye myr, og veldig kupert terreng. Middagspause i en veldig fin bekkedal øst for Okstjønna, før jeg fortsatte i enkelt terreng opp til punktet nordvest for toppen av Rensfjellet på 930 moh som er høyeste punkt i Melhus. Mye virkelig tamme tamrein på toppen, som ikke så ut til å bry seg om meg som sjekket inn på kommunetoppen. Fortsatte opp til toppvarden, der jeg brukte lang tid på å bare nyte utsikten denne nydelige septemberdagen. Fulgte t-merket sti tilbake til Samsjøen. Alt i alt en flott og minneverdig dag i Trondheims nærmeste villmark.

Map