HELP

Content
Language
Adviser mortenh - Get in touch with mortenh for questions regarding this article.

Velkommen til peakbook.org (peakbook.org)

Peakbook.org er sammen med aliaset peakbook.org og underportalen 2000meter.no et nettsted for alle toppturinteresserte, enten man foretrekker snille toppturer i nærmiljøet eller mer utfordrende bestigninger.

På peakbook.org kan du bl.a. gjøre følgende:

Rundt disse basisfunksjonene er og kommer det en rekke andre mindre viktige funksjoner. Vi anbefaler alle å sette seg inn i de ulike hovedfunksjonene for å få mest mulig utbytte av sidene.

PS! Alle illustrasjoner vist i denne hjelpe-wikien er hentet fra peakbook.org. Dersom man har kommet hit fra en annen underportal vil farger og enkelte bilder være avvikende. Funksjonaliteten og navigeringen er imidlertid stort sett lik.

Oppbygging

klikk på illuastrsjonen for å se den i full størrelse (åpnes i egen fane).
klikk på illuastrsjonen for å se den i full størrelse (åpnes i egen fane).
 1. Menylinje: Øverst finner duen søke-, navigasjons- og menylinje som følger deg overalt på peakbook.org. Her har du til enhver tid rask tilgang til all funksjonalitet på nettstedet. Denne linja er nærmere forklart her
 2. Logobanner: Under menylinja er logoet vårt plassert på en bakgrunn som vil variere fra besøk til besøk.
 3. Stikkord: Under logobanneret er det en linje med stikkord for hva peakbook dreier seg om. Disse stikkordene er klikkbare.
 4. Statistikk: Øverst i den venstre kolonna vises en del nøkkeltall fra databasen. De er klikkbare.
 5. Tilfeldig topp: Øverst i den midtre kolonna vises en tilfeldig topp fra databasen med en del nøkkelinformasjon. Under denne er det ytterligere 8 tilfeldige topper man kan velge. Disse flyr da opp til hovedposisjonen. PS! Det er kun topper med bildet som er gjenstand for utvelgelse.
 6. Siste kommentarer: Øverst i høyre kolonne vises 5 siste kommentarer. Her kan du klikke deg videre til brukeren som har lagt inn kommentaren eller til siden hvor kommentaren er lagt inn.
 7. Kort om peakbook: Dette er en annen variant av stikkordsmessig oppsummering av hva peakbook.org dreier seg om og hva man kan gjøre her.
 8. Topplister: Her vises en tilfeldig topp-10 liste. I boksen nedenfor kan man velge en annen liste om man ønsker. Vil man se mer enn de øverste 10, kan man klikke på linken "Vis mer" i nedre høyre hjørne. Topplister over flere temaer kommer til etter hvert.
 9. Sosiale medier: Her kan man dele forsiden på ulike sosiale medier og du kan bli "tilhenger" av vår Facebookside ved å klikke på tommelen under deleknappene.
 10. Andre notiser: Videre nedover i venstre kolonne følger flere notiser.
 11. Samarbeidspartnere: Nede i høyre kolonne er det listet opp noen samarbeidspartnere som har bidratt til å realisere peakbook.org.
 12. Tilfeldig turartikkel: Her vises en tilfeldig turartikkel fra databasen.
 13. Tekstlenker: Her er en del tekstlenker til ulike sider på peakbook.org. Alt som er lenket opp her er også tilgjengelig fra menylinja på toppen. Men for enkelte er det kanskje mer tilgjengelig skrevet som tekst?

Tips!
Den beste måten å lære seg oppbyggingen og brukergrensesnittet på er egentlig å prøve seg litt frem. Klikk litt her og trykk litt der. Du kan i grunnen ikke gjøre så mye feil i forbindelse med basisnavigering rundt på siden. Vil du har mer detaljinformasjon kan du titte på denne siden: Navigere og søke

User comments

 • -
  avatar

  GPX fil ikke akseptert

  Written by OleSvaren 10.07.2021 19:50

  Hei, jeg har opprettet en logg for bestigning av lysekammen, men jeg får ikke lagt inn GPX fil, nettsida sier det er frodi den ikke inneholder spor, hvordan kan jeg fikse det?

  • -
   avatar

   Sv: GPX fil ikke akseptert

   Written by SturlaS 11.07.2021 00:08

   Hvis du sender meg gpx-fila kan jeg se på den.

 • -
  avatar

  synkronisering

  Written by Peregrinus 02.11.2017 19:12

  Jeg har to turer som er lagret i appen,men vises ikke på min side som registrert tur. Hva kan ha skjedd og er det mulig å synkronisere, slik at de blir registrert?

  Morten.

  • -
   avatar

   Sv: synkronisering

   Written by mortenh 03.11.2017 08:37

   Synkronisering skjer automatisk. iOs eller android? Har du Android, sjekk at du har installert siste versjon (1.1.9) som adresserer en synkroniseringsbug. For øvrig pass på at du har slått av synkronisering kun med wifi. å synkronisere turer (med mindre det er maassse bilder på dem) krever ikke allverden med data.

   • +
    avatar

    Sv: Sv: synkronisering

    Written by Peregrinus 06.11.2017 23:48
    • +
     avatar

     Sv: Sv: Sv: synkronisering

     Written by mortenh 07.11.2017 10:38
     • +
      avatar

      Sv: Sv: Sv: Sv: synkronisering

      Written by Peregrinus 09.11.2017 09:59
 • -
  avatar

  Hvordan søke frem turrapporte

  Written by deleted user 24.11.2010 13:00

  Jeg har lagt til en kommentar til en turrapport fra Øyvindbr og tenkte å sjekke om det var kommet flere kommentarer. Men jeg finner ingen metode for å finne igjen denne rapporten uten å gå tilbake til lenken som ligger i turrapporten på Fjellforu. Burde det ikke finnes en oversikt over, eller en søkemetode for de turrapporter som er offentlig tilgjengelig? andersno

  • -
   avatar

   Sv: Hvordan søke frem turrapp

   Written by mortenh 24.11.2010 15:26

   Vent til lansering av siden, da vil ting være litt annerledes. Men turrapporter er ikke noe nøkkelelement på fjelltopper, og egentlig ikke noe som er tenkt å være søkbart. Siden dreier seg i all hovedsak om toppturer. Vet du hvilken topp turen gikk til, søk opp den, og rapporten vil mest sannsynlig være linket opp der.

   Men som sagt en del vil være litt annerledes fra og med lanseringen ca. 6. desember.

  • -
   avatar

   Aw: Hvordan søke frem turrapp

   Written by Chris 24.11.2010 16:33

   In addition you can visit his userpage. Every userpage is accessable by a link like the following: http://peakbook.org/Øyvindbr

   There you have on the right side a shortcut to his most recent tours. In the future userpages will be more easy to find as well.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: