Archive - Date

Collected lists

Kvalrossen - Jan Mayen 100m pf

Date:
29.06.2017

Det var vær til å gjøre en ny telling av Brielletårnet fra toppen av Kvalrossen.

Map    

Kvalrossen - Jan Mayen 100mpf

Date:
27.06.2017

Etter å ha vært på Branderpynten og Alkevika tidligere på dagen for å telle havhest og polarlomvi samt en tur til toppen av Schiertzegga på vei mellom Branderpynten og Alkevika, så kjørte vi til parkeringa ved Kvalrossen for å telle tellefeltene her igjen for tredje gang. De skal telles fem til åtte ganger i løpet av sesongen.

Map    

Schiertzegga - Jan Mayen 100 mpf

Date:
27.06.2017

Da var det igjen tid for å telle polarlomvi og havhest på Brandepynten. Vi syklet fra Olonkinbyen til Loran C masta og fulgte stien mot Brandepynten. Etter endt telling gikk jeg opp på toppen av Schiertzegga mens Ola gikk stien tilbake for å se om han kunne finne ut hvor reiret til storjoen hekket på Schiertzegga var. Planen var at jeg skulle gå opp på baksiden og når Ola hadde funnet en fin utsiktsplass så skulle jeg gå frem på kanten slik at storjoen ble skremt opp og vi kunne se hvor reiret var. Planen funket og vi fant reiret med kun ett egg i. Skimtet så vidt Beerenberg der den tittet fram fra skylaget. Gikk til Alkevika for å telle havhest etterpå før retur til Olonkinbyen. Hadde ikke på gpsen hele turen, så gpssporet mangler for starten av turen.

Map    

Schiertzegga - Jan Mayen 100mpf

Date:
25.06.2017
Duration:
4:55h
Distance:
11.7km

Vi skulle til Brandepynten og telle havhest og polarlomvi. Syklet fra Olikinbyen til Loran C masta og fulgte stien mot Brandepynten. Det var kjempefint vær så etter att vi var ferdige med tellinga bestemte vi oss for å gå oppom Schiertzegga på vei til Alkevika der det er tellefelt for havhest. Merkelige steinformasjoner på vei opp, en ser ut som Shriek i profil. Tåka kom litt på toppen så fikk ikke allverdens utsikt så får satse på at vi får tid til en tur til opp her i løpet av oppholdet på Jan Mayen. Gikk til alkevika etterpå og deretter tilbake til Olonkinbyen. Ola og Tormod var med.

Map    

Kvalrossen - Jan Mayen 100mpf

Date:
21.06.2017
Duration:
2:39h
Distance:
2.3km

Sesongens andre besøk til Kvalrossen. Jeg skulle telle havhestreir på Brielletårnet først før vi skulle jobbe med havhest andre steder på Kvalrossen. Tellingen gikk greit, litt mindre vind nå enn forrige gang heldigvis.

Map    

Kvalrossen - Jan Mayen 100m pf

Date:
17.06.2017
Duration:
3:01h
Distance:
4.2km

I år hadde jeg for første gang fått sommerjobb på Jan Mayen for norsk polarinstitutt. Har vært på Bjørnøya tidligere, så gledet meg til å oppleve Jan Mayen. Skal jobbe med å overvåke noen fuglearter som hekker på øya, havhest, polarlovi, lomvi, polarmåke og storjo. Dette var andre ordentilige arbeidsdag og sesongens første besøk til Kvalrossen. Det er to tellefelt her, ett for havhest der en teller Brielletårnet fra toppen av Kvalrossen, og ett for polarlomvi som ligger litt nede i lia. Siden jeg aldri hadde vært her før og det var sesongens første telling så skulle både jeg og Ola telle begge feltene. Vi gikk først til topps og talte Brielletårnet, blåste godt på toppen, Beerenberg lå litt i skyene. Etterpå gikk vi ned til polarlomvifeltet og talte det før vi >>>

Map    

Vardheia - Harstad 100mpf - ventetur

Date:
11.06.2017
Distance:
15.3km

Skulle egentlig vært på Jan Mayen nå, men båttrøbbel gjør at jeg igjen er tilbake i Harstad. Vi hadde avreise på onsdag rundt midnatt, ett døgn etter planen, men fikk bare seilt ett døgn før den ene motoren havarerte, og med bare en motor ble det halv fart tilbake, så det tok to døgn.... Så ble feil reservedel sendt, så der gikk enda en dag i vasken der vi ikke fikk gjort annet enn å vente. Måtte være i nærheten av båten når reservedelen kom, og den var selvsagt endel timer forsinket, kunne ha rukket en tur til Sætertinden hadde jeg vist at den kom til å bli forsinket, men sånt vet man jo ikke. Når i tillegg delen er feil må nye deler bestilles og det blir enda mer venting og forsinkelse. I morges fikk jeg beskjed om at jeg måtte være tilbake i båten senest kl 13, >>>

Map    

Samaåsen - 100m pf Harstad

Date:
07.06.2017
Distance:
5.0km

Fikk tid til en liten formidagstur i Harstad før jeg måtte være med båten som skal ta meg med til Jan Mayen. Fant en pf100 topp som så overkommelig ut, og gikk fra byen og popover. Så at det skulle gå vei nesten helt til topps så fulgte denne veien opp til tårnet på toppen. Dette er ikke høyeste punkt, men det gikk en sti innover i riktig retning som jeg fulgte. Den gikk noen få meter fra toppunktet som er en liten haug inne i skogen som jeg selvfølgelig var oppå. Ville prøve en annen rute ned, så da fulgte jeg stien videre via ett utsiktspunkt, Samaåsen utsiktspunkt og ned i motsat ende av det jeg kom opp. Fin tur i nydelig vær:)

Map    

Harstad - Norske byer 23/104

Date:
07.06.2017
Distance:
3.3km

Fint vær i Harstad og tok en liten gåtur og fikk ordnet noen ærend, blant annet hos Gjensidige.

Map    

Snøkolla - Øksnes, 240/404

Date:
06.06.2017
Duration:
3:22h
Distance:
6.0km

Fikk telefon på mandag kveld at båten jeg skulle ta opp til Jan Mayen neste dag hadde blitt ett døgn forsinket pga motortrøbbel. Flybillettene opp til Harstad var ikke mulige å endre, men heldigvis finnes det noen ubestegne kommunetoppen i nærheten av Harstad. Fikk veldig dårlig tid til planlegging da flyet gikk tidlig om morgenen, men fant ut at Snøkolla kunne være ett godt valg, da det fremdeles er mye snø i vesterålen og den er relativt lav og ligger ut mot storhavet. Fra Sortland kjørte jeg rv 820 mot Bø tror jeg det var skiltet. Ved Strand tok jeg rv 821 mot Myre. Like før Steinland parkerte jeg på en rasteplass på venstre side av veien Steinland p-plass . Gikk ett lite stykke langs veien retning Steinland før jeg gikk ut i terrenget og begynte å gå oppover terrenget. Ingen sti å se, >>>

Map