Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Store Soleibotntinden

Date:
09.06.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:14h
Distance:
9.6km

Fin "på vei hjem" tur som tar 4 timer+ i god driv. Masse, masse ur som er stortsett fast og lettgått. Vår tur startet ved parkeringsplassen ved Tverrelvi og fulgte sti/varder hele veien til topps. Ganske bratt mellom 1900 og 2000 meter. Fin tur med hund dersom denne kan gå i ur.

Map    

Austre & Midtre Ringstinden

Date:
08.06.2014
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
17:43h
Distance:
17.5km

Fulgte sommerstien opp snøflak og ur mot øst innerst i dalen for så igjen å ta på fjellskiene videre inn mot Ringsskar. Valgte her å gå i tau over breen. Ved Ringsskar valgte vi å sette igjen fjellskiene å begynne klatringen. Vi endte opp i mellom Vesteggen og søreggen i en del ubehagelige situasjoner med kom etterhvert helt over på eggen mot sør. Da er det ganske enkel klyving til topps. På returen fulgte vi sørryggen helt ned tid en snørenne som enkelt kunne følges helt ned. Et mye bedre veivalg. Fra Ringsskar holdt vi høyden rundt nordsiden av Midtre Ringstind til vi kom inn på tråkket opp mot Store Ringstind. Fulgte dette til Gravdalsskaret (mellom Midtre og Store Ringstind), satt fra oss skiene her å valgte å gå vestryggen opp til topps. Greit å ha med tau da noen >>>

Map     2 comments

Store Ringstinden

Date:
07.06.2014
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
7:51h
Distance:
15.9km

Fin fjellskitur som begynte fra vår leir noen hundre meter fra veien ved Ringsbotn, gikk 30 min på beina for vi kunne ta på fjellskiene og skli fint innover dalen. Gikk på beina opp snørennen innerst i dalen opp på starten av breplatået nord for Ringstindane. Gikk et stykke opp mot Ringsskar og dreide så vestover på nordsiden av Midtre Ringstinden , her er etter min mening turens ekkleste passering dersom man går først å tråkker løype. Videre gir traseen mye seg selv rett imot Store Ringstinden . På toppen har man en fantastisk utsikt og man kan bare glede seg til turen ned dalen. Jeg hadde med hund på turen og hvis den kan gå for egen maskin er dette en utmerket topp for hundeiere.

Map