Archive - Date
Archive - Activity
-
Bike trip (23)
- Bike trip - mixed (7)
- Bike trip - off-road (2)
- Bike trip - road (13)
-
Climbing (90)
- Alpine climbing (3)
- Bouldering (6)
- Indoor climbing (2)
- Sport climbing (73)
- Via ferrata (3)
-
Drive (7)
- Car drive (7)
-
Other trip (23)
- Expedition (3)
- Fishing (9)
- Kayaking (9)
-
Other winter trip (21)
- Alpine skiing (13)
- Dog sledge (2)
- Snowshoe trip (5)
-
Ski trip (232)
- Backcountry skiing (28)
- Cross-country skiing (99)
- Randonnée/Telemark (105)
-
Trip by foot (429)
- Alpine trip (34)
- Glacier travel (2)
- Hike (159)
- Hillwalk (125)
- Jogging (82)
- Walk (26)
-
Workout (10)
- Treadmill (9)




Favourite trips
- Store Austanbotntind - Første 2K'er
- Farrisvannet på langs - 3 dagers
- Storeslem blant Smørstabbtindan
- Drømmedag over Uranostraversen
- Storen og utforskning på Mitdmaradalsryggen
- Utforskning av Nordenskiöld Land på Svalbard
- Vintertur til Hardangerjøkulen og Hallingskarvet
- Tinderangling i Andesfjellene
- Ekspedisjon Baruntse - Himalaya
Favourite peaks
Pomerape 6282m via den krevende sydøstryggen
- Date:
- 21.11.2022
- Characteristic:
- Alpine trip
- Duration:
- 10:53h
- Distance:
- 9.1km
Aktivitet: Tinderangling | Vanskelighetsgrad: 1 Taulengde grad 3+ pluss krevende klyving
Dagen i forveien så kjørte vi jeepen langs gamle smugleruter mot Chile, før vi svingte av oppover de krevende askebakkene mot bandet mellom tvillingvulkanene. Ettersom det trolig ligger rester av nedgravde landminer langs Chilegrensa så kjørte vi ikke lenger enn til den nedlagte Regufioen på 5130 moh. Kanskje ikke helt lovlig, men vi tok oss inn i hytta gjennom et lite knust vindu og brukte det til base camp.
Toppstøt opp ukjent rygg
Værmelding var stabil, så vi stod ikke opp før klokka 03.00 for å gå løs på sydøstryggen. Tilnærma hele ryggen opp til 5900m bestod av scree (ustabil småstein) som gjorde det ekstra tungt oppover.
Det er sjeldent Pomerape blir besteget, og når den først gjør >>>
Huayna Potosi 6088 moh fra base camp
- Date:
- 16.11.2022
- Characteristic:
- Alpine trip
- Duration:
- 54:00h
- Distance:
- 16.9km
Ankom base camp på 4800 moh, som var en enkel refugio med sovesal. Gikk tur opp til ca. 5050 for aklimatisering og plukka med Zongo peak på rett under 5k. Alle andre gjestene hadde booket guide og hadde fått lånt gammelt og tungt utstyr, så da vi ankom og sa at vi skulle gå alene så flere rart på oss. Noen guider ble ivrig etter å se og kjenne på det lette alpine utstyret vi hadde med.
Vi hadde pakka og begynte å gå mot attack campene på rundt 5130-5300 moh, slik som alle andre med guide også gjør. På veien møtte vi en bærer som sa at alle campene var fulle. Vi snudde, pakka ut alt utstyret og ble enig om en noe dristig plan: Å prøve å ta Potosi helt fra Base Camp, som betydde over 1400 høydemeter i tynn luft. Når en ikke har organiset seg gjennom et guidefirma, så ble >>>
Bailout på Furuveita - "Alle renners mor"
- Date:
- 10.10.2022
- Characteristic:
- Alpine trip
- Distance:
- 4.6km
Historien skal ha det til at Slingsby tidlig på 1900-tallet prøvde å klatre en av Norges råeste renner, men måtte snu. Videre ryktes det at en 13-årig gutt klatrer opp og ned hele renna. Ellers er det kun et fåtalls dristige skikjører som har kjørt ned renna på ski. Annet enn dette er det ingen dokumentasjon på at folk på sommerføre (uten snø) har klatra opp denne 1500 høydemeter brutale renna.
