Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Gitvola

Date:
30.12.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
11.3km

Igår måtte jeg gi opp halvveis opp til Gitvola den siste km pga snø, derfor klarte jeg ikke la være å prøve på nytt igjen idag :) Det hadde snødd max 5 cm i natt, og med nyimpregnerte feller var det helt strålende forhold, så de drøye 3 km bort til der jeg tar av til toppen gikk unna lekende lett. Opp til toppen hadde et par andre gått før meg, og der de hadde gått fiskebein kunne jeg bare gå på rett opp… ja, jeg bare nevner det, fjellski med feller er gøy! Vel oppe var det tåke og minimal utsikt, men jeg hadde kommet opp, og det var målet med turen.

Map    

Nesten opp på Gitvola

Date:
29.12.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
10.5km

I dag hadde jeg planer om å komme meg opp på Gitvola på fjellski. Skisporet fra Brumundsætra var snødd igjen, så det ble brøyting av nytt i drøyt 10 cm hele veien, det i seg sjøl gikk greit, litt tungt ja… :) Så gikk jeg rett forbi der jeg skulle tatt av til toppen, og når jeg kom tilbake og startet oppover der i sikkert 30 cm løssnø mistet jeg motet raskt… Ga opp ca halvveis, og på tur ned igjen møtte jeg løypemaskina. Da hadde jeg alt bestemt meg, og det var uaktuelt å snu for å gå opp igjen en gang til… Det var også ganske grått vær, så jeg hadde sikkert ikke sett stort fra toppen heller

Map    

Storskardvola

Date:
25.12.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
14.5km

Hadde med meg kjentmann, og turen gikk på ski fra Stormoegga til Reinslihytta, vel framme var jeg litt usikker på om jeg faktisk orket turen helt opp på Storskardvola, men da jeg nådde toppen og så utsikten er jeg veldig glad jeg lot meg overtale :)

Map    

Kakellkletten

Date:
24.12.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
5.8km

En tur opp på hjembygdas mest ikoniske topp på toppen av Grimsbu, Kakellkletten, på selveste julaften. Det merkes at denna kroppen her vanligvis går i litt snillere terreng, og den siste biten opp gikk på ren vilje.

Map    

Fatfjellsetrene

Date:
22.12.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
12.0km

Etter å ha jobbet siste innspurt før jul, og kjørt drøyt 3 timer «Home for Christmas» fristet det med en skitur selv om været var grått og det snart begynte å mørkne. Jeg hadde uansett med en lokalkjent - ja, det er jeg jo sjøl også - og hodelykt i sekken. Turen gikk fra Kakellbrua opp Fatfjellveien som ikke var blitt brøytet, så der lå det ca. 5-10 cm pudder, helt perfekte forhold for fjellski og feller. Turen endte på Fatfjellsetrene, ettersom guiden samler trimpoeng, og det lå en 3-poeng’er der.

Skitur til gapahuken

Date:
19.12.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
5.3km

En liten testtur på nylonfeller for å se hva jeg synes om det. Gikk på brøytet skogsvei og noe skuterspor, og det jeg merket meg var noe mer motstand og dårligere gli, og at det bråker mer enn mohairfellene. Ellers greit feste.

Brumundkampen og Lavsjømyrene

Date:
02.12.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
11.0km

Ny dag på Hedmarksvidda, og i dag hadde jeg med meg en Nord Østerdøl som syntes kulda der oppe ble for ille, men med nærmere 20 minus her ble det ikke store forskjellen ;) Turen startet med en tur opp på Brumundkampen, deretter var planen å gå opp på Gitvola. Ingen av oss var kjent, så vi peilet oss fram etter kart og terrenget. Med meg på laget som helt fersk på fjellski i løssnø og 20 minus ble dette en for tøff tur til å fullføre, så vi ga oss før vi nådde målet, men fikk likevel en tur på drøyt ei mil. Og vi var enige om at vi angrer uansett aldri på en tur!

Map    

Brumundkampen

Date:
01.12.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
5.0km

Min aller første tur på fjellski med feller, og det ble en positiv opplevelse! Jeg har tidligere mildt sagt hatet å gå på ski, ski har for meg vært det samme som bakglatte ski og null teknikk… ble tipset om fjellski med feller, og at det er noe HELT ANNET. Var skeptisk, fordi det hørtes ut som å være for godt til å være sant, men det er jo rett og slett bare moro! At formen min ikke er all verden er ikke skiene sin skyld ;) Dro innover til Brumundsætra, og la i vei i pudder opp til Brumundkampen, og tok samtidig noen avstikkere litt omkring bare for å bli vant til skia. Nesten 20 minus begrenset hvor lenge jeg holdt ut.

Map