Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Dagtur til slaktarhaugen

Date:
16.10.2020
Duration:
1:31h
Distance:
5.4km

Endelig fri dag. Været ikke på toppen, regn og kaldt men dette kan muligens være siste turen før snøen kommer. Om det blir tur før snøen smelter er ikke lett å si. Men årets sesong har vært fantastisk uansett. Dette ble en liten lunsjtur opp til Slaktarhaugen før jeg gikk videre til en liten gapahuk jeg har hatt lyst å besøke. Spiste lunsj der før det ble en liten vandring gjennom en "skog" før turen tilbake hjem på lysløype. Nå er det helg og minste jenta har bursdag på søndag. Yippy.

Map    

Turorientering i høstværet

Date:
11.10.2020
Duration:
3:11h
Distance:
10.4km
Map    

Kveldstur Slaktarhaugen

Date:
10.10.2020
Duration:
1:23h
Distance:
5.9km
Map    

Sørtind, Mellomtind, Tromtind

Date:
06.10.2020
Duration:
5:11h
Distance:
12.5km

I dag kjørte jeg ut hit rett etter å ha levert jentene i barnehage. Det var fortsatt kaldt i luften og en del vind gjorde at jeg måtte ha på meg ganske mye klær i begynnelsen. Men etter ca. 20 minutter var jeg varm og kunne kle av meg en god del. Jeg hadde fortsatt veldig støle bein etter å ha tatt turen med bæremeis opp til fjellheisen for et par dager siden, samt en turorientering med guttungen den samme dagen. Første stigning opp til brosmetinden gikk unna ganske greit men turen ned igjen til hvor jeg kunne begynne oppstigning til sørtinden var litt av et helvette pga beinene mine. Turen opp sørtinden var for det meste uten sti og var rett og slett bare en slitt oppover (på en deilig måte). På toppen av sørtinden blåste det ganske mye så pausen tok jeg litt lengere ned. >>>

Map    

Turorientering i godværet

Date:
04.10.2020
Duration:
3:03h
Distance:
11.3km

Etter turen opp til fjellheisen gikk jeg og gutten en liten turorientering tur siden sesongen ble forlenget. Det var litt slitsomt å gå rett etter sherpatrappa men vi gikk likevel ganske så raskt. Postene var stort sett lett å finne men jeg bommet litt på den ene. Heldigvis var 14 åringen raskt til å peke hvor han mente det måtte være og vipps så var den også i boks. Vi måtte ta en liten omvei for å komme opp til Skavåsen siden jeg aldri har vært akkurat der før. Været var helt fantastisk med sol og opp mot 15 varmegrader (sommertemperaturer i nord altså). På slutten ble det litt tungt men vi kom oss ned til bil og hjem. Håper denne været holder lenge. Høst i Nord-Norge med denne type vær er vanskelig å slå.

Map    

Sherpatrappa opp til fjellheisen

Date:
04.10.2020
Duration:
2:09h
Distance:
2.7km

Med dagens knall vær måtte familien ta en liten tur opp til fjellheisen for å nytte både være og å være sammen som en familie. Minste jenta har for første gang tatt de første 50ish trapp opp selv, så til neste år satse vi på at hun klarer hele trappa (snart 2 år). Stor jenta vår (5 år) har ikke noe problem lenger (bortsett fra litt jeg er sliten kommentarer innimellom). Vi brukte ca. 1 time opp og når vi endelig var på toppen kunne vi nytte sola. På veien opp var det bare skygge da vi begynte ganske tidlig. På toppen har vi lekt litt på lekeapparatet og spist litt godsaker. Veien ned gikk unna fort og minste sovne i bæremeis akkurat når vi kom ned trappa. For en fantastisk tur.

Map