Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Knutshø ryggen

Date:
13.06.2020

På vei tilbake fra Stryn satte Ann Kristin og jeg endelig av tid til å gå på Knutshø. Vi måtte rydde oss ut av hytta, besøkte tante Brynhild på sykehjemmet og koste oss på bakeriet på Lom. Klokka ble derfor 15.30 før vi fikk startet. Planen var opprinnelig å gå til toppen og tilbake, men ettersom været var topp og kreftene holdt, ble det til at vi gikk hele ryggen, anslagsvis 16 km. Turen skulle ta 5-6 timer, og vi brukte 5 og en halv. Kan ikke si vi hadde mye pauser, så det er en bra tur. Turen har noen små utfordringer. Allerede i starten møter man en bratt klippe. Hold der stiene mot venstre. Det åpner seg et greit svaparti, greit opp, litt vanskeligere å komme seg ned. Videre er det bratt siste partiet mot toppen, men lettere enn det første stedet, og mange valgmuligheter.

Map    

Morgentur med ski på Gryta

Date:
12.06.2020

Etter at "ungene" reiste hjem fra Stryn ble det beising på hytta. Jeg hadde likevel lyst på en Randonee tur til. Siden Ann Kristin ikke var like lysten, ble det en morgentur før frokost. Sto opp halv åtte og var avgårde til kl 8. Måtte bære skiene de første 60 høydemetrene, men deretter nesten sammenhengende snødekke. Ved Seltuftene nesten 800 moh, støtte jeg på en hjort. Den forsvant ned i et bekkedrag før kameraet var stilt inn. Fra sporene virket det som at det var to dyr som kjølte seg ned en varm morgen. Det var stabile snøforhold, og fast snø etter natten, så jeg valgte en ganske direkte rute. Flott renn ned igjen, ikke så sugende som det blir utpå dagen. Rakk ned til en god frokost!

Map    

Natakupa

Date:
09.06.2020
Duration:
4:18h
Distance:
13.4km

Så ble det Stryneferie i Juni i stedet for Barcelona. Ann Kristin og jeg skulle feire 60-års dagene våre med storfamilien i et hus i Barcelona, men Korona stanset oss. Men Stryn viste seg fra sin beste side, og vartet opp med høyere temperaturer enn Barcelona. I slutten av uken vi var der var det nærmere 30 grader i bygda. Når jentene ville ned å gjøre sine obligatoriske innkjøp på Skogstad dro svigersønn Bjørnar og jeg på skitur. Vi gikk på beina fra hytta på Bøasætra, og allerede etter 100 høydemeter kunne vi ta skiene på beina. Det er minst 14 dager senere vår enn vanlig her. Bjørnar hadde fjellski og jeg Randonéski. Vi gikk opp Steindalen i et par skrådrag og rastet ved Steindalssteinen på rundt 900 moh. Videre opp venstre side av Steindalen uten å risikere å utløse >>>

Map