Archive - Date
Archive - Activity
-
Climbing (1)
- Alpine climbing (1)
- Ski trip (1)
- Trip by foot (6)
Snipane 399m Re kommune
- Date:
- 15.07.2016
- Characteristic:
- Walk
- Distance:
- 3.4km
Juksekjøretur 1
Som mange andre kjørte vi til Engeroa og fant den hvite (og litt spraglete) bommen på starten av tømmerveien. Nå hadde vi tenkt å gå herfra, men en svært så hyggelig kar kom kjørende med nøkkel til bommen. Han skulle jobbe med vedproduksjon noen timer, og tillot oss å kjøre oppover. Han anbefalte også at vi tok venstre vei der den deler seg. NB! både venstre og høyre tømmervei er merket som sti og kan nyttes mot toppen.
Vi kjørte følgelig helt opp mot venstre på den etter hvert svært så gode nye tømmerveien til snuplassen kartref.61 060 88 320 vest av Storås. Herfra gikk vi 100m tilbake til siste sving der en mere gjengrodd tømmervei er blåmerket i sin zig-zag rute like til toppen av Snipane med Turistforeningens postkasse.
Like før toppen kommer den alternative >>>
Holtekjæråsen sørtoppen 79m Tjøme kommune
- Date:
- 13.07.2016
- Distance:
- 1.1km
Randi med følge hadde nå tatt alle 24 kommunetopper i Sør-Trøndelag, og det var tid for å teste PB-appen på den første kommunetoppen i Vestfold. (Hvis nå Holtekjæråsen søndre er den gjeldende kommunetoppen i Tjøme? Herkelås er angitt til å være 80m høy. Se evt: Herkelås )
Den fineste tilgangen starter fra veien Brekka, sidevei fra Østveien. Stien oppover åsen mot nord er god, men har en litt utydelig start fra veien vis a vis småbruket Birøkt, Brekka 15, ved kartref. 0580200 6555425.
Avstand til toppen er 500m. 10min å gå.
Dra meg baklengs inn i fuglekassen!
Desembertur opp sørøsteggen på Storsmeden
- Date:
- 12.12.2015
Desemberkameratene var for 14de året invitert til hytta ved Furusjøen på Kvamsfjellet.
Målet var som alltid å bestige en ronde før jul.
Gunnar Konradsen, Svein Otto Larssen, Tore Jyssum og Tore Salvesen startet på ski og med hodelykter over Furusjøen kl.07.40.
Turen gikk via Mysuseter og langs ubrøytet vei opp til Spranget. Da det lysnet kl. 09.30 krysset vi Sprangbrua over Store Ula.
Vi kunne skimte Steet og Svarthamran, og tok peiling opp mellom disse. På Satansrivillen var det akkurat nok snø, og vi fulgte Krokutbekken noen hundre meter og videre flya opp til Klaratjørn med nedrenn i Kaldbekkbotn.
Vi passerte opp mellom klippene som stenger for indre botn, og satte skiene fra oss under sørøsteggen av Storsmeden, der den har et bratt nedre parti. Stegjern og isøkser brukte vi >>>
Kaskasapakte – Kebnekaise
- Date:
- 21.08.2015
Hur många små och stora 2000m-toppar kan vi räkna i Sverige? Del 2
Del 1 : Sarek - En solotravers över små och stora 2000m-toppar
Sammanfattning til slutt!
Av Tore Jyssum
Kl.08 21.08.2015
Fra Nikkaluokta hadde Kallax-flyg denne morgenen transport av et hyggelig ektepar med en stor hund. De skulle flyge inn til sin stuga i Singis ved Kungsläden. Fjellturisten som forteller denne historien fikk derfor redusert utlegg ved samme helikoptertransport da han skulle transporteres til Tarfala. Således lettet de fra Nikkaluokta med hunden i baksetet. Den viste sig att være en ideell passasjer der den satt rolig på både svensk og norsk sätt.
Vatnet Láddujávri var speilblankt, og været var skyfritt. Under flyturen fikk vi en fin oversikt over Kebnekaisemassivet som vi hadde på venstre side da vi fløy oppover Tarfaladalen:
Vi passerte over Tarfala >>>
Sarek - En solotravers över små och stora 2000m-toppar
- Date:
- 19.08.2015
Hur många små och stora 2000m-toppar kan vi räkna i Sverige? Del 1
( Del 2 : Kaskasapakte – Kebnekaise )
Av Tore Jyssum
Högtrykket over Skandinavia hadde etablert sig. Det var medio august, men det lå snöfelt i bergen som i början av juli månad. Turisten hadde kjört fra Norge nordover Innlandsvägen langt over 100 mil. Fra helikopterbasen tilhörende «Fiskflyg» ved Vietas / Stora Sjöfallet ble det ordnet en 8min helilift over Sjöfallet til nationalparkgrensen ved «Vita stenen» kartref. SVEREF 99 TM N 7480114 E 0632184
Det er platt våtmark og dels tett med videsnår/vidjekratt uten stig på sträcken västover tills man hittar stigen fra Suorva, der den korsar jokken Lulep Niendojågåsj. Hadde han valgt att gå fra Suorva ville det blitt 15 km ekstra med ryggsekken som med klatreutrustning veide 25kg. >>>
Søre-, Store- og de Midtre Bukkeholstindane
- Date:
- 12.08.2015
Dagen var avsatt til gjensyn og oppdateringer over Søre-, Store-, og de Midtre Bukkeholstindane. Med start fra Leirvassbu, over Kyrkjeglupen og kryssing av Tverrbytna (se kartillustrasjonen), ankom turisten den nest østligste knatten på Søre Bukkeholstind. Den østligste (PB-element Ø3 for Søre B.), og de øvrige småtoppene ble nivellert og avstandsregistrert med Nicon håndholdt laser i tillegg til GPS-avlesninger. Se resultater under hovedbeskrivelsen av Søre Bukkeholstind/Store Bukkeholstind. Søre Bukkeholstind avsluttes i vest med Skarpyramiden Søre Bukkeholstind Vestre, med primærfaktor 19m, altså høydeforskjellen ned til skaret østenfor. Høydeforskjellen ned til skaret vestenfor er 23m. Fra dette laveste skaret stiger ryggen mot Store Bukkeholstind. Høydene oppover ryggen >>>
Midtre Skarvflytind med Nebbet fra sør
- Date:
- 16.06.2015
Ved hyggelig utveksling av erfaringer med Knut S. Andersen i begynnelsen av juli, glemte jeg å berette om denne turen. At Knut og Morten Helgesen gjorde en nesten identisk tur i august i fjor (se deres artikkel) ser jeg først nå. Dette var en tur i serien «Classics revisited», men det ble altså en vintertur denne 16.juni. Forsommeren 2015 har hatt spesielt kjølig vær, og det hadde snødd på toppene inntil få dager før. Det var kuldegrader også denne natten og værvarslet var særdeles gunstig.
Undertegnede sov i bilen på Valdresflya og startet kl.05, på ski fra veien. Vanlig rute sør av Raudhamran, ned i Leirungsdalen og opp nordvest. Skiene ble etterlatt under henget før toppen av Tjørnholsoksle som ble passert på stegjern kl.09. Videre ned nordvest til bandet øverst på >>>
Nordeggen Tverrådalskyrkja
- Date:
- 06.09.2014
En kursorisk rapport fra en rask travers. Damene og herrene skiltes etter kryssingen av Steindalselva og damene fortsatte normalveien.
Herrene tok opp nordryggen med bruk av stegjern et kort stykke, og fortsatte opp til Nordtoppen ca.1990m, og fram den horisontale skarpe ryggen til Nordeggen reiser seg.
Opp enkelt men brattere etter hvert, til 30m under toppen. Herfra sikring denne ene taulengden under klyveklatring rett på med skrå mot venstre opp et gjel under topphammeren, vanskelighetsgrad 3 minus.
Toppen med varden er rett over kanten, og tilfeldighetene brakte damene opp til hyggelig møte 1min etter herrene.
Så var alle over på fortoppen S1, 120m sønnafor, 11m lavere enn hovedtoppen, og med pf. 9,4m.
Damene gikk ned normalveien mens herrene gikk over Søre til Steinkollen sør av Fortundalsbreen.
Høyden på Sokse Nordklo er 2182m
- Date:
- 28.08.2014
Et todagers besøk hos gamle venner mellom Storbreen, Bjørnebreen og Leirbreen.
Dette ble også en tur for å avdekke gamle usannheter med lasermåler og svastøvler.
Første dag gikk turen fra veien nord av Leirvassbu, opp via "Killingen" med nøyaktig pf. 10m til ryggen ved Sokse Ø2.
Det er å merke at vardetoppen på Ø2 ikke er høyeste punktet. Få meter vestafor ligger "Kjølen" som er 1m høyere. Kjølen har en pf. på 12m målt fra skaret vestafor ved en smeltedam, der ruta fra Killingen kommer opp. Killingen ligger 49m lavere enn "Kjølen".
Videre opp breen/ryggen fra Sokse Ø2 til Sokse Ø1 er det 355 horisontale og 32 vertikale meter. Sokse Ø1 har en pf. på 13m målt fra skaret 169m vestafor.
Fra Sokse Ø1 til Sokse 2189 er det 360 horisontale og 94 >>>