Bonuspudder på Store Nup (09.04.2016)

Written by astridek (Astrid Ekseth)

Start point E134, Ulevålsvatnet (978m)
Endpoint Store Nup (1,661m)
Characteristic Randonnée/Telemark
Vertical meters 680m
Map
Ascents Store Nup (1,661m) 09.04.2016

Ble ganske spontant med Sarah, Benedikte, Fredrik og flere på Røldal i helgen, på grunn av et strålende værvarsel. Tanken var toppturer i Rosendal, men rapporter om lang anmarsj på føttene sendte oss til Haukeli.
Turen startet med sol og ski rett fra bilen, og overraskelse over god styresnø på skaren. Fremme ved henget var det gått mange eldre skred som var frosset på, og knall harde. 4 valgte å vende snuten mot lavere fjell, og jeg, Sarah, Fredrik og Ann-Mari fortsatte opp, med en uvanlig blanding på tur: meg på rando, Sarah på splitboard, Ann-Mari på telemark og Fredrik på splitmono. Vel oppe i henget ble det etterhvert for bratt, også for skarejern, og skia endte på ryggen resten av henget. Etter lunsj kom de på igjen, og det var skikkelig pudder! Say what? HVA skjedde med sol og skaredannelse?

Cruising frem til toppen, med velfortjent solrik og cola, og så starta nedturen, og hvilken nedtur! Sola skinte, og puddere sprutet. Alle fikk førstespor, og henget ble nesten perfekt! Nydelig ski, og partiet med skred hadde myknet. En av de beste dagene jeg har hatt på ski.

Dagen kunne jo ikke stoppe her, så fellene kom på igjen, og vi vendte snuten motsatt vei, beskrevet i egen tur.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.