Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Gapahuken - Markestad

Date:
31.03.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
6.3km

Idag våkna jeg til et skikkelig regnvær, så tenkte det ble innedag idag, men utpå ettermiddagen lettet det opp, og jeg i turklærne og ut på en rask fottur :)

Map    

Bangsberget

Date:
30.03.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
7.5km

Påskeværet svikter her på Hedmarken, men idag var det i det minste opphold og ingen tåke. Og jeg hadde allerede i går bestemt meg for at idag skulle jeg gå på Bangsberget, så da ble det tur dit. Parkerte på Sanden, og gikk i godt opptråkka spor, enkelte steder hadde elg tråkka og herja litt, så jeg fikk virkelig innfridd ønsket mitt om ulendt terreng. Det ble noen stopp underveis for å puste på litt og for å beundre utsikten og samtidig ta litt bilder. På toppen var det nesten så sola titta fram, men det ble med nesten - jaja, alt er bedre enn ingenting :)

Map    

Høsbjørkampen

Date:
29.03.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
3.7km

Idag var det meldt «noe opphold utover dagen»… jeg hadde lyst til å fylle på med en topp i samlinga og dro opp til Høsbjør, som viste seg å være opp til tåka. Men når jeg først var der fikk jeg gjøre det beste ut av det å gå en tur uansett. Jeg fulgte sti videre fra utsiktspunktet til jeg var ca rett overfor Høsbjørkampen, der tok jeg på meg truger og peila meg inn på toppen som best jeg kunne. Ble litt skuffa over selve toppen, null utsikt, og det var ikke bare tåka sin skyld, men nå har jeg vært der, og jeg har en topp til på Ringsakerlista :)

Map    

På leting etter blåmerking

Date:
28.03.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
8.1km

Formen har ikke spilt helt på lag med meg de siste dagene, så jeg har ikke vært ute på tur heller. Men idag våknet jeg til oppholdsvær og noe mer energi, så da tok jeg en fottur. Tenkte først å gå bare til gapahuken på Dufsetbakken, men kjente fort at jeg orket å gå lengre, så tok av opp et gammelt trugespor og fikk samtidig sett etter om det er nok blåmerking opp akkurat den stien. Gikk så langt trugesporet varte opp til et stikryss, etter dette ville jeg ha tråkket igjennom til knea, minst, så neste gang tar jeg trugene på ryggen så jeg kan forske videre på blåmerking ;)

Map    

Til toppen av Veståsløypa

Date:
24.03.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
8.5km

Idag var det meldt nedbør hele dagen, ikke så mye, men stort sett hele dagen, og plussgrader. Likevel rakk jeg å se sola før jeg rakk å komme meg ut, så tenkte at dette skulle bli en fin tur værmessig uansett. Nettopp pga været valgte jeg å holde meg i nærområdet, og det er jeg glad for, for på siste halvdel av turen ble det sludd, mye sludd, og når jeg kom hjem var jeg mer eller mindre gjennombløt. Føret var også ganske tungt, det klabbet ikke, men det var kommet noen cm snø, bløt, tung snø, jeg måtte stake i nedoverbakkene, og makshastighet var på 13,5 km/t…

Map    

Klundbykampen

Date:
23.03.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
3.9km

Dagens siste topp ble på andre sida av Mjøsa, i Gjøvik kommune. Etter Leinetoppen hadde jeg lave forventninger, skogtopp, sikkert null utsikt, og sikkert ikke særlig bratt heller… men ingen skogtopp er lik - dagnes lærdom ;) Det var også ganske glatt i de bratteste partiene, så de var ganske nyttig å ha trærne å holde seg i. Disse skiltene var litt forvirrende, for Klundbykampen var ikke nevnt, men vi fant fram likevel Nevnte jeg at det var palmelørdag idag… stillegående kø nordover på Mjøsbrua. Det var faktisk ganske fint å stå langt oppi ei bratt skråning i stedet. Utsiken fra Klundbykampen:

Map    

Leinetoppen

Date:
23.03.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

Ettersom turen på Snørvillen var såpass kjapt unnagjort måtte vi ta (minst) en topptur til i Ringsaker, og det ble Leinetoppen. Etter litt leting etter selve toppen og et sted hvor det gikk an å parkere la vi i vei til fots ettersom mye av turen gikk langs vei og en mye brukt sti. Det gikk stort sett fint, tråkka igjennom noen steder, men hva kan en regne med så seint på vinteren? Og dette var altså toppen… jaja, ikke så mye utsikt, men en topp er det visst, skogtopp…

Map    

Snørvillen - Sjusjøen

Date:
23.03.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
9.7km

Denne turen har vært planlagt en stund sammen med en turkompis som samler topper. Jeg gjør også det, men mangler laaaaaangt flere enn han, men et sted må jo jeg begynne også. Uansett, vi hadde tenkt å prøve oss på Snørvillen forrige helg, men mye rart vær og Birkebeinerrennet satte en stopper for det forsøket, derfor ble det i dag istedet. Og ettersom det er palmelørdag og sikkert mye folk som tenker seg ut i sporet valgte vi å legge i vei før kl. 8.

Map    

Truger Gilemyrbana

Date:
22.03.2024
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
6.7km

Det har vært et par dager med mye vær… regn, sludd og mildvær, og i dag var det en periode med skikkelig regnvær også, men heldigvis rakk det å bli skyfritt og fint igjen før arbeidsdagen var over. Med 5-6 plussgrader valgte jeg truger idag, og det var like greit, for enkelte steder surklet det godt under den tynne skaren. Heldigvis var snøen såpass bløt og tung at den ikke festet seg på trugene.

Map    

Veståsen

Date:
19.03.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
7.5km

Jeg måtte så klart ut på ski igjen idag også. Samme runde som igår, og idag nøt jeg det brøyta sporet fra igår, så det var bare kos å gå :)

Map