Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tesiåsen

Date:
28.08.2016
Map    

Knarten

Date:
28.08.2016
Map    

Stølsnostind

Date:
20.08.2016

Fra Koldedalen med Hanne og Asbjørn Grundt. Via 2004, dvs repetisjon av den. Lett fin klyving til topps.

Map    

Bukollen

Date:
14.08.2016

Sommerfjellsesongen 2016 blei avslutta med temahelg "mitt Ringerike". I rolla som Robert Redford fortsatte jeg innover Strømsoddbygda etter bestigning av Gyrihaugen og la meg til i bilen for natta. Neste dag venta forsøk på skyrunning over en del topper i søndre Vassfaret. Greit opp på Bukollen på sti. Neste topp: Storrustefjell (s.d.).

Map    

Nautskardfjellet

Date:
14.08.2016

Fra Storrustefjell sørvestover til fotturruta ved tjernet. Så var det over i gange igjen, da lite løpsvante bein gjorde seg mer gjeldende for hver time og skyrunnerinspirasjonen fra facebook gikk mer og mer i oppløsning. Ryggen opp, kort og godt. I likhet med Buvasskollen - typisk "første fjell over Østlandsskog"-utsikt, med vann og skog så langt øya rekker. Så var det ruteoptimalisering ned på fotturruta og ned til veinettet via den flotte fossen som kaster seg ned over svaberga sør for Prestgardstjernet. Dette var tydeligvis et utfartspunkt, da mange rastende familier hadde plassert seg på det bleikrøde berget. Så nasan hjemover via lange kjøreetapper ut den stille Strømsoddbygda. Det gjenstår å se om "mitt Ringerike" kan bli en gjentatt affære.

Map    

Storrustefjellet

Date:
14.08.2016

Topp nr 2 i skyrunningprosjektet "mitt Ringerike, dag 2". Mer vraltende enn løpende nordover fra Bukollen rota jeg meg ned i bruse- og dvergbjørkkratt i første og begge kratt. Terrengmotstanden (eller var det tunge bein?) fikk det til å virke laaaangt over viddene til toppen på Storrustefjellet. Om jeg noen gang hadde planlagt mer enn 3 topper i dag, var det på tide med realitetsorientering! Endelig på toppen, som det merkelig nok ikke er noen egentlig sti opp på. Dette er jo et fjell en har lagt merke til på kart siden tidlig barndoms Valdresturer, så at det ikke er noen turtopp av betydning framstår rart. Så var det på tide å sette nasan mot Nautskardfjellet (s.d).

Map    

Gyrihaugen

Date:
13.08.2016

Helgetur med temaet "Mitt Ringerike". En solid tilsnikelse, men definitivt et område hvor litt større høyde er innen rekkevidde. Parkerte langs veien ved Steinsfjorden og fant stiopptaket. Stien krysser etter hvert vei og går videre i jamn stigning opp mot gjelet Mørkgonga. Dette går gjennom formasjonen som danner den karakteristiske brattkanten som synes i hele Krokskogens vestflanke mot Ringerike. Etter hvert til topps. Snålt, skjemmende byggverk og mye ymse turfølger, men ellers et minnerikt punkt. Dette var den mest attraktive nordmarkstoppen jeg hadde igjen, uten at det svekker motivasjonen for å sanke videre på de kanter.

Map    

Rocciamelone

Date:
06.08.2016

Dette er et naturlig dagsturvalg når en er i Piedmonte, har vært på stortur og vil fylle på med litt flere turer og topper. Innvendinga er litt for mye bilkjøring, på typiske italienske fjellveger. Teknisk sett lett bestigning på veg og stier - dette må være en av de letteste å bestige i Alpene på slik høyde. På toppen var det forberedelse til messe, og presten befant seg i kapellet klar til å ta imot menigheten. Dobbelt høyverdig, med andre ord. Utsikten mot Dauphinemassivet, øvrige vestalper i nord og Monviso er verdt denne turen. Også god oversikt over Hannibals elefantvandrerute gjennom Susadalen.

Map    

Monviso

Date:
04.08.2016

Monviso hadde lenge vært en drøm, så da Asbjørn Grundt foreslo det som et mål for sommeren, var det ikke akkurat nødvendig med sære motiveringstiltak. Tredjemann var Håvard Klevberg, som allerede lå i Italia på kvasiakklimatisering (visstnok tennistrening). Fra parkering ved Po's kilder til Rifugio Quintino Sella, her overnatting. Fra hytta er det gode muligheter for lettilgjengelige bonustopper med utsikt, noe som blei utsatt til etter retur fra Monviso. Opp i otta, stigåing - til dels bratt til der "stien" mot toppen tar av og en fottursti forgreiner seg litt mer sørover. .Lenger opp var ikke veivalget intuitivt, og vi med flere rota oss langt over mot østveggen. Terrenget videre var klatrbart, men graden sto nok ikke i forhold til rutebeskrivelsen, så vi returnerte og >>>

Map