Fra ca. 75 moh og opp til omtrentlig 450 moh (estimert), så er det grov og levende ur med noen få innslag av artig klyving opp bekken. Vanskeligste punkt her er 2,5 meter klyving opp et veldig vått grad 3+ opptak. Kan sikkert unngås opp i bratt krattskog.
Fra 450 moh. så blir det bare mer og mer scetchy. Herfra så må du nesten kontinuerlig klyve/gå/balansere på utsatte plasser med >>>
Troll- og Åbittindtraversen på glatta
- Date:
- 09.10.2022
- Characteristic:
- Alpine trip
- Distance:
- 10.8km
Selv med nedbør og stormvarsel for hele vestlandet, så klarte vi å få et værvindu over Trolltindtraversen med nysnø og rim på toppene. Jeg og Nesset var heldig og gikk opp opptråkka spor til Trolltind.
Vi hadde et kvarters avstikker inn i is/snøgrotta som lå øst for Trolltind.
Nedoverklatringa fra Trolltind, med vanskeligste punkt på rundt 2+ på våt snø ble turens ekleste. Med mindre du har med en som Nesset som tørr å klatre ned dette på LED på glatta, så ville jeg vurdert rapell.
Jeg klatra led på de to siste taulengdene opp normalruta til Åbittind. Selv om det var snø og vått, så var det gode tak og sikkert ikke mer enn rundt 3- i gradering.
På snøflanken øst for Åbittind hadde vi en god halvtimes trening på kameratredning med snøanker.
Austanbotntraversen i tåka
- Date:
- 10.09.2022
- Characteristic:
- Alpine trip
- Distance:
- 9.6km
Aktivitet: Tinderangling | Vanskelighetsgrad: 4 Taulengder grad 2-3+ pluss krevende klyving | Tidsbruk: 1,5 time klatring
Vidar, Torbjørn og jeg våkna noe spent i teltet 06.00 ved Turtagrø, da vi hadde satt oss som mål å prøve oss på Austanbotntraversen. Planen var at jeg skulle lede først på all klatringa, så dette ville bli noe av det mer komplekse jeg hadde begitt meg ut på. Det hjalp ikke å vite at det var tilnærmet null bailout-muligheter etter å ha rapellert ned fra pinakkelen.
Vi brukte ca. 2 timer og 15 min opp til S2, der vi tok på klatreutstyret. Vi hadde tatt med ekstra mye klatreutstyr, mat, vann, klær, nød-bivuac, hodelykt osv. sånn at vi skulle klare oss selv selv om vi satt oss fast.
3'er klatringa opp pinakkelen var kort, men noe av det vanskeligste på turen >>>
Dyrhaugsstraversen opp Ringsdalen
- Date:
- 09.09.2022
- Characteristic:
- Alpine trip
- Distance:
- 12.8km
Første dag av vår faste tinderanglingshelg på sensommeren, og vi fikk som vanlig full klaff på været. Jeg, Vidar og Torbjørn begynte innover Ringsdalen kvart på ni med tåke som hang fast på rundt 2000 meter. Klyvinga og å finne letteste vei på rundt 1460 moh. var faktisk vanskeligere enn tenkt, og sikkert ikke uten grunn at vi fant rapelltau her da dette sikkert er kjipt ned på glatt føre. Vi flekka opp 30-meterstauet ved starten av breen og tok på stegjern og isøks da breen var ren is og opp mot renna sikkert rundt 40 grader bratt.
Da vi først kom opp på ryggen i tåka var traverseringa langs ryggen bare artig. Masse fin klyving og enkel balansering på tørr stein.
