Archive - Date

Collected lists

Brunkollen mf

Date:
30.06.2018
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
8:11h
Distance:
47.0km

Også i dag tok jeg sykkelen, men nå andre retningen på Snøheimveien. Motvinden fra i går var historie, og nå hadde jeg en svak sønna vind i ryggen. Kroppen var litt tung fra i går, og det var veldig varmt opp bakkene, så det ble å ta det litt med ro. Når jeg kom ned til bilen, startet jeg opp og kjørte bort til Hagaseter for en dusj og en bedre middag. Jeg slo meg til der for natta så jeg kunne ta en kald øl til maten :-)

Map    

Austre Skredahøe mf

Date:
29.06.2018
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
11:14h
Distance:
67.5km

Værmeldingen lovet bra vær i helgen, så jeg valgte å avspassere fredag for å dra på fjelltur. Jeg kjørte opp til Hjerkinn etter jobb på torsdag, og var klar til tur tidlig fredag morgen. Jeg tok sykkelen inn Ringveien for samme runde som sist , men nå skulle jeg bestige de tre høyeste toppene langs veien. Det blåste hardt i mot i starten, og jeg hadde bra med vind hele dagen. Sola skinte imidlertid fra blå himmel og jeg fikk en flott lang dag ute på tur i dag. Jeg leste i avisa neste dag at brua over Grønna skal rives, og det forklarte hvorfor det stod gravmaskin og dumper langt inne i ødemarken. Dessverre blir det da ikke mulig å sykle denne runden lengre med mindre man vasser over elva. Regner med at de også kommer til å fjerne veien etterhvert, så da var dette nok siste gang jeg >>>

Map    

Balbergkampen

Date:
27.06.2018
Characteristic:
Bike trip
Duration:
2:26h
Distance:
25.9km

28 grader i skyggen, så da var det bare å komme seg ut. Pga av varmen tok jeg det med ro i starten, og tok en pause i stallen og hilste på MMO og Bjartur, før jeg tok turen opp over Balbergkampen. Det var svalt og godt når jeg kom ned i Balbergskaret, så det ble en avstikker opp i Gropmarka. Tenkte jeg skulle sykle en rundtur om Huldreheimen og bort på Gropråket. Imidlertid ble stien borte for meg, og jeg snudde. Når jeg ser på kartet i ettertid ser jeg at jeg skulle ha fortsatt noen få meter til, så hadde jeg vært på Gropråket.....

Map    

Høgrabben

Date:
25.06.2018
Characteristic:
Bike trip
Duration:
2:14h
Distance:
21.6km

Varmen var tilbake og det var bare herlig å være ute. Det ble ny sykkeltur i kveld, og jeg syklet opp til Fløymyra og tok Groptåket ned til Balbergskaret. Mye krevende stisykling i Gropmarka, men veldig gøy.

Map    

Kanthaugen

Date:
24.06.2018
Characteristic:
Bike trip
Duration:
1:07h
Distance:
14.6km
Map    

Kråkhugukampen

Date:
23.06.2018
Characteristic:
Motorcycle drive

På tur hjem går veien forbi Kråkhugukampen, og der går det bilvei helt opp på toppen. Jeg bestemte meg derfor å avslutte dagen med en lettvinn bestigning av en "rødtopp". Jeg synes det er veldig moro å kjøre på slike dårlige grusveier med motorsykkelen, så det ble en fin avslutting å kjøre opp, og ikke minst å få litt skikkelig utsyn etter å ha drevet og rotet hele dagen på små skogstopper. Alt i alt ble det en fin dag på tur, selv om de fleste toppene ikke var rare greiene. Jeg har imidlertid bestemt meg for å besøke alle topper med PM>50 meter i alle nabokommunene til Lillehammer, og har nå kun igjen Nordre Land lista.

Map    

Budeiberget

Date:
23.06.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
0:23h
Distance:
1.1km

Etter en hamburger på Dokka fikk jeg igjen litt krefter og fant ut at dagen skulle avsluttes med en bonustopp på tur hjem. Jeg svingte derfor av mot Budeiberget og kjørte forbi skytterbanene før jeg fant et greit sted for turstart. Over Torpåsen på tur hjem, ble det også en avstikker opp på Kråkhugukampen, men der kjørte jeg motorsykkelen helt opp på toppen.

Map    

Åvellhaugen

Date:
23.06.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
0:25h
Distance:
1.8km

Etter mer artig gruskjøring kom jeg til turstart for Åvillhaugen. Her fulgte jeg flott sti et stykke innover, før jeg tok av opp mot toppen. Rett under toppen kom jeg inn igjen på flott sti. Jeg fulgte stien ned igjen, og så da at jeg skulle ha fulgt stien i 50 meter til på turen inn, så hadde jeg sluppet å gå i lyngen opp. Dette var dagens eneste topp med sti og skikkelig utsikt.

Map    

Skinaberghøgda

Date:
23.06.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
0:36h
Distance:
1.9km

Da ble det et stykke å kjøre til neste topp. Siste biten av veien var grodd nesten igjen, og var vel i grenseland til sti, så jeg stoppet der jeg mente det var slutt på kjørbar vei. Selve turen opp gikk greit over den forfalne og gjengrodde setra Larsheimen. Kunne se store steinrøyser i skogen fra den gang området var ryddet og dyrket, så her har det en gang lagt ned mye arbeid i å rydde, som i dag virker meningsløst. Ingen sti på toppen

Map    

Ormhøgda

Date:
23.06.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
0:28h
Distance:
1.3km

Jeg forflyttet meg et kort stykke bort mot Ormhøgda. Det var hengt noen blå plastikkstrimler i trærne der jeg startet turen, men det var ingen sti. Etter et par hundre meter var det dessuten slutt på merkinga. Jeg gikk et stykke på den skogskledde flate toppryggen, og tror jeg har vært på det høyeste punktet. Bilde fra turstart hvor det ikke var sti, men markeringer på trærne. På toppen var det bare bjørkeskog, kratt og myr, så det var ingen ting å ta bilder av.

Map