Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Fottur for bil

Date:
29.04.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km

Skulle i et møte i stikomiteen oppi her, og tenkte at å møte opp der med bil bare ble for dumt - når temaet for møtet var turstier :) Så jeg gikk, dermed fikk de som kjørte bedre plass til å parkere også...

Høsbjør - Majorstua

Date:
27.04.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
5.8km

Ettersom været var så bra idag passet jeg på å gå en tur til, så svingte oppom Høsbjør. Utsikten der var som alltid helt fantastisk, men jeg ville gå lengre. Har alltid lagt merke til skiltet til Majorstua, og sett bilder her inne av den lille hytta, så bestemte meg for å gå dit. Videre fra utsiktspunktet lå snøen fortsatt, og i sporet, som har blitt brukt flittig i vinter var det fast og fint å gå.

Map    

Bangsberget

Date:
27.04.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
7.5km

Jeg har ikke vært på Bangsberget siden 1. april, og har drøyd med vilje, for da var det mye snø med smeltevann under på vei opp, som gjorde det ganske tungt å gå der. Derfor var jeg spent på hvordan det var der idag. Det var så godt som bart og tørt hele veien, kun snø og gjørme et lite stykke før jeg kom inn på grusveien det siste stykket, så dette ble en mye lettere tur enn forrige gang.

Map    

Gapahuken - Ormsetergutua

Date:
26.04.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
8.4km

Den beste måten å avslutte arbeidsuka, eller starte helga på er ved å ta en god rask runde med musikk på ørene. Idag var det oppholdsvær, litt kald vind, men uansett fint turvær :) Ble bare tatt et bilde på turen, for det var eneste gangen jeg stoppet.

Map    

Gapahuken - Gråtassbakken

Date:
25.04.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
6.0km

Idag har det vært mye vær. Våknet til at det var kommet noen få cm snø og så vidt minus, og med sommerdekk på bilen feiga jeg ut og holdt meg på hjemmekontor. Bare timer etterpå prøvde sola å bryte igjennom, men til lunsj var det klart for et nytt snøvær. Når arbeidsdagen var over var det 6 -7 grader og sola prøvde å titte fram igjen, og optimistisk som jeg var gikk jeg ut heller lettkledd (uten lue f.eks…) og tenkte at dette blir en fin tur… Allerede når jeg kom til gapahuken så jeg et nytt «uvær» over Mjøsa, men det skulle vel ikke trekke hit opp? Joda! Vær sikker! Så jeg som hadde tenkt å gå en lengre tur svingte av i Gråtassbakken og kom meg hjem igjen… nedsnødd, kald og gjennombløt.

Map    

Gapahuken - Markestad

Date:
24.04.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
6.3km

Etter et par dager av varierende kvalitet var det godt å komme seg ut på tur igjen. Været var grått, men 5-6 grader og opphold holder lenge, og målet med turen var først og fremst å få luftet hodet - så fikk jeg bare tåle at det ikke ble ny rundetid denne gangen ;)

Map    

Lauvhøgda - Vestre Toten

Date:
21.04.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
3.7km

Dagens fjerde og siste topp ble Lauvhøgda i Vestre Toten, som også er kommunetopp. Og dette var en topp med kjempeutsikt! Oppe i utsiktstårnet var det sikteskive og flere detaljerte plansjer som viste hvilke topper og steder du så i de ulike retningene. Så med dagens vær var dette en veldig bra avslutning på dagen. At 4 skogstopper i tillegg ga meg 694 hm totalt er en fin bonus på en strålende vårdag :)

Map    

Skonhovdhøgda - Gjøvik

Date:
21.04.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
2.6km

Dagens tredje topp ligger i Gjøvik, og etter at kartleseren i bilen (meg) sendte oss både hit og dit kom vi oss omsider til riktig utgangspunkt :) Toppen hadde en liten beskjeden varde som bare var en liten steinhaug og litt utsikt. Fin liten topp før vi vendte nesa videre mot Vestre Toten.

Map    

Solbergåsen - Ringsaker

Date:
21.04.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
6.9km

Neste topp ble også en Ringsaker-topp, her ble det litt fram og tilbake før vi fant et egnet sted å parkere, og vi fikk hilst på en hyggelig familie på en gård vi måtte gå igjennom. Artig å bli godt mottatt når vi må gå rett over tunet sånn :) Måtte gå litt i bushen, og snøen bar helt perfekt, det var skare helt opp til toppen, så dette var helt riktig dag å gå hit fant vi ut. Dette var ikke en topp med utsikt, men det var ikke målet med turen heller.

Map    

Eksberget - Helgøya

Date:
21.04.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
4.7km

Idag ble jeg med en turkompis på toppturer her ved Mjøsa, han manglet to topper i Ringsaker for å få fullført sin Ringsaker pf>100 liste, så da var det naturlig å starte dagen med en av disse, samtidig fikk jeg en til på min liste. Kjørte til Helgøya og fulgte sti fra Gapahuken til Eksberget, en fin start på dagen i strålende vårvær.

Map