Ryggen opp mot Nørdre Midtmaradalstind
Vestryggen ned fra Midtre Dyrhaugstind sør var trolig ryggens vanskeligste >>>
Sjelden bestigning av bortgjemte midtre Signore
- Date:
- 05.08.2022
- Characteristic:
- Alpine trip
- Distance:
- 7.5km
Kanskje områdets mest ikoniske fjell stod majestetisk over hotellet vårt hele uka og frista. De tre Signore. Siste feriedag stod jeg opp 04.30, med plan om å gå før den sinnsyke varmen begynte, samt å kanskje rekke frokost.
Jeg gikk første timen med hodelykt og satte kurs mot skaret mellom de to høyeste Signorene, for å se om jeg kunne komme opp der. På vei opp baksiden så jeg at begge toppene så svært krevende ut, samt at det viste seg at det var en skjult fjerde Signore i skaret, en skarp pinakkel. Det går et dypt og smalt skar ned på begge sider av fjerde Signore, som gjør at den i alle fall så ut til å ha 30 PF, kanskje også 50 PF.
Klyvingen begynte med en gang fra 991moh-skaret på vestsiden av det jeg kalte midtre. Jeg lette litt frem og tilbake etter letteste vei, men >>>
Klyving i Pinakkelkløfta på Korsika
- Date:
- 30.07.2022
- Characteristic:
- Alpine trip
- Distance:
- 1.6km
Første feriedag på Korsika og jeg la i vei mot de bratteste og kuleste toppene i pinakkelkløfta. Jeg hadde med mye vann og kalk (31 grader) og viste ingenting om anbefalt rute opp, så jeg gikk på nordsiden som første og beste. Anbefaler heller å gå for omgåelse på sydsiden med mindre en vil klyve/klatre masse, samt ta seg gjennom tornebusker.
Det går haugevis med større og mindre spor opp til hovedtoppen, men enkleste rute ser ut til å gå opp og rundt på baksiden via sydsiden.
Hoved- og sekundærpinakkelen sett fra veien. Gå heller for omgåelse på andre siden.
Utsikt fra hovedtoppen mot øst.
Enkleste rute opp E1 er opp vestryggen, der klyvinga opp er vanskeligst på punktet over. Litt kjeitete plassering av bein og hender, men sikkert rundt grad 2+.
Fra toppen av sekundær- og >>>
Alpintur til Grancas høyeste
- Date:
- 22.11.2021
- Characteristic:
- Alpine trip
- Distance:
- 0.8km
Ble Jorids første tur med alpin karakter opp til Grancas høyeste. To kortere crux opp mot grad to, men med eksponert terreng så kjente Jorid i alle fall på suget. Det hjalp litt at det var såpass mye tåke så en ikke ser hvor langt ned en faktisk kan falle. God og fast stein, men ikke med altfor mange sprekker til å sikre i. Dro ned i varmen til sandynene i Maspalomas etterpå.
Hovsnebba - Norges bratteste sti
- Date:
- 06.11.2021
- Characteristic:
- Alpine trip
- Distance:
- 6.7km
Jeg og Nesseth tok fatt på Norges bratteste sti (ifølge de lærde). Nesseth hadde gått den mange ganger før, men denne gangen skulle det bli i nydelig novermbervær med en del snø og is i høyden. Stien starter brutalt rett opp..... og deretter bratner til. Det lå snø fra ca. 500 moh og fra ca. 1000 moh gikk vi i utsatt og isete terreng der hver fotplassering og håndtak måtte være gjennomtenkt. Nesten vindstille og -8 på toppen, med god utsikt i alle retninger. På vei ned så kom vi oss inn i ei snørenne der vi kunne ake på rumpa med isøksa klar 350 høydemeter ned. 1570 høydemeter i delvis løssnø kjentes i låra, og når halvparten av tiden går i kritisk terreng så tar det på i topplokket også.