Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Odda: Tokheimsnuten

Date:
28.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.4km

Parkering: Stor parkering nede ved hovedveien. Stier: Skiltet og T-merket sti helt til topps. Fra ridestien. Utsikt oppover mot Tokheimsskardet. Toppunktet. Litt lenger sør er en større varde med besøksbok. Utsikt mot Holmaskjær. Utsikt mot Hardangervidda. Hårteigen i det fjerne. Nedover ridestien. Veldig god sti !

Map    

Jondal: Kvanngrødhorga

Date:
19.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.0km

Parkering: Plass til mange biler på Breisete. Bomvei kr 40. Stier: T-løype mot Torsnesvann. Sporadisk sti mot Kvanngrødhorga. Stedvis også vardet. Ned Kjerringaskard er det sti og varder. Klarte å følge denne nesten ned til Freddalvatnet. Fra Freddal til Breisete er det en god T-merket sti. Fra Vesle Kvanndalsnuten. Tåke over Hardangerfjorden. I horisonten fra venstre ser vi Fuglafjelet, Skrott og Manfjell. Ryggen videre fra Vesle Kvanndalsnuten. Betonghytte på 980 moh. Fra Kvanngrødhorga mot Folgefonna. Siste biten av Kjerringaskard. Freddal nede mellom vannene. Vardene førte meg trygt men langsomt ned her.

Map    

Etne: Tjellflotåsen

Date:
06.08.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
1.5km

Fant en gammel overgrodd vei som gikk over i en sti mot toppen. Klarte å følge denne helt til topps. Fant ikke noen andre stier på toppen så gikk ned samme veien. Skilt på toppen. Utsikt fra toppen mot Skånevik.

Map    

Etne: Hovlandsskuten

Date:
06.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.4km

Parkering: Fant ingen tilrettelagt parkeringsplass. Parkerte ved et vedlager. Plass til noen få biler her. Stier: Grusvei til 525 m. Postveien opp til vannskillet. Dette var mer en god sti. På 600 m er det skilt merket Stølehetta. Fant ingen sti i den retningen. Langs ryggen mot toppen er det rikelig med stier. Forvirrende mange. Hovlandsskuten: Trigpunktet 779 er ikke høyeste punkt her. Toppen ligger noe lenger syd på ca 783 m. Her var det en liten varde. Flyttet toppen i PB og rettet høyde og PF. Stølehetta: Her var jeg oppe på punkt 774. Toppunktet på 776 så jeg ikke i tåken. Har flyttet toppen i PB og rettet høyde og PF. Denne dagen skulle jeg gått Verdsarvturen 2016 i Gudvangen. Den ble avlyst grunnet dårlig værmelding. Yr lovet sol i Etne, men det slo ikke til. På 550 m gikk >>>

Map