Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vardåsen

Date:
27.02.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
6.8km

Map    

Knappen med Byfjellet

Date:
25.02.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
20.7km

Fredag ble årets fineste vær i Bergen så langt i år. Sol fra skyfri himmel. Tok Bybanen til Sandllivegen og gikk derfra til Bergen sentrum via Knappen, Varden og diverse topper i Byfjellene. Tok en liten avstikker for å få med Olsokfjellet. Knallfin tur når en kom inn i Byfjellet. Knappen var et flott område, likeså Langaheia og Eikelifjellet. Strevde litt med å finne rett sti opp til Eikelifjellet. Fulgte stort sett fotspor i snøen. Fint og stødig å gå. Kom plutselig opp til Eikelisteinen. Videre over Eikelifjellet og over Viggohytten til Gravdalsfjellet. Videre ned til dalen og bratt opp til Damsgårdfjellet. Flott utsikt i en flott solnedgang. Tok den lille avstikkeren til Olsokfjellet. Bratt ned til sentrum. Bommet litt på veien og kom ned til noen hus. Det var mørkt så >>>

Map     2 comments

Storrinden

Date:
24.02.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
11.7km

Tok flyet til Bergen for å delta på et møte torsdag kveld. Fant ut at turen kunne kombineres med en tur til Storrinden og omegn. Altså Knut Sverre sitt rike. For å fly billig ble det bare lett håndbagasje oppkledd i turantrekk, og en liten sekk med skiftetøy. Vi gikk fra Flesland og til Kokstadveien, Innom Kokstadhaugen for å få litt variasjon og slippe å gå langs veien. Sikkert et populært lokalt turområde, noe forskjellige bånd og plakater tale sitt språk om. Deretter over til Storrinden. Sendte melding til Knut Sverre, dessverre hadde han andre planer denne dagen og neste. Etter Storrinden måtte vi innom Storgrinden, deretter over eller langs Dolvikfjellet. Når vi var i farta så Skranehovden ut til å være en passe aktivitet før vi tok Bybanen til Bergen sentrum. Skranehovden >>>

Map    

Ramlareberget og mere til

Date:
20.02.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
15.5km

Diverse småtopper fra Grebbestad. Flott turområdet med noen småtopper med utsikt over havet innimellom. Før Ramlareberget gikk vi oss på en største rullesteinura jeg noen gaang har sett. For å komme på Ramlareberget måtte vi gjennom et einerkratt som var både utfordrende og fint pyntet med mose. Masse dyrespor her. Gjødsel av både elg og rådyr. Ventet bare på at ei sugge skulle komme ut av krattet. Hjem over söre Minnesberget og Trollskogen som også er spesiell.

Map    

Hållkistan og villsvinland

Date:
19.02.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
7.2km

Lørdagstur i de svenske villsvinskoger ved Grebbestad.

Map    

Tjurpannan

Date:
18.02.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
13.9km

Lang spasertur til det fine naturreservatet Tjurpannan.

Map    

Kyststien sør

Date:
13.02.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
11.0km

Map    

Langen

Date:
11.02.2022
Characteristic:
Skating
Distance:
16.9km
Map    

Østmarka

Date:
10.02.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
11.8km

Fin lang torsdagstur gjennom nordre deler av Nordre Follo. Glatt isføre, men det gikk fint med kjetting på beina. De nye kjettingene kunne ikke vært bedre i år, med isete skiløyper eter stier som basis. Området jeg gikk fra Langåsen til Slettåsen var et helvete, med en dyp bratt dal. Fant omsider en sti på andre siden opp en bratt skråning. Returen fra Slettåsen gikk på fin sti. Et flott og mye brukt turområdet. Det var litt uventa sett ut fra kartet. Området kan anbefales.

Map    

Riksåsen

Date:
10.02.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
0.3km

Parkerte ved en barnehage. Meget kort tur på isføre, men dagens fineste utsikt. Selve toppen ligger ved husveggen på privat tomt. Ble for dumt å gå helt dit.

Map