Midthaugen + Skipskjølen- en drøy tur. (02.02.2019)

Written by Hawkeye (Finn Olav Ulvund)

Map
Ascents Midthaugen (520m) 02.02.2019
Skipskjølen (633m) 02.02.2019

Etter Hanglefjellet ble det telting på rasteplass oppe på fjellet, før vi sto opp og gjorde oss klare for den lengste kommunetopp turen noensinne. Kom i gang tidlig, temperaturen var -26 grader celsius, og gps'en viste 16,5 km i luftlinje! Trøsten var at det var få høydemeter og bra vær, i tillegg skulle det vise seg at underlaget var nokså enkelt å gå på.

Vi gikk ganske så rett på reingjerdet til vi nådde det, slik at vi kunne følge dette nesten helt frem til toppunktet. Ingen varde å se, men vi streifet rundt for å være sikre på å ha vært på høyeste punktet. Brukte omlag 5,5 timer opp hit.

Til Skipskjølen viste gps'en intet mindre enn 32 km i luftlinje, men siden det var dagslys igjen, og beina var ganske friske, bestemte vi oss for å bevege oss i retning av den toppen med en gang. Vi kom oss til Nasjonalpark- grensa før vi slo leir, og innså at vi kanskje slapp å bruke tre dager på denne turen, men heller to.

Våknet opp til tåke, og kunne ikke se noen ting. Etterhvert som vi kom oss høyere og fikk dagslys kunne vi se målet, men det var enda 1 mil frem dit, og det føltes uendelig langt. Heldigvis hadde vi knallvær med sol og god sikt da vi ankom toppen.

De 28 kilometerne og 12 timene tilbake til bilen, gjorde at dag ble til natt, og vel så det, før vi var tilbake.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.