Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Vrålskardheia

Date:
31.05.2016
Duration:
2:12h
Distance:
8.2km

Trimtur etter jobb til en topp som viste seg å være ganske kjedelig. Veldig få utsiktspunkter. Er man først her i området, så anbefaler jeg heller en tur til Ørnenapen , som har en mye mer spektakulær utsikt. Til Ørnenapen er det i tillegg sti hele veien opp.

Map    

Kanotur over Sognefjorden

Date:
29.05.2016
Duration:
3:09h
Distance:
10.9km

Fint med litt variasjon fra alle fjellturene. For det meste østavind denne dagen, som er ganske snill i disse traktene, så turen forløp uten dramatikk. På vei bort hadde vi en pause på Saltposen, på vei tilbake var vi innom Tågeskjeret hvor vi satte opp en varde.

Map    

Storeggene

Date:
28.05.2016
Duration:
3:25h
Distance:
8.1km

Flott tur til Storeggene. Fulgte merket løype som starter ved ballbingen i Nordgulen. Ganske bratt opp Tveiteskardet, forholdsvis flatt fra ca. 600 moh. og over. Måtte ta en liten avstikker for å komme til toppen, hvor det var en varde og et skilt med panoramabilder og navn på toppene man kunne se derfra. Tok en litt alternativ rute ned igjen. PS: GPS-filen ble ganske rotete, så det spørs om turlengden er helt riktig.

Map    

Tusenårstaden Gulating

Date:
27.05.2016

Map    

Kvitebergnova

Date:
26.05.2016
Duration:
4:04h
Distance:
11.3km

Valgte å gå til Kvitebergnova etter en lokal anbefaling om at den er "mye bedre enn Brossviksåta"... Utsikten fra både Sagefjellet og Kvitebergnova var uansett veldig bra, så dette er en tur som kan anbefales. Fulgte merket løype fra Dingja opp til Sagefjellet. Siste strekningen opp til Kvitebergnova gikk for det meste i høyfjellsterreng. Traff en hjort rett før toppen.

Map    

Sandvikfjellet

Date:
19.05.2016
Duration:
4:35h
Distance:
16.1km

Fin rundtur med variert natur og utsikt. Selve toppen er ganske flat med flere varder spredd rundt.

Map    

Vikfjell og Vindsåsen

Date:
18.05.2016
Duration:
1:04h
Distance:
3.7km

Finfin tur til Vikfjell og Vindsåsen. Flott utsikt sørover fra Vikfjell, men fra toppunktet av Vindsåsen var det ingen utsikt overhode.

Map    

Sandvassknuten

Date:
13.05.2016
Duration:
4:54h
Distance:
23.3km

Flott tur til Sandvassnuten. Meget bra utsikt fra toppen. Syklet fra Byglandsfjord til Horverak og gikk på en skogsvei nesten hele veien fra Horverak til Sandvassnuten. Selve fotturen var på drøye 15 km tur/retur. På tilbaketuren oppdaget jeg tilfeldigvis det uhøytidelige skuret Hukebu, hvor jeg avla en visitt og skrev navnet mitt i gjesteboka der. Etter hvert gikk jeg inn på en merket løype som førte til Klepp, hvor jeg så gikk skogsveien derfra ned til bilveien ved Bø.

Map    

Åneknuten

Date:
12.05.2016
Duration:
3:08h
Distance:
12.7km

De høyeste punktene til disse toppene er ganske uinteressante rent turmessig pga. dårlig utsikt. Om man derimot tar noen steg sørover for toppunktene, så blir utsikten mer interessant, fra Åneknuten var den attpåtil ganske fin. Går ikke sti til noen av disse toppene, men skogsveien opp fra Frøyrak Brygge er grei å bruke et stykke.

Map    

Skakstøylheii

Date:
11.05.2016

Ypperlig trimtur etter jobb. Merket løype og greit terreng å gå i. Grei tur å gå sammen med barn, for det er faktisk en del familieaktiviteter langs løypa. Litt snø igjen fortsatt, men greit overkommelig uansett. Fin utsikt i alle retninger fra toppen.

